Thursday, February 26, 2009

Perigi and Timba Story

I may be one of the most extroverted, loud-mouthed, expressive and annoying biatch known, but when it comes to girls chasing the guys, I've to admit that I'm a lil bit more on the conservative side.

Maybe sebab personally I've never had that much of an esteem to tell any guy I fancy on how I feel.

Don't get me wrong though... I don't have anything against ladies who do the 1st move [and I know of some guys who are so shy, shy enough that they wish the world revolves around such concept instead], in fact aku respect gila-gila to these ladies yang sangat berani 'coz I know I will never be able to muster courage like they do. Tapi, still, bagi aku, sebagai perempuan, haruslah kena berpada-pada la kan.

'Coz men ni, I find la kan, still need that 'chasing' factor. I think it's what God made them for in the first place -- to hunt, and to 'layan' and belai their ego. You nak urat the guy, urat la. Tapi dalam proses tu, kena jual mahal sikit la kan... kasi 'test' sikit sama ego dia. Kalau dia tak kejar you balik... baik tak payah noks. Angkat kaki aje, pi urat orang lain pulak. Gitu.

Anyhoos, I've a point to convey actually.

When I was told by Umi that a 24-year old girl seems to have an eye on my baby bro the past week or two (don't know if my bro sedar ke tak that the girl sudah jatocinnnnta ke dia) tapi dok urat my mom on the phone instead, like, 2,3 kali sehari padahal dah berbelas-belas tahun dah tak jumpa my mom, well, I've a few things to say to the girl:

1. Weh, hallo, aku pun tak tipun mak aku sampai 2,3 kali sehari, ok;

2. Go talk 2,3 kali sehari to you own mother that you still live with, boleh tak (yes I'm that possessive of my mother ok. I mean, who doesn't? And aku also kenal her very lovely mother);

3. My mom is also very conservative, so if you think by talking to my mom 2,3 kali sari can curi hati dia en-route to curi hati my baby bro, then you're such on the wrong channel and wrong track, young lady;

4. Go deal with my baby brother head-on instead, boleh tak. Akak ni pun dah nak bertunang baru mula berborak dengan my Mak Mertua, tau. Atas arahan my own mom, tu. That's how our family works. Conservative? Very. Period.

I hope she reads my bro's blog, and eventually mine.

'Coz seriously? In all honesty? I really do not know how to react lah to such honesty. Hey mesti la aku retard ada orang nak urat adik aku. Tapi, man-man [coolly] la kan... tak yah la sampai nak urat mak aku sampai memalam masa mak aku nak tido pun hangpa tipun or sms, or masa time mak aku nak mandi, or nak memasak. Amboih.

'Coz you know, we're just conservative like that. Tak perlu sampai gitu mkay.

Esok-esok bila dah dapat adik aku pun, tak tentu lagi kau nak tipun mak aku sampai 2,3 kali sari. Habis madu, sepah dibuang gitu. Itu lagi buat akak marrrrrah kalau hangpa nak taw.

Sekian sahaja.

f~

Tuesday, February 24, 2009

Sajak Zunar II: Potret (Memori di Bulan Februari)

lolongan anjing
memecah kesunyian malam
aku termangu di atas kerusi kayu tua
lembaran-lembaran palpa berserakan
di antara slogan-slogan perjuangan
terisi lakaran-lakaran potret mu
yang tak mampu ku siapkan
pena mata tembaga masih erat ku genggam
mengalirlah selaksa persoalan
genre apakah yang harus ku pakai
untuk terus mengukir garis-garis wajah mu
yang menyimpan seribu misteri
haruskah ia berupa
abstrak
surrealisma
realiti
atau hanya sebuah fantasi
yang pasti aku tidak pasti
ternyata kita tidak saling mengenali
manakah hampa datang merisik khabar
sepi pun berlegar di sudut-sudut kamar
mimpi-mimpi lebur di jamah api
aku gagal lagi untuk kesekian kali
laungan reformasi
kejutkan aku dari lamunan
tersentak aku terbangun
bergegas menghadapi realiti
aku kejar mantan yang fana
aku kehilangan sesuatu yang tiada
jeriji-jeriji besi dan rantai-rantai gari
dinding lokap batu jelas terbayang
wajah nakal mu semakin pudar
senyum manja mu semakin hambar
faz, bilakah kita akan berbicara lagi
seperti memori di bulan februari?


~Zunar
malam rembulan emas
6 Mei 2001

[* originally taken from here]

Mak Aih

Lerr.

Mana la akak nak tau link Anoop Dogg kat entry akak ni will automatically membuatkan entry akak muncul sama atas webpage dorang, kan...

klik untuk gambaq lebih besaq
[in hopes that Kelas Melayu kat Uni/Kolej sana tak ajar cakap Kedah, mkay]

Agak-agak dorang faham tak apa maksud "...bodoh punya US voters..."?

[oi oi orang-orang pandai kecek Malayu kat U.S tu, jangan la buat dajal kat akak and pi translate page tu, eh. Malewwwwwww gitew.]

f~

Monday, February 23, 2009

Sajak Zunar I: Lafaz Cinta Untuk Faz

Faz…
Lihatlah betapa aku terluka
Bila cinta ku kau remehkan
Hati ku kau sayat sayat
Jantungku kau siat siat
Robek…
seperti ditusuk dawai karatan
yang memagari kem tahan Kemunting
yang siap untuk membelenggu para reformis
…sadis

Faz…
Seperti ombak yang setia
menyapa karang walaupun gelombang
makin pudar getarannya
Begitulah
aku akan setia menangis bersama mu
Aku bukan seperti Mokhzani
yang menjual akuiti
ketika indeks komposit BSKL
merudum ke paras 600 mata
Aku bukanlah Daim
yang menghilang ketika
nilai ringgit merosot di pasaran
mata wang antarabangsa
Aku bukan mereka
Aku penjaja cinta di lorong sepi

Faz…
Wajar saja aku mengeluh hampa
bila kehadiranku
tak pernah kau ambil kira
Kadang kadang aku ingin jadi Mahathir
kemudian akan ku fitnah teman lelaki mu itu
dengan tuduhan liar
Kononnya dia memiliki pelancar roket
dan merancang menjatuhkan kerajaan
melalui demonstrasi jalanan
Lalu dengan rakus dia ku tangkap
mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri
Biar aku bolot cinta mu
Tapi tak mungkin aku lakukan itu
kerana cinta sarat dengan nilai kemanusiaan
Sedangkan Mahathir tidak

Faz…
Aku sedar melalui isyarat
yang saban waktu kau kirimkan
Bahawa kau bukanlah untuk ku
Justeru
Biar ku layari angan-angan ku
Untuk menghibur kesepian ini

Suatu saat suatu masa
Ketika menyemak suratkhabar pagi
di meja sarapan
Alangkah bangga membaca berita
Mokhzani diseret ke Sungai Buloh
Daim disumbat ke Penjara Kajang
Mahathir dihumban ke Kamunting
Manakala…
Kau dan aku ke jinjang pelamin…


~ Zunar
Maya Server
11 April 2001


[* originally taken from here]

[** also compiled in this book]

Sajak Zunar: Intro

Ye la ye la. Aku tahu. Yang banyak singgah blog aku ni, bukan sebab nak sangat baca pasal aku [sebab aku ni pun bukannya happening sangat orangnya], tapi sebab minatkan Abang instead, so, nak tahu serba sedikit pasal hidup Abang.

[...dan aku juga tahu ada yang nak tahu pasal hidup Abang sebab nak guna sebagai senjata nak jatuhkan Abang... itupun aku tahu, jangan ingat aku tak tahu, aku mungkin bodoh tapi tidak le lughuih yang disangka].

Selepas entry ini are two poetries yang aku korek balik dari my now defunct [and almost non-existence in the 1st place] Friendster blog. I remembered that I should've long transfered Abang's poetries in there into here, this being my main hang-out place.

Aku keluarkan dulu dua sajak Abang, hari ni dan esok. Ye la takkan la nak keluarkan dua-dua arini, ammmboiii. Bila-bila masa, in due time, akan ku ceritakan jua disebalik dua sajak tu.

Ini dua aje lah sajak yang Abang pernah tulis untuk aku. Lepas-lepas ni, mungkin kalau aku mati lebih dahulu dari dia kot [Choiiiiii, choi choiiiii], lest you think that he's always this romantic. My answer is, a big kahuna Enn-Oh -- NO. But! He's very, very thoughful, oh yes he is. So, that quite compensates it, really. Though, being romantic can certainly do no wrong in bigmomma's book, kan. Ngeeee.

f~

Will You Be My Pet-bro?

I saw the American Idol elimination to Top 12 last Thursday night.

And my favourite adik, Anoop Desai aka Noop Dogg, kena eliminate.

Bodoh punya US voters, or voters dia hanya student miskin? Entah.

Tapi aku terus paling muka, and tidur, while mumbling to Abang, "Arrrrghhh, I hope he gets the wildcard though, macam Mawi in AF dulu....zzzzzz...".

Kalau tengok YouTube dia nyanyi live sini, mesti rasa dia patut jadi Top 3 at least. Suara dia meruntun-runtun -- membuat hatiey inniey, bergelowchak (a la Doktor Labu in Labu Labi). Fun-loving likeable guy pulak tu.


Watch out for 1:27 and 1:50, comelz aje adik akak ittew

Dan banyak lah lagi video-video nyanyian runtun-jiwa dia di You Tube.

Let's see if Republic of India (or any country where the parents came from) would bestow him or the father 'Datukship' for his talent. 'Coz Dik Noop, if your family came from Malaysia, you'd definitely get one you know!

Be my pet-bro, will ya Anoop? So sapa-sapa yang agak-agak nak urat dia, sila lalu ahkak dulu, yeh. Dan siapa-siapa sayang ahkak... sayangi lah juga adik saya, Anoop. Support him here! Timokacih.

pet-sis Anoop~

Sunday, February 22, 2009

My Brief Saturday With Amir, and other thoughts

Budak tak mandi lagi and tengah lapar

Mummy had a brief Saturday with Darling Amir yesterday in Bangi.

Cu Di was in Bangi too, arriving home from Melaka the night before at 1am.
Amir holding Cu Di's pinky.
Look how gebu and healthy you are!


Apart from spending time with you, Mummy also took the chance to start doing Ibu's hantaran. Tok Mi taught Mummy how to use the 'mesin jahit tepi', Mummy was indeed ecstatic! Gila senang! Naper la Mummy tak pernah guna the machine before this, ntah. Mummy managed to cut and sew all 11 alas, Alhamdulillah, while feeding you, talking to you, dance and sing with you, ganti your nappies and baju, and dodoi you to sleep.

Ahhh, such bliss, ey Sayang.

Unfortunately, belum puas Mummy spend time with you, Pak Ngah texted Mummy at 4.35pm to pick him up at 5 instead of the usual 8pm on the weekends. Hmph. However, Mummy told Pak Ngah that Mummy would like to start the journey at 5pm, just to spend that 20 odd minutes more with Amir. Pak Ngah said ok.

This is Amir this morning. Tok Mi mms-ed Mummy. You were all geared-up to go for a drive back to your 'rumah'. Your 'Nek and other sisters there are missing you, eventhough your Mak has long gone up-north for her nursing course. Look at you, so happy handsome-handsome gitu early in the morning, with a blue cap that Ibu found at the 'rumah', and a pair of dainty shoes that Mummy bought you some time back. You've grown up so fast, Mummy thinks the shoes look rather tight by now. Note to Mummy: get Amir new pairs.

***

Mummy saw these, and remind me of Amir. Amir besar esok, nyanyi sesama dengan Mummy, eh? Semoga Amir membesar menjadi orang yang berbakat, dan laksanakan bakat Amir di jalan Allah s.w.t...





***

On a sadder note, your cousin, Sofea Zahra (Pak Ngah's youngest sister's youngest baby. Also Pak Ngah & Mummy's god-daughter, bestowed upon by Tok Pendang), who is only a few months older than you are, is not well. She's just been diagnosed as having a hole in her heart. Aunty Rose wrote about Baby Fea here, and so did Aunty Rose's lovely daughter Aesyah here. Mummy and Pak Ngah are planning to visit Fea this very near future, God Willing. Mummy sedih sebab her surgery costs RM40k. If only Fea's my baby, Mummy could use Mummy's insurance (or EPF, maybe?) to help Fea... Allahu a'lam.

Semoga Amir membesar sihat walafiat, Ya Rabbal Aaaa lamiiin...

This is Mummy's dedication to Baby Fea...


.... semoga dipermudahkan kesihatan Fea oleh Allah s.w.t, aaamiiiin.

Amir tolong doakan Kak Fea sihat juga, ya...?

Mummy f~

Marah ke Hanj-hanj Suruhan

Along with these people (here, here, and I'm sure a lot more others), this is also what I personally think of the so-called newly rebranded BPR -- SPRM (or MACC)...


... joining the rest of other lapdogs i.e EmSeeAey, EmEyeSee, Gerakan, and the so-called BN-friendly Independance. Oh, not forgetting, the SPR.

Hey what's up with all the supposedly independant 'Suruhanjaya's jadi 'Budak Suruhan's (waiting boys) ah??? Soooooo tak dak tolur. Apatah lagi maruah diri.

Ok lah, aku nak bersangka baik. Maybe they're being threatened. They're scape goats. They're merely 'obedient servants'. If they don't do what 'The Masters' ask them to do, their livelihood will be taken. And their families will be under threat.

Semoga Allah memberi mereka telur yang secukup besarnya. Dan semoga Allah memelihara telur-telur aku, suami aku juga pembela-pembela rakyat yang lain.

Jangan lupa beli Suara Keadilan yang akan datang. Akan terbongkar kisah lebih menyakitkan hati tentang Ameno Selangor, in conjunction to our friend Eli's mistreatment.

"They rob your money. They take your land. They steal contracts. But when we give cows to the poor, they want to charge us."
- DSAI, Anger flows at PKR dinner

***

Beberapa weekend yang lalu, Abang ajak aku join dia pergi cover satu camp Angkatan Muda di Pahang. A day-trip. Within that few hours, aku menumpang di sebelah Abang, mendengar cerita-cerita all these ex-civil servants yang nekad berhenti kerja sebab tak tahan kena bersubahat menyokong kerajaan rasuah.

One of them was an ex-Guru Kanan, who once had to sign off Delivery Orders of laptops, wires, projectors, light bulbs and the likes.

What he saw on the DOs, scared him. He had to ask another Guru Kanan to sign the receipts. Dia tak nak bersubahat makan duit rakyat as such, katanya.

Laptops of normal specs that you could get for a maximum of RM2,500 per laptop, the DO says they're RM5,500 each.

Wires of RM1.50 - RM3.00 per meter, it's RM13 per meter.

Projectors of RM3,000 tops, it was RM7,000+.

Not long after, the ex-Guru Kanan guy resigned. Of course this story is nothing new lah kan to some of you. But to people outside the academia fraternity or the media, like me, obviously this is too much information for us to bear and just sit prettily on.

These items are bought secara pukal for the entire country, mind you. I perfectly understand that payments would only get to these suppliers in 2,3 months, hence the marked-up price.

But c'mon... a 400% increase when you're supplying almost the entire country??? You imagine how many hundreds of schools there are in the country???

Dear MACC, this is broad daylight robbery of makan duit rakyat -- don't tell me this is alright and yet to derma 40 cows worth RM100k+ to rakyat is deemed rasuah instead??? The Chairman should go gali lubang la weh... or at least go eat your own brain ke apa.

Back to the camp... one organiser even shared us an info over the last UPSR's results. A Professor in one top Uni shared with the organiser that the passing mark for last year's UPSR Maths was just 14%. 14%???? Kot kalau 40% ka, 30% ka, boleh la terima akai lagi.

But seriously, 14%???

So, whoever you parents yang anak dapat 5A for UPSR tapi for UPSR trial your child got all grades imaginable in school -- from A till E --, then believe you me, anak you tidak sepintar you would've thot. Sorry to potong stim you eh. It's just another manipulation that the Kerajaan rasuah nak tutup for their mistakes in running the education in the country.

Tapi yang anak-anaknya score in trials and finals... itu memang tabik la. Memang anak-anak you pandai. Respect!

Aiyohhhhhh... if aku tak sama-sama berjuang di sisi Abang & kawan-kawan untuk membaiki sistem pentadbiran negara kita, I wouldn't know how Amir and my future kids would fair in life in the future!!!

***

Must read:

1. DSAI's speech that included the infos on reports to BPR yang tidak pernah conclude penyiasatannya:
Nota Ucapan Menjunjung Kasih Titah DYMM SPB Yang Dipertuan Agong

2. Dedahan TSKI for Khir Toyol to "jaga mulut". Sila baca bahagian komen No.1 juga.

3. When you're in a glass house, don't throw stones, Dear Nnatey Amenok. See what your people did in Terengganu last year March.
And yet tuduh YB DSMNJ menderhaka? Nah, with this own personal encounter, KISAH BENAR NIZAR DAN PADUKA SERI SULTAN PERAK, I think DSMNJ is the most thoughtful and humble MB thus far.. apart from Selangor's TSK whom we have met a couple of times way before he was an MB.

To you Nnate Amenok, Let me just quote Pok Ku in his entry here... Pala korrok mung!


***

When I read this: "Me and (my wife Dr Wan) Azizah (Wan Ismail) now check our rooms for cameras. Every night before we sleep, I ask Azizah, ‘Are you sure you have checked?’" (from here), I just know I missed attending his fiery speeches, sprinkled with funny quotes and antidotes.

f~

Wednesday, February 18, 2009

Lil White Lies

1.
Two weeks ago. Someone of an unknown Digi number called the handphone.

Me: Hello.

Person on the other end (potoe): Hello, selamat petang, ini RKM ke?

Me: Ya.

potoe: Maaf ganggu. Saya nak tanya, puan dah berkahwin ke?

Eh pompuan ni. Kenal diri pun tak, nak tanya aku dah kawin ke belum.

Me: Sebelum tu, ni sapa ni, tak kenalkan diri segala dulu ni? (mula bunyi garang)

potoe: Oh maaf, saya XXX dari Syarikat YYY. Saya nak tanya if Puan dah berkahwin sebab kita nak jemput Puan attend pembukaan gym baru di Hotel kita.

Bloody hell how the fark does she know I need to excercise? Tak da orang gemuk lain lagi ke kat KL ni?

Me: Tak, belum berkahwin. (straight flat voice. Dan terasa seperti hidung ada panjang sikit ala Pinocchio kala menipu)

potoe: Ohh, ok. Kalau macam tu, Cik umur berapa tahun?

Me: 23. ( ... hidung tambah panjang)

potoe: Belajar ke, bekerja?

Me: Belajar. ( ... hidung makin mancung)

potoe: Kalau macam tu, tak pe lah. Terima kasih!

- hang-up -

hahahahahaha, yesssssss!!!!

2.
Tadi. Also someone of an unknown Digi number called the handphone. Hey whassup wif Digi ni haa, asyik digunakan oleh orang-orang marketing???

Me: Hello.

potoe: Hello, selamat petang, ini RKM ke?

Me: Ya.

potoe: Maaf mengganggu ya Puan. Saya ZZZ, saya nak hantar kad debit ke Puan dan nama Puan terpilih dari senarai pemegang kad kredit dari seluruh Malaysia, ya.

Me: Ok.

potoe: Mula sekali saya nak tanya, Puan ada kad Visa atau Mastercard tak?

Me: Tak.

Ok, this is too bodoh an answer of "Tak" la kan. She had just mentioned that nama aku terpilih dari senarai pemegang kad kredit dari seluruh Malaysia, but, like, do I care if I sound bodoh to her??? Hell no.

potoe: Errr... satu kad pun Puan tak de?

She obviously either sounded confused 'coz she just mentioned that my name was chosen from some card credit holders' list, or she's trying to be polite about it that I was lying a wee bit too silly.

Me: Ok, sebenarnya ada. Tapi saya kasi suami saya pegang.

Partial lying. Two of them are wif Abang. Another one wif me.

potoe: Oh, gitu. Tapi, nama kad atas nama siapa, ya?

Me: Nama saya. Tapi suami mintak pegang kad saya, sebab tak kasi saya spend.

Not true at all. Sebenarnya, aku yang surrender the cards to Abang, sebab aku tak nak cemarkan angka '0 credit' in the statements. haha

potoe: Oh, kalau macam tu, tak pa lah. Terima kasih Puan!

Me: Ok.

- hang-up -

hahahahahaha, yesyesyesssssss!!!!

***

Phew, selamaaaaaaaat ahkak.

f~

Blogger's Blocks

Aku nak cari sajak-sajak Abang to me (circa early 2000) on my almost defunct Friendster -- kena block.

YouTube -- tak yah cakap la. Sejak awal tahun kena block.

Facebook -- pun. Baru aje.

Tak kisah la. Tak berapa klapaq (i.e 'heran'. Ya ka Kak Naz, Kak Roih, Miem or anybody else orang Kedah yang mai baca, that klapaq=heran???) sangat pun.

Balik karang akan aku buka balik dua sajak lama Abang masa zaman hati aku masih tak terbuka lagi untuk Abang, chewwwwwwwahhhh. Blagak gitew.

[Nanti arr, hari baik minggu baik bulan baik, aku cerita, kayyyy. Dah 2 tahun aku janji nak cerita, tapi tak cerita-cerita juga. Segan ar. Aku ni ikan kechil aje. Abang tu ikan paus (bukan ikan 'pope', okay. 'Paus' kan = 'Pope' as in Pope in Rome).]

Tapi yang paaaaaaaaling penting, page ni tak kena block. I am now an avid follower of the webby since the past week. Best!

Dan juga blogger dot com tak diblock lagi. Kalau blog jugak, mengamuk-mak akak, dek non.

f~

Monday, February 16, 2009

That P.D Week dan Cerita-cerita Lain

WARNING: Panjang woh, entry ni. Boleh puasa blogging seminggu nih.

***

1.
Ini ler akak nak bercerita-umpat tentang Gory Bitch Resort (GBR) aritu tu, kan. Sesiapa ada timeshare or ada cari rezeki kat situ, akak minta maaf. Bukan niat akak nak memburukkan tempat yang memang agak buruk, tapi, ambil lah cerita akak ni sebagai pendorong agar tempat tu dipercantik dan diperhebatkan.

First time masa akak nampak GBR dari jauh, my first impression was -- "aik, ni bangunan PPR (Projek Perumahan Rakyat) ke, a resort? PPR Kerinchi pun cantik lebih jauh lagi dari GBR ni."

It was that bland looking la kan. Terus morale nak kerja tu, sedikit mencapai angka nak dekat kosong. Takat angka dua per sepuluh la, itu macam.

Dah le pantainya agak kepam, kan. Korang tau je la pantai kat PD ni macam mana.

Tapi alhamdulillah though, korridor apartment nya tak le se-gory macam kat Genting View masa buat MPK tahun lepas. Lif apartmen and Koridor kat Genting View tu MasyaAllah macam seolah-olah ada Ju-on nak terkam dari mana-mana. Gila eerie. Tapi korridor kat GBR, ok sangat-sangat. Very very well lit. Kalau nak jalan sorang-sorang waktu malam tu, tak takut la. Cumanya, satu block satu lif, satu block pulak ada belas-belas tingkat... sunggggoh tak praktikal, kan.

The block where I was put at was attached to a Block D on the left and Block F on the right, each attached perpendicularly to my block which is Block E. So kira macam bentuk ladam kuda i.e U-Shape lah. I thought right, ngapa la depa tak kumpulkan aje semua lift (ada tiga in total) and build it tengah-tengah, say, at Block E -- save lift-motor room kat atas, save buat 3 separate lift-pits, save buat 3 separate lift cores, and save sakit hati orang menunggu lift.

That said, se-eerie-eerie koridor kat Genting View, apartmennya amboi mak cekmen cantik ka! Bersih, lagi. Sangat tak shabby, ok. Koridor apartmen kat Genting View tu, sungguh tidak 'goes' di situ, ok. It should've belonged to some other gory-looking apartment towers somewhere else.

Tapi apartment kat GBR ni... layout tu, ok la. Tapi, can be pretty scary la jugak. 1 room (2 single beds) overlooking outside, 1 room (2 single beds) overlooking the yard, 1 single bed room with no view, with only kipas siling.

And some bilik ada baaaanyak nyamuk. I mean, those yang merokok and kena buka tingkap, la. Dah pasti-pasti nyamuk akan masuk, kan.

Bilik air dia.... kalau dorang spray with clorox and bilas tanpa diberus apa-apa pun, pasti buleh bersih. Ini tidak, berdaki-daki, sampaikan cermin muka kat singki pun boleh nampak bekas air liur berus gigi orang tah zaman tok kadok bila.

Alaaaa... tak best la kan, bilik air tak 'kosher'.

Tuala pula hanya diberi bila checked-in. Terus tak ditukar-tukar. 4 hari duduk situ, 4 hari lah roomies ku guna tuala yang sama. I mean, tak pe lah tu, kan... kita kat rumah pun paling tidak seminggu sekali baru tukar.

Tapi tuala diorang dah la siap datang dengan warna kepam, noks. Mujur akak ni jenis tak gemar guna tuala hotel; akak bawak sendiri. Geli la, guna bekas orang lap-lap rambut tah rambut tang mana-mana, kan. Kau rebus la tuala tu kat air neraka pun, akak masih kegelian nak guna.

Atau sebab akak bayangkan orang lain pun buat macam akak, jadikan alas lantai luar bilik air. Kalau kat hotel mahal, ada la diorang sediakan towel lap kaki sama, kan? Tapi kat GBR, tidak disediakan. Terpaksa la bath towel jadi mangsa. Tuala dorang tu pun memang rupa sesuai untuk alas kaki. Sungguh tak fresh dan bersih warnanya.

Namun demikian (chewahh), bilik akak mengadap laut and also matahari terbenam. Sangat-sangat dekat dengan laut. The first evening akak sampai, ada sekumpulan manusia baru lepas siapkan sand-art contest dan tengah undergoing penghakiman. Maybe some company buat Family Day, kot.


Yang ini adalah 120 degree view of what's outside our balcony. Alik kiri, is some refinery area, kot. Then there's a weeeeee almost insignificant island infront of us, then on the right is the water chalet of the nearby resort.


Bila dah duduk mengadap laut kat PD ni, dah pasti duk mengadap matahari terbenam, kan. Bahang la jugak living room and bilik tidur akak.


We also made an assumption that the entire development was prolly intended to be sold as apartments. Or at least, service apartments. 'Coz depa tak de bilik-bilik seminar, noks. Bilik banquet untuk makan ramai-ramai pun tak da, bilik convention pun tak da. Apatah lagi bilik ballroom, kan.

What they dilligently did was they turned the Level One of the attached block (Block D) into a seminar space. They took out semua dinding-dinding apartment, leaving a one huge long hall-like space, and then sekat pakai floor-to-ceiling removable partitions aje while the external wall still resembles as if the entire space behind is still made of apartments... with balconies, sliding doors, and even toilet overhang-windows!

Sabar je la, kan.


Aircond? Mesti la split-unit. Tak de la pasei depa nak pasang centralised aircond ke apa, kan. So, some corners tu memang la hangatnya. Our corner yang betul-betul bawah aircon ni, punya la sejuk. Nak pelankan aircon, satgi orang-orang kat tengah bilik pulak terasa makin hangat dan hangit.

Makanannya... aku ingatkan Genting View or even Genting One World Resort tu dah cukup kurang menyelerakan untuk aku. Tapi untuk tempat ni, aku sanggup pi berulang ke Genting View untuk makan. At least, rupa makanan kat Genting View masih agak menyelerakan walaupun rasanya sangat banyak kurengnya.

Since GBR is not designed to cater for seminars or retreats, they had to build huge exhibition tents as their Banquet Halls (2 tents) and Convention Hall (1 huge tent). Imagine that. Aku agak la kan, tent tu mungkin dah ada kat situ more than 5 years dah kot.

Aku tak sampai hati nak ambil gambar dalam Banquet Hall tu... dengan carpet yang kusam & makanan yang tah hapa-hapa. Mujur laki aku tak ikut sama. Memang makan luar le gamaknya.

That said, teruk tak teruk pun tempat tu, we were sharing spaces with Kementrian Kesihatan induction course for freshie-doctors, JKR and Lembaga Getah.

Itu la... nak cari keredhaan dari korang the taxpayers yang membayar gaji kami punya pasal... terpaksa la cari rate yang murahs punya, uhuks. Dah cukup bagus la ni kan, tak pi ke Station Hotel ke apa. Lipas and tikus pun ada dalam hotel cenggitu! Eiii tak kwaser akak!

The 4 days we were there, not even once did the ladies in my office jejak kaki di gigi air pantai nor the pool. Tak tahu la kenapa. Takut terus termasuk basah mandi, kot. Hahaha.

The pool pulak, dari kejauhan akak tengok warna dia kehijauan... aduhhhh. Tak klapaq akak nak merasa air pool ijo gitu. Baik la akak mandi kat pool condo akak, kan. Biru lagi.

The segala kekureng-senangan aside, The Unit had great fun doing work together, all 10 of us at one table. We kept singing the Wonderpets theme song "...kami tak besar dan kami tak kuat tapi bila bekerjasama semua jadi mudah… Yayyyyy…wonder pets!" [original English theme song here].

So small and 'redundant', that's what the other departments have been calling us. Small tak small pun, tahun lepas at 3 years old, The Unit topped the chart as the most performing office, woh. Itu pun ada ura-ura yang the Higher Admin nak close us down (or rather, serap masuk bawah jabatan lain). Bukan ke sepatutnya the administration should study why The Unit can work that cemerlang? Why not study the combination of multi-disciplines in our Unit that succeeds in lessening the red-tapes and bureucracies??? Ironic, kan? Patutnya, mana-mana jabatan yang tak perform tu, Unit ni yang patut 'buy them over'. Ini tidak, depa nak masukkan Unit ni di bawah jabatan yang tak berapa perform pulak. Tak faham aku mana logiknya.

Anyways, we combined powers with my old office, the Architect Department (2 tables of them) since The Unit's scope of work pun lebih kurang sama. My old boss ended-up hanging out at our table more than at his own. Terbukti sangat yang kami ni lagi gerek dari his own office, kan? haha

All in all, aku tak de la bitter sangat duduk kat GBR tu. Maybe sebab tak da masa nak enjoy apa-apa. Balik ke bilik hanya untuk solat, mandi dan tidur aje. Kot datang ramai-ramai dengan family, ok kot -- tak le terasa sangat yang towelnya kusam; boleh masak kat apartment; boleh keluar pi cari pantai yang cantik dan bersih.

2.
While in PD, I received a call from the HR Dept that my application to get a quarters has been approved... Alhamdulillah. I applied twice -- once earlier last year, for a 4-room apartment unit near Carrefour Cheras nu. And then mid-December last year for a 4-room double-storey terraced house in Kerinchi.

The HR asked me which one I'd like. Preferably, Abang & I mesti lah lagi suka the apartment unit. One, sebab dia setingkat. Mudaaaaaah akak nak ngemas vacuum segala, kan. Two, sebab dekat dengan segala mak nenek kedai besar -- Carrefour, Jaya Jusco Maluri, Star LRT, city center. But then my dad would still complain (and merajuk) about the parking arrangement segala, hence akan malas nak datang rumah kami. So, suka tak suka, kami terima aje the house.

Ayah pastinya gumbira tidak terhingga bila dapat tahu my application for the landed-quarters got through. Dia tak sabar nak bercucuk-tanam at the new place, that's for sure.

Abang & I??? Entah, masih belum sink-in. Kami dah sayang gila the present condo ni sebenarnya, w'pun menyewa aje -- security not too shabby, bersih, jiran-jiran best, and kedai-kedai mushrooming like nobody's business.

Oh ya, I'll miss the pool alright. Masa ni lah rasa nak swim puas-puasnya, hahahaha. Yang dah duduk 3 tahun sini, dok tak 'eghannnn pun. Bila dah tak nampak depan mata, baru la sibuk nak cari pool nanti, kan?

Oh ya, I'll also miss this, the latest Mamak bistro, Q Bistro. I.D dia cekmen kelas, ke... tapi harga still maintain (harga mamak la. Kalau harga kedai makan Melayu, memang murah lagi).

Can also read review about it here.

Hopefully boleh pindah after 15th March, and not before. Kalau dak, gila hectic hidup aku sebulan ni -- hal nak packing, nak mencuci rumah, nak pindah, nak pasang aircond pasang Astro pasang telefon etc, hal kahwin Celi -- adaiii.

Deep down, I pray that the house in Kerinchi would do everybody in the family good... Aaaamiiiin. I hope I didn't make the wrong choice by choosing the house instead of the apartment in Jalan Shelley.

3.
Balik dari PD aritu, sampai aje kat KL at 3.15pm, I decided to take the cab to Permaisuri 'coz Abang ada meeting.

Uncle Cab Driver looked kind. He set the meter, and to cut story short, he started the conversation surrounding the youngest daughter yang sudah lari dari rumah 90 days before she was supposed to get married to the wealthy Kluang man's son [aku terbanyang macam nak kawin dengan anak Batman. Batman = Kluang]. And yak yak yak yak he went, about how heart-broken, torn and shame the family is... sampaikan nak bawak aku balik ke Permaisuri pun terlajak guna jalan jauh.

Tak pa la. Orang tua ni nak ngadu. Aku dengar aje la, and respond mana yang patut. Kira, civil servant yang caring la ni, kan. Lagipun, aku boleh claim tambang tu. Takat-takat RM12 tu, tak pe la kan.

Satu kali sampai rumah aku, meter tunjuk RM13. Aku pun kasi RM20 sambil kata, "RM13 ya Uncle?". Sambil Uncle sambut duit aku, dia jawab, "No, RM20". Aku, "huh?? But meter shows RM13??" Uncle said," Biasa... getting here standard RM20".

Cillllllllaka punya orang tua. Aku terkedu sampai terlupa nak ambil nombor teksi dia.

Elok-elok masa dalam cab tu aku wish dia agar anak bongsu p'puan tunggal umur 22 tahun dia balik dengan selamat, hmph, malas la akew nak doa baik-baik yang lain. Akew terus tarik balik doa aku ke dia, islamic tak islamic. Maybe Tuhan nak 'cuci' Uncle sikit, kot. Sebab itu dia turunkan ujian macam tu ke Uncle. Sabar je lah Uncle eh.

Just like Allah nak 'cuci' I sikit for being robbed RM7 in broad daylight la kot, kan.

4.
Ni permainan Labu yang baru sejak 3,4 minggu sudah.

Nylon strings attached to beads. Asalnya, bunga kecik yang selalu ada kat bunga telur, tu. Labu suka gigit and tarik keluar dari vase bunga telur aku. And then bawak main. Gigit-gigit golek-golek campak atas campak ke depan jinjing sana sini...and lastly mesti dia tolak strings ni either bawah katil or bawah almari.

Sudahnya, bawah katil and almari aku terus bersih dari habuk sebab asyik kena korek benda-benda ni keluar.

Si Labu pulak... pandai sungguh suruh kita korek mainan dia keluar. Gamit-gamit kita suruh ikut dia ke katil or almari, wagging his tail like a dog, and hidu-hidu bawah katil or almari tanda toys dia ada kat bawah nu.

Bijjjjaaaaaak bijak. Dia ni confuse ni... dia Labu ka (cat), Labrador (dog)?

Balik dari PD aritu, nak tau berapa banyak aku korek dari bawah katil and almari?

Lapan.


Sabar je la, kan.

***

Wow panjangnya akak bebel. Itu la Abang kau, dok tengok re-runs Man-U. Melayan sorang la akak ni haa. heh.

f~

Isnin Lagi

Ugh.

f~

Saturday, February 14, 2009

Be My Buah Hati?

This morning Mummy came back to Bangi to see you after almost a week away. Windunya Mummy ke dia....

...cak cekkorrr, udae gamik...

And today is Mummy's 1st Valentine's Day with you, yet, Amir dah lupa bau Mummy, ya. You'd be crying, wanting to sleep... but no matter how Mummy held you, sang to you the usual song (Laaa ilaaa ha illallaaaah, Hul malikul hakkul mubiiiiin...), coo-ed you, pujuk you, bawak jalan-jalan, Amir tetap tak moh dengan Mummy. Mummy nyanyi lagu Spice Girls' So tell me what you want, what you really really want, I'll tell you what I want, what I really really want pun, Amir nak dengan Tok Umi jugak... baaaaaaru Amir boleh tidur lena.


Ish, Mummy baru tinggalkan dia 4 hari je. Sedih Mummy.

And then Mummy messaged Pak Ngah who was then working, wishing him Selamat Hari Buah Hati. Pak Ngah never replied Mummy back. Not even a second to spend to reply Mummy the same at least? Ish, sedih Mummy.

When Mummy had to pick Pak Ngah up at Putra Jamek after Pak Ngah went to see Uncle Zul, Mummy tengah tak da mood. Mummy saw a plastic bag of something with Pak Ngah, but did not know what was inside.

Once at home, Mummy bawled Mummy's eyes out. In the bathroom and then in the bedroom, where Pak Ngah cannot hear Mummy from the living room. Mummy misses Amir, yet Amir dah tak kenal bau Mummy. Mummy misses Pak Ngah, yet Pak Ngah was too pre-occupied (and has always been) with his work and office. Mummy buat-buat kemas bilik tidur yang tak bersepah so that Mummy could cry more.

Suddenly, Pak Ngah came into the bedroom, and handed Mummy a bouquet of 3 fuchsia pink roses, apparently that 'something' in the plastic bag.

"Nah... Abang beli bunga untuk Alin," Pak Ngah said. Mummy sniffed, and said thank you to Pak Ngah, with Mummy's pout still panjang...and put the flowers in a tall cup.


Some Val's Day Mummy had with my favourite men, ey?


And oh, your Abang Labu and Abang Labi sangatlah Mat Bunga mereka ini...


Selamat Hari Buah Hati yang Pertama, Sayang. We all love ya to bits, honey bun.

f~

Friday, February 13, 2009

Hopelessly helpless

There's a wee lovely black 'teenage' cat, meowing incessantly outside my doorstep the past hour.

Don't know how it found our door, ok. There are 12 units on every floor, and we're on the 6th. Other units have cats too, but it chooses us.

Tadi, while Abang was taking his shower, I heard some gentle taps and scratches at the door apart from the loud meowing. I opened the front door a wee bit, planning to peer through and see where this cat would be and how it looked like. And in came this black teenage cat, bursting in looking for food I presume. Labu and Labi were already near the door, but they scampered back like as if the kitty was some angel of death or something. Labi climbed ontop of the dining table, while Labu crawled back slowly towards the kitty and hissed back right to the kitty's face.

Did the wee kitty back away? No sirree.

It kept meowing, asking for food.

And that's when I noticed its ears penuh dengan bekas scabs, by Gawd! God knows what else ada underneath the beautiful shiny black coat. It had a white spot down at its belly, though. Adorable.

"Okay small guy, you need a shower before I give you food and let you contaminate my other boys, mkay..."

I took the kitty to the master bathroom, and Abang was just finishing his shower. Abang didn't seem to fancy the fact that the kitty was inside. "Kasi dia makan kat luar! Not inside, satgi dia tak nak keluar, kan susah kita!"

More like, 'satgi aku yang sedih nak bawak dia keluar balik' to me. I think Abang knows me better than to let the kitty in.

So, Abang took it out, bentang suratkhabar near the lift and poured some cat biscuits.

But it came right back. Calling us from underneath the door. Menggamit gamit. Macam tangan Amir.

Still calling us from underneath the door.

Arrrghhh, Abang.... siannya diaaaaa..... I said.

Abis nak buat camner... kalau kita kasi dia masuk, nanti kita kena bela dia! Abang said.

Arrrghhh, lil kitty.... go awayyyyyyyyyyyyyy!

picture chilok-ed without permission from this blog

f~

Thursday, February 12, 2009

Pagi terakhir


Final morning in P.D. The Unit went back at 4am last night, being the last to clock out of the hall. But The Unit had fun despite of the wee hour slogging of Arahan Kerjas and roadmaps and borangs and checklists.

Working with my Timbalan Ketua memang gereks -- kerja, kerja jugak; main, main jugak. Boleh tengah-tengah malam dia ajak sapa-sapa nak jalan dengan dia ke warung luar jalan, pekena teh tarik. So, all 4 boys and my ex-Boss who is my TK's best mate went of course, leaving us 5 girls. And he tapau-ed for us hot drinks, including the much-missed candu of nes-kawkaw for me.

As much as aku tak sabar nak balik rumah tengahari karang, going back to reality does not excite me either. Kalau boleh bawa balik sama bayu laut and the lapping of shores, kan best...

Tuesday, February 10, 2009

1st Morning in P.D


Wot a great scene to wake up for Subuh for.

Fullmoon above the water chalets in PD.

My hp camera did not do much justice. My roomie's camera does, but tak leh upload terus ke blog dari camera tu, kan.

By the way, we were given 3-room apartments. In my apartment there were 3 of us -- arkitek tasha (other dept, my batch) bilik sebelah, and qs laila (my dept) as my roomie.

But we all slept in 1 room last night, with Tasha pulling her mattress in to join us. She's 2-mths' preggers anak sulung, so ada seram2 sikit nak tidur sorang di tempat baru.

Yup, this resort (I call the place 'Gory Bitch Resort' instead of the real name with 'l' after 'G' and 'Bitch' jadi pantai in English) can be that scary.

Note: if nak buat retreat or seminar, please cross this place out of your list. Will tell you why as we go along the days here.

And last nite at 3.45am I woke up to dogs barking and howling. Cuak la jugak, kan.

Ok nak siap-siap. Very long day today. Last night we called it a day at half 12.

Who says a retreat should be fun anyways?

Monday, February 09, 2009

ramble ramble

Am back in Cheras, bersiap-siap for an ISO retreat today at noon till Thursday. There will be 9 departments, 10 persons each. I would imagine it will be another grueling retreat like last year's in Genting, this time working from 8.30am till 12am.

Last year di Genting lagi teruk, till 3,4 pagi everyday. Sampai tak tahu apa jadi dengan dunia di luar.

Dah le Khamis and Jumaat baru ni pun, I had to be on stand-by for a budget retreat in Seremban, waiting in the hall dari pagi sampai tengah malam. Mujur ada office driver, boleh terus hantar aku balik rumah. Adaiiii, macam bukan kerja kerajaan la pulak, kan?

Anyhoos, Amir's in Bangi with Tok Umi. Tok Umi beritahu Ibu, tinggalkan je lah dulu Amir dengan Tok Umi, temankan Tok Umi. Weekend ni Amir balik la semula ke rumah Mummy. Ibu pun obliged, agreeing to commute Bangi-KL so that Amir could stay with Tok Umi & Tok Ayah for a bit while waiting for Mummy to come back from PD.

I miss that boy already.

Aku minta maaf pada sesiapa yang menunggu aku komen sesuatu (even sehama cuma, haha) about the current situation in Perak. Aku takut tersalah komen (sebab lacking time to understand further) and terlepas komen (sebab terdengar cerita-cerita dalaman yang mungkin akan mendatangkan kemarahan Ketua Editor SK, haha). However, aku sangat setuju dengan Abg Fudzail's Rakyat Murka, Sultan Derhaka. Sangat spot on.

Apa-apa hal pun, politics, be it politik negara atau politik pejabat, in my own observation, will rear its ugly head even to those yang kononnya alim ulamak -- sembahyang tak tinggal even bertambah lagi yang sunat-sunatnya, puasa pun tak tinggal even bertambah lagi yang sunat-sunatnya; or even to those yang sakit teruk dah nak mati ke.. they just don't care and tak ada malu and maruah langsung untuk mengkhianat, memfitnah, back-stabbing, buat kacau bilau, berdendam, merosakkan kehidupan orang lain ... walaupun dulu tak da orang SUDI nak pandang muka diorang ni.

Diorang lupa agaknya -- doa orang-orang yang teraniaya termasuk doa dari ahli keluarga sendiri sangat mustajab. Itu, tidak pulak dorang takut.

Sesiapa yang baca dan terasa, dan rasa macam nak komen dan lempar kata-lata nista dan pedas terhadap statement aku di atas, persilakan. Jangan lupa, aku pun budak pandai. Aku ada IP number setiap korang yang singgah. Termasuk yang datang menyinggah dari Bukit Aman.

On a happier note -- will update di dalam perjalanan!!! Da!

f~

Sunday, February 08, 2009

Tok Ayah

Ini Tok Ayah, sangat happy when tending his garden in the mornings and evenings.

Saturday, February 07, 2009

Gamit Menggamit

....cak cekkor,
Udae gamik,
Cabuk cekkor,
Tanae kunyik...
~ Tok Umi nyanyi ke Amir

(Cak cekur,
Udang gamit,
Cabut cekur,
Tanam kunyit)

Di Bangi with Amir, after a lo-ong and tiring week at the office.

Esok, another long day. There's going to be a meeting between my family and nazim's pertaining celi+nazim's akad this mid-march, and I haven't updated the checklist that is supposed to be distributed between the two families.

Ngantuk.

Thursday, February 05, 2009

Taklimat 'Ini Susah Ooo'

Test. Ngantuk piangggg.

Tuesday, February 03, 2009

Introducing...


This is Amir Mu'az, our own little Jonathan Lipnicki.

I am Amir's Mummy, and Celi is Amir's Ibu. Mummy and Ibu fell in love with this lil man instantly the moment we got to know of him from Ibu's new work place, an NGO Shelter Home. Since early of the year, Mummy or Ibu have been fetching Amir back to Mummy's place almost every weekend to accompany Mummy while Pak Ngah's away at work. Amir's young Mak doesn't mind, 'coz she has started classes in some nursing school.

Amir is 3 months' old today! Oh how he loves Pak Ngah to bits, laughing at Pak Ngah's silly faces, and twittering at Pak Ngah to come back chatting to him once Pak Ngah turns away to go somewhere else. Cheeky boy, this Amir. I'm sure he'll be Pak Ngah's best buddy on the soccer field one day!

Even though Amir's more attached to Ibu since Ibu sees Amir everyday at work and insists on bathing him clean every morning and evening, they said Amir's face looks more like Mummy each day... especially the nose and mouth. Yeay!!! Tapi kulit dia pulak cerah, menenggelamkan Mummy yang sebenarnya cerah ini. Heh heh.


Tok Umi, Tok Ayah, Pak Ngah, Ayah Ahy, Ayah Cu Di and Che Nazim love Amir to bits too! And Tok Umi has been relentlessly giving Mummy and Ibu tips on taking great care of Amir... tenchew Tok Umi!!!

Next week, Mummy is planning to take in Amir for good, perhaps leaving Amir in the good hands of Tok Umi during the weekdays and coming back to Mummy's place in the weekends. We'll see how the arrangement is like, since Mummy also doesn't think Ibu would want to let Amir go either, too! hehe. Oh how you're loved, lil pumpkin! He's just so adorable, charming, a fast learner... and kuatnya dia minum air! Alhamdulillah! Not seeing him for even a week (like last week when Mummy had to go up north to Pendang) makes Mummy so restless and fidgety. Mummy would keep smelling Amir's baby-smell wafting in the air. Eiii seksa Mummy, tau.

This morning Ibu has taken Amir back to the shelter. InsyaAllah, if all is well, Ibu would want to seek permission from Amir's Mak and the shelter to take Amir out of the place soonest possible, and live with Mummy or even Ibu, happily ever after....insyaAllah.

Love,
Mummy f~

Monday, February 02, 2009

Tag 16 Dalil

Menyambut sahutan mesra dari Abg Shah and Zetty Etty, here are 16 dalil tentang RKM:

No. 1 - 6:
Nak ngelat boleh? Hehehe. Here.

No. 7:
I was hospitalised for asthma at 11 months old, and had intensive allergy test and medication in Manila in 1978 when Ayah was doing his Masters @ AIM. Umi had to take me for weekly asthmatic jabs (and later on, once fortnightly when I complained of tremors and trembling hands, hence difficulties to write and draw at school), not without first having to take rides using a cab, bus and jipney to and fro. I was also told that back then the M'sian medical field was still lacking in asthma treatment. Yang paling aku tahu, I hated the needles here in M'sia -- rasa besar dan sakit sangat everytime kena jab. So, the specialists in Manila (a certain Dr.Rosalind) supplied us a year's worth of syringes+needles AND dials of ubat injection (also, a list of pharma-jargons and records) to be kept by my personal doctor in M'sia, Dr.Ng (of Kajang's reknowned Ng Clinic). Alhamdulillah, I'm ok and way better in my adult life, since I know how to control the onset of an attack... insyaAllah. So far, I haven't had any attacks in 2008, Alhamdulillaaaaaaaaaah ... touch wood la kan if aku capui sangat.

No. 8:
From the allergy test, I had (and still have for some of it) 36 allergies, marked between a '+' and '3+' -- '+' being mild, '3+' being the strongest allergic reaction. Some of the allergies that I still remember are spicy food, banana and some fruits, a type of grass, pollens, mosquito bites (a '3+'!), food colouring, penicillin, house mites and dust, animal furs (yeahhhh surprise surprise), tapai and extreme hot+humid weather. But I think out of those, only Penicillin, mozzy bites, tapai and the hot+humid weather that could still elicit inflammation to my lungs. Oh that reminds me to get myself an allergy-tag chain lah, for the Penicllin. Mana nak buat, eh?

No.9:
I don't eat tapai. Yuks. Reason? Perhaps it all started with Dalil No. 8.

No. 10:
I was a 'normal weight' child since born till I was, about 9. At 10, aku 'putus ubat', and gained a whopping 9 kilos the entire year. By 11, I was considered a fat child, 4' 10" - 11" and 49kilos. I was so embarrassed, but somehow my folks never assisted me back then pertaining my weight issue. Lagi shumbat makan, ada la. But what I did the entire year getting into 12 was that I skipped dinner (not knowing back then that skipping dinner was a sure fight against weight-gain!) to my parents' chagrin sebab anak-anak semua kena kumpul kat meja makan waktu dinner but I refused to join them. The results? I gained only 1 kilo that year, and 1 inch taller -- I was so happy. But of course, that never last, that 1 kilo-a-year thing. I have, since then, gained God knows how much. I blame it on hefty laughter and screwed-up thyroid = screwed-up metabolism. Haha. Alasan la ni.

No.11:
I can swim 40 non-stop lapses, or cycle 10km, but never ask me to do running or climbing (stairs included). Those latter two would trigger my asthma. Still do. I think. Heh heh. Alasan la ni.

No.12:
I can stand extreme cold weather. That's why I never had weather-triggered asthma during the 5 years I was in Scotland, the coldest and wettest place in UK. After coming back for good in September 1999, I had a 5-week attack due to the hot and humid. Since then, I've lost count of the attacks due to the M'sian weather. Ceh, macam blagak kan. Mulut dah la bau belachan.

No.13:
When I was 22 and doing a 2-months' stint in an architectural office in Bangsar, the office had this pretty (yet temperamental) 32-year old lady as the receptionist. Kak apa tah nama dia. Lawa wo dia. Slim, specky, rambut pendek... kira anggun la jugak. Yet still single. Bagi aku, pelik betul kakak secantik ni still single. But that actually gave me some 'foresight' that I may myself marry at 32. So, when I had my first boyfriend at 23 who was a year older than me, I told him that 'foresight' of mine, and he of course took that lightly, laughed it off and told me he doesn't think he could wait that long. We broke off due to the distance (he was in S'pore) and 'different agendas' (but still remain fast friends, though. He even came over for my wedding with his lovely wife and two beautiful kids), and when I got together with my own best friend at 24 and got engaged at 26 to be married at 27, I thought hey this is great I was totally wrong about me getting married at 32! But, that engagement lasted only 6 months... yup, boo hoo. Cut story short, after tremendous amount of roller-coaster rides, Abang 'came back' into my life unexpectedly in January 2005. That July, I turned 32. We got married on Xmas Eve 2005, when I was 32, of course :-). My foresight was correct after all, ey.

No.14:
Like Zetty, akak pung tak suka lelaki berbulu dada. Kalo sikit-sikit yang jarang-jarang tu, tak pe. Yang bergentel-gentel and bercarpert di dada -- euw, geli la. Maybe sebab terbayangkan kalau dia berpeluh, it's extra busuk. Or dada dia ada dandruff.

Yeay, lagi 2!!!

No.15:
I don't like shopping. Oh wait, I hate having to go out shopping. I only go out shopping when there's a need to shop, like, baju dah buruk and ketat, kasut dah hancur, beg dah putus. So, if you're talking about this shop sells cheap this, that mall sells great that -- sorry kalau akak rupa manusia paling bodoh di dunia, blur tak tahu apa-apa. Hence, with that, I'm not brand-name conscious. I only buy high-end items only if I have to, like, kasut, sebab it's more comfy for my small feet that have to withstand my weight, and also tahan lama.

No.16:
When I was 10, I wanted to be an animator and work at Disney 'coz I watched way too many of the Disney animation movies on the then SBC (S'pore Boradcasting Corporation). But when I was 18, I filled in '1. medical, 2. advertising, 3.architecture' instead in my borang UPU. Dulu mana ada kursus animator, maah. I missed the final interview by Petronas to be sent somewhere for medical 'coz we were away in Kelantan. Dulu mana ada handphone, kan. I missed JPA offer to do architecture 'coz they implied that they prolly wanted to send me to France, and I didn't sound as keen in the interview. Ok I can be that obvious if I don't think I like something, ok. And so, I accepted doing Architecture by MARA in the end. And I married a cartoonist. Okkkkaaaayyyy la tu, dekat-dekat la dengan cita-cita nak jadi animator. Hua hua.

Pant Pant Pant!

Nah, I tag these 16 people plak....
Ahy, Awin, Kak Aie, Dijji, D!ikzura, Raha Qisstina, Iron Butterfly, Khemy, Miem, Durian Meloncat, Kak Ngah Myra, Kak Naz, Nuni, Shabar, Abe Tommy, Kak Ummi Lina.

Buat eh...? Easy way to know you guys a great big deal. hehe

Eiii esok dah kijerrrrr.

ps:
No.17:
When I was 4 or 5, I wanted to marry Dahlan Zainuddin. Dia hensem woo masa tu, suara pun lazat gila.

f~

Memori Zunar: Nostalgia di Sekolah Menengah Pendang (II): Hikayat Cikgu Jamil

"MACAM yang aku cerita sebelum ini, Cikgu Jamil Wahid ni memang garang orangnya. Dengan rambut kerinting, muka penuh jerawat, janggut sejemput dan renungan mata tajam, eii seram aku. Semua budak-budak Sekolah Pendang terutama 4 Sains atau 5 Sains takut dengan dia. Kami punyalah kecut perut sampai kalau dia buat lawak pun tak dak sorang berani gelak!

Kalau dalam kelas dengar tapak kasut Cikgu Jamil sedang datang, sudah cukup untuk 'berdiri mak bulu roma ku', sampai macam tu.

Sepanjang aku ingat sekali saja kami pernah gelak depan Cikgu Jamil. Entah macam mana Roaini tergelak masa Cikgu Jamil bercakap... semua orang dah suspen masa tu, habislah Roaini kali ini, kata aku dalam hati.

Tapi tiba-tiba Cikgu Jamil turut ketawa, lepas tu baru kami ketawa berderai-derai. Itulah satu-satunya kenangan manis bersama Cikgu Jamil selama dua tahun dia jadi guru tingkatan kami.

Hobi Cikgu Jamil ni hari-hari pulas perut, pulas telinga dan tarik side-burn budak2 sampai ternaik atas kerusi. Kadang-kadang punya nak tunjuk kahaq (samseng dalam bahasa utara) dia pernah tanya soalan kepada murid lain, tapi pulas telinga murid lain! Tu dia. Aku pun apa lagi selalu cari jalan duduk disebelah budak-budak yang terror-terror macam Nadri dan Munah.

Yang aku tak tahan tu dalam matematik tambahan dan fizik ni bukan apa. Kalau 20 dibahagi dua tu aku boleh buat atau 26,077 dibahagi 266.24 sekali pun aku boleh selesaikan. Ini X campur Y dibahagi dua ni yang aku tak tahan, macam mana nak bahagi huruf? Malas nak pikir aku. Mungkin tu salah satu sebab aku tambah benci dengan Cikgu Jamil yang ajar matematik tambahan dan fizik. Sampai aku pernah fikir dia sengaja reka huruf Y dan X ni nak dera kami.

Nak dijadikan cerita, aku ni suka simpan janggut 3 helai dan khabarnya Cikgu Jamil ni tak suka orang berjanggut, takut melebihi dia kot. Nak tambah perencah lagi, aku pulak satu ketika tu pergi cukur kepala dan simpan janggut. Apa lagi kena rotan kat tangan. Padan muka aku suka sangat provok emosi Cikgu Jamil.

Tapi disebalik garang tu, Cikgu Jamil ni orangnya yang rajin berkerja. Kalau dia mengajar sebelah petang, sebelah pagi dia, ada masa akan mengerat padi di belakang sekolah yang kebetulan tak jauh dari rumah dia juga di seberang sana.

Pernah sekali tu dia datang sekolah dengan jari luka kerana terkena pisau pengerat padi. Sorang tak berani tanya atau komen.

Sebagai ketua tingkatan aku pulak dalam banyak-banyak cikgu, pergi gaduh dengan Cikgu Jamil dan tak masuk kelas dia selama enam bulan.

Macam lah tak ada cikgu lain nak gaduh.

Masa aku habis sekolah Pendang dan masuk UTM (masuk saja, jangan tanya bila aku keluar), aku dengar Cikgu Jamil pergi sambung belajar tabligh kat Kelantan. Lepas tu, macam aku cakap dulu, aku jumpa dia dua tiga tahun lepas di Pondok Hampar dan di masjid Pendang jadi AJK masjid.

Kini aku semakin tua berpotensi manjadi bangka sedikit masa lagi. Sekarang, selepas banyak mengenal persoalan hidup baru aku sedar dan menghargai jasa Cikgu Jamil.

Macam juga kasih ibu bapa, jasa2 Cikgu Jamil dan cikgu-cikgu lain yang memberi pelajaran tak dapat aku balas walau dengan segunung intan. Terima kasih sekali lagi Cikgu Jamil mohon maaf kalau cerita saya ini menyinggung persaan cikgu.

Sampai jumpa lagi dengan cikgu yang lain pula,

Zunar~"

Sunday, February 01, 2009

Fototag

Hwaaaaa kena taaaaaag.

Ok aku reply Awin punya dulu. Then I reply AbeShah + Etty..

the rules:
Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results [gua nak ngelat sebab ada gambar yang tak chantik], and post it as your answer. After that, tag 5 people... [alaaaaa, perlu ker...]

1) This year I'm (2009)

2) I really want to go to...
New Zealand and Maldives

3) My favourite places


4) My favourite things..

Gemstone Therapy

5) My Fav Drinks
Nescafe Kaw Panas, Teh O Ais Limau Kurang Manis,
Milo Ais Kurang Manis Milo Banyak


6) My fav foods
Sambal Keli Goreng, Caesar Salad, Haagen Dazs

7) My fav colors
And my favourite colours for my own house one day... here (look for Apartment 8E)!

8) I live in

9) I was born in

10) A nickname i had

11) My College Major

12) My Bad Habit

13) My Hobby

14) I Wish


Dan tag ini untuk:
1. you
2. you
3. you
4. you
5. you

bwahahahaha!

f~
Blog Widget by LinkWithin