Wednesday, June 24, 2009

Adam Lambert's Iron Lungs: II

Those who followed Adam on American Idol would know how delicious the performances of this young man's were.

I've to say, after the deteriorating performances of Anoop Dogg Desai, I have become one of Adam's mature No.1 fans (harus sebut itu, 'mature'. Sebab aku sedar diri aku ni dah pakat tua dah nak minat orang muda nyanyi, kan. haha).

Silap-silap kalau dia mai buat performance kat Sunway macam David Archuletta aritu, ada jugak orang tua buang tebiat (tua tak tua sangat laaaa... lagi 4 tahun menjelang 40 jaaa) pi attend concert dia! Akan ku henghet orang tua hat satu lagi yakni suami aku untuk jadi my chaperone. Akan ku tipu dia kata Iwan Fals mai ka, some penyanyi Indon punya concert ka, just so dia boleh teman aku. haha.

(Shhh, jangan bagitau laki aku plan aku ni. Dia pun bukannya baca blog aku pun. haha)

And so, I came across this on youtube of his Studio Recorded "No Boundaries" (the one that I blogged about here), that final song he sang on AI.



Meeeeowwwwwww sangat, kan?

Despite the fact, as Simon Cowell had rightly commented also, that the song reeks cheesiness with all that mountains and bridges and hurricanes (lyrics here), his voice and charisma on stage masih sangat melazatkan, even Kara the co-writer/composer of the song pun pakat nak nangih jugak la dengaq Adam nyanyi lagu dia. Yummy, kau.

Oh, his live performance here.

Imagine kalau dia masuk musabaqah Al-Quran with that kind of lungs.... fuhhh. Pengsan.

f~

3 comments:

nik awin said...

memang kipas susah-mati

hmmm...xde kelab kipas dia ke?
mana tau kak lin boleh jadi ahli 0001?

drbubbles said...

hehe..tergelak kita baca kalau adam Lambert masuk Musabaqah..hahaha!

Roti Kacang Merah said...

awin, haish tah tah kak lin ni kipasmati yang nombor 1,000,000,000 dah aih ;-p

docbubbs, eh betul whaaaaat, mau pengsan dengar dia tarik suara kalau dia pandai mengaji!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin