Monday, May 04, 2009

Hari Keluarga Unit

My office had a 2nd Family Day last 17th and 18th April, done at Kayns Resort PD.

I been there once, during the AR Family Day (my dad's side, which was organized by my very much grown-up cousins).

For some reason, aku memang SUKA sangat Family Day organized by my family belah Negeri Sembilan or organized by my office... 'coz ada games. Not so much of the games 'coz kadang-kadang aku tak main pun, tapi because masa ni lah boleh jadi gila-gila tanpa rasa segan silu, atau perlu jaga tertib. Tak perlu melawa-melawa macam nak keluar berjalan, boleh pakai pakaian sukan aje and tak perlu berbedak bermekap segala, dapat mix dengan semua orang tak kira umur and boleh gelak ketawa, make fun of people and make fun of myself, boleh buat lawak bodoh, boleh berlagak macam bodoh... basically, have pure fun.

Walaupun ada lebih kurang 9 orang in the office yang tak dapat join, 23 yang lain dapat hadir sama, Alhamdulillah. Best sangat. Kami konvoi 11 kereta.

And Alhamdulillah, aku berjaya tarik muka & bagi ultimatum and buat Abang ikut sama on weekends that he's supposed to be working. This, was in fact, Abang's first time joining the four Family Days in my book. Aku siap pinjam my officemate's USB Modem just so Abang could easily get connected to his office, daripada nanti dia terpaksa keluar cari cyber cafe 'coz I know he may have to do just that. Apa nak buat, kan. Daripada dia tak ikut and untuk kesekian-kesekian kalinya aku akan hadir lagi di Family Day macam orang bujang, baiklah aku 'bekalkan' apa yang dia perlu untuk dia stay connected to his office.

This time, the Family Day is a special one. 'Coz deep down every one of us know that this may be the last of us, The Unit...

Aku masih sedih sebenarnya. We came in to work this week this morning with a very upsetting and demoralising news about The Unit. Nanti lah aku cerita. Aku tak tahan, nak kena luahkan juga. Lantak lah nak jadi rahsia kerajaan ke rahsia pejabat ke. Tapi aku nak luahkan juga pandangan and pendapat aku. Aku tahu ada colleagues aku yang baca; ada enemies to The Unit yang baca. Lantak lah.

No wonder orang-orang yang lama kerja kerajaan mudah jadi demoralized. Ini lah dia sebabnya.

Anyway, I put the best of 80+ photos into a self-narrated slideshow. Total photos were 300-400+, kot. Ada juga gambar yang tertinggal-tinggal... antaranya seperti gambar akak karaoke nyanyi lagu Saloma's "Jangan la Jeling-jeling, bung" and Abba's "Thank You For the Music". Ni dua SENGAJA tidak dimasukkan, actually. haha

Oh ya... for cabutan nombor bertuah -- aku nak kipas berdiri, tapi dapat seterika. Bengang ni. Kot sapa kawin pastu dapat seterika dari aku, maka tahu-tahu aje la aku dapat dari mana seterika tu. haha



f~

5 comments:

nik awin said...

demoralized...hmmm
iya kita kalau kije gomen ni mmg banyak sebab mmbawa kearah tu.

tapi org yg keje luar pd gomen ni asik la nak pandang serong kat org gomen.
kata manja la..ape la..n mcm2 lg.

biasalah..byk sgt red-tape..mana nak lancar.

apa pun..harap akak tabah la ye

elisataufik said...

ha ha ha
like your narration.. especially the terjun pool competition. So kelakar!

You all aje ke guests kat situ?

Zetty said...

kebas2 montot duduk depan laptop tengok slide show yg ada baaaaaaannyyaaaaaakkkkk gambar haha.

Roti Kacang Merah said...

awin, kadang rasa macam nak givap, kan...? *tengah sabaarrrr*

elisa, malas bercerita punya hal, letak la gambar slideshow penuh2, haha. ada guests lain lagi, tapi macam kami aje yang bolot semua corner, hehe

Roti Kacang Merah said...

etty, hehehehe sowiii.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin