Friday, May 15, 2009

Hari Ini Dalam Sejarah

Hari ini Hari Lahir Abang.

SELAMAT HARI LAHIR, ABANGGGG!!!!
*mwaks mwaks*

Pagi tadi aku hanya sempat selit kad birthday dalam laptop dia aje. Aku tak sempat lagi nak belikan dia hadiah. Mungkin belanja dia makan malam ni. Mungkin di mana-mana kedai Melayu, sebab dia tak suka makanan fastfood atau italian atau japanese atau western atau cuisine. Untung aku, haha.

Hari ini juga Hari Lahir Boss aku (or rather, 'ex-Boss' aku?) yang setahun tua dari Abang.


Abang dan ex-Boss hanya punyai satu persamaan -- 'hyper'. Satu hyper pengemas, satu hyper tak pengemas. Satu hyper organised, satu hyper disorganised. Satu hyper logik, satu hyper artistic. Satu hyper active bersukan, satu hyper tak active bersukan.

Tapi dua-dua hyper baik hati.

Semoga Allah memberikan mereka umur yang panjang, rezki halal yang berlipat-ganda, memelihara mereka dan keluarga mereka, serta dikelilingi kasih-sayang senantiasa.

Hari ini juga hari terakhir kami di Unit ini.

Aku rasa sangat stress. Kami semua berasa sangat stress. Kami tak mahu berpecah. Kami masih menyimpan harapan agar ada keputusan terakhir yang menyatukan kami semula. Kalau tak hari ini, mungkin minggu depan, mungkin bulan depan, mungkin tahun depan. Mungkin di satu hari nanti.

Atau mungkin tidak sekali-kali.

Sigh.

So stressed-out I am, that I'm 'late' almost a week.

No, I'm not pregnant. I know I'm not, so don't ask me how I know ok.

Semoga Allah berikan kami semua kekuatan, dan keberkatan dalam melaksanakan tugasan seterusnya di tempat yang baharu.

Aku rasa macam nak pi sorok menangis kejap sebelum habiskan kertas-kertas kerja dan sambung packing barang.

My 7 boxes out of, possibly, 15 in total.
f~

12 comments:

D said...

Happy Birthday to the two hypers here! Adoi... semuanya hyper ke babes? heheh. Hey, do I sense a lot of stress going on here? (lama tak datang nih!oops..). Make sure you guys have a good time tonight - bermakan-makan, etc. *wink*

Roti Kacang Merah said...

dijji, on behalf of zul, thank you for the wiiish! :-D

I could almost tell the activity tonight -- dinner, catch-up American Idol, and sleeeeeeep.

Letih, woh.

khemy said...

wuish..so many things that i missed..pindah rumah...pembubaran unit..apa lagi yang aku tak tau..apa???? (macam dialog citer melayu)

anyway, happy birthday to abang Zul!

cakapaje said...

Salam Alin,

My heartiest wishes to abang :)

ps. Come over to KD ler, leh makan ayam golek.

gedek! said...

(Remaja akan type macam ni)
"Bli kn sj hdiah Cdi jyg org lain xak bli je untk abg 2. Dia msti cuke"

(Orang tua translate/baca macam ni)
" Belikan saja hadiah CD yang orang lain tak beli je, untuk Abang tu. Dia mesti suka!"

-g!

Amy said...

Happy birthday ABg Zul..moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki

elisataufik said...

Happy Birthday to Mr.Roti :)

Take care of yourself ya.. kadang2 memang kalau stressed out dia lambat sikit.. haritu masa I pegi Oman, agaknya sebab kuat sangat berjalan kot, dia awal lak.. :P

themessengersdaughter said...

Happy Birthday to your hubby faz, lenkali leh sambut dgn aku, sbb aku puye on the 17th cum 1st wedding anniversary aku sekali semalam. 16th pun aku sambut gak, sbb student2 aku masih sambut hari guru/pensyarah dgn aku... Hehe.. One cheesymintbrowniewithchocolatefrosting coming up soon...!!

Roti Kacang Merah said...

khemy, itu arr asyik dok busy merebut hadiah 1st commentator emila aje! haha

bro shah, how about bringing the Ayam Golek to our abode??? Boleh lepak borak with Cik Abe till wee hours of the morning of you'd like! ngeeee

Roti Kacang Merah said...

bro G, your friend kata, "YAAAAA, BETOLLLLL!"

amygosh, tenchu for the wish, amyyy!

Roti Kacang Merah said...

elisa, i dah find out cemaner nak 'keluarkan' kalau lambat (apart from minum air gas) -- get myself all so emotional and nangis kuat-kuat. Esoknya insyaAllah 'dia' keluar! haha

maddie, wahhhhh DOUBLE celebration!!!! HAPPY HAPPY HAPPY to youuuuuuuuuuu!!!

cakapaje said...

Alin,

Hmm...a good counter suggestion. Let me sit on it for a while. The idea, that is :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin