Friday, April 03, 2009

Penipu-penipu Bangsa & Agama

Aritu dalam berita dan suratkhabar si Zambry sibuk putar-belit cerita tuduh Nizar guna masjid untuk berkempen politik, kan??? (cari sendiri dalam cyber, cerita yang sebenarnya berlaku. Aku tak sempat nak google, Abang dah nak mai)

Naaaaaah, baca sini.... surat dari Ameno Bhgn. Bukit Gantang untuk SEMUA tok imam di Perak, khutbah for TODAY'S Friday prayers. Let's see siapa yang terang-terangan guna masjid untuk berpolitik!

And if you guys baca kat sini, you'll be surprised and terus mengucap -- tak sangka they would even go as munafiq as this!:

"Kita tidak boleh menerima hujjah dari Quran seperti itu kerana ini akan menjauhkan sokongan rakyat kepada Umno. Kita menolak hukum Quran kerana ianya bersesuaian dengan semangat Barisan Nasional bagi mengekalkan kuasa dalam negara ini. Kejahilan masyarakat dalam agama bererti keuntungan kepada perjuangan kita."

Fuwalllauuuuu wehhhhh.... so much about pembela agama dan bangsa???

Meh aku join Bro Mat Saman Kati .... Khaaaaaak ptuih!

f~

3 comments:

d'Frog Prince said...

you know sometimes, i really wonder, don't this people have fear in their God or Maker?

most people do not quote their God or their Holy Book as they like. different interpretation, can argue but purposely rejecting it outright for own benefits, i wonder what category of sin is that. gosh.

Roti Kacang Merah said...

abetommy
i may not be pious myself, but i would NEVER say what this HAJI had said, woh. Takut kena sambar petir kilat mati katak tengah jalan, woh.

he's a HAJI somemore, ok. Go google his name, Haji Samak Haji Ahmad. He prolly lives nearby you in Klang ;-D

d'Frog Prince said...

choi...mempollutekan klang aje, cukuplah gagak yang sedia ada, tak mu tambah lagi.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin