Monday, March 23, 2009

Tag 'Facts About Tok Laki'

Kena tag dari Amygosh.

Kalau aku tak buat sekarang, akan bertangguh-tangguh. Pasni aku nak concentrate update entries pertaining my sis' akad nikah night last Sunday March the 15th, and also the stress test yang dah basi ittew.

1) He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
Kalau bukan bola (even if it's bola review programme), it will be channel-channel yang ada cerita Indon or Melayu. Cerita Indon or Melayu kelakar bodoh maut pianggg pun tak pa. Dia kata if after work, he prefers to watch something yang sangat bodoh yang dia tak payah guna otak dia. Fair enough, I guess.

2) You’re out to eat, what kind of dressing does he get on his salad?
Mayonnaise.

3) What’s one food he doesn’t like?
Two: Italian and Japanese. Both of which I love, apparently.

4) You go out to eat and have a drink. What does he order?
Breakfast: Roti telur or kuih-muih, and teh tarik.

Minum petang: Bubur kacang. Teh tarik.

Lunch or Dinner: Nasi campur -- kari ikan, telur asin, ikan asin, ikan goreng, telur dadar, gulai ikan masin/pekasam -- whichever yang ada. Sayur, especially sayur kulat (cendawan kayu). Air suam.

5) Where did he go to high school?
Sekolah Menengah Kebangsaan Pendang masa Form 4 and 5.

6) What size shoes does he wear?
One size larger than mine. So, kot nak beli selipar or kasut untuk dia, aku pakai dulu, pastu mintak satu saiz lebih besar dari aku. haha [tapi dia punya cerewet beli kasut adalah lebih cerewet dari akak ni haa yang memang cerewet beli kasut.]

7) If he was to collect anything, what would it be?
Music albums, of various artists, from John Denver, Bonnie Tyler, Hetty Koes Endang, Iwan Fals, Franky and Jane, Ebiet G. Ade, Gombloh, and tahapahapanamalagi. Which he has, like, I dunno... 400 of them? Satu hari kallllau la dia buat jahat dengan aku, senang aje -- aku ambik semua CD/cassettes/VCD tu, and masak dalam microwave. BWAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAA

8) What is his favorite type of sandwich?
Egg-banjo considered sandwich ka, eh? Or frankfurter rolled in roti, dipped in egg and then goreng.

9) What would this person eat every day if he could?
Gulai ikan masin/pekasam.

10) What is his favorite cereal?
I don't think he likes them at all.

11) What would he never wear?
Other than baju-baju pompuan, you will never catch him wearing baju melayu complete with sampin and songkok. Except masa menikah and bersanding -- itu lah kali pertama dan terakhir aku pernah tengok dia pakai as such. Gorjes giler dia masa tu, but he doesn't care about what I think of him in full baju melayu attire now does he, haha. Also, t-shirt ketat-ketat ala metrosexual-look tu -- for very obvious reasons *usha peyut Abang*. Any seluar panjang yang berpoket cetek. Any seluar panjang yang bukan carrot cut. Baju kemeja yang cutting bawah macam V shape -- it has to have a flat cut, coz he doesn't tuck-in his shirts -- for that same very obvious reasons too. Fuh, cerewet macang happa dia ni ek.

12) What is his favorite sports team?
Pasti-pastinya lah ze Red Devil, ManU.

13) Who did he vote for?
Pasti-pastinya bukan BN. Dia kata sejak dia kenal apa erti mengundi lagi.

14) Who is his best friend?
Best friends -- Kak Arfa, Abg Zul Noordin, Abg Din Nasution, Abg Fudzail. And me jugak kot. Ngeee.

15) What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
Sulk and memendam rasa without him knowing what his fault is.

16) What is his heritage?
His arwah Abah was from Northern India (who was an on-board cook before coming to M'sia) and Mak is Kedahan.

17) What is his favourite colour?
He has all colours in the world in his wardrobe. He says, depends on the material.

18) What is his habit?
Aiyoh this can be a 16 Dalil of Zunar in itself. But the one most intriguing to me is that he needs to have a cloth (t-shirt, selimut, etc) kat leher dia bila tidur. Dia kata dia tak suka kalau leher dia berpeluh. Like, huh??? Tidur dalam aircond some more okay. Dia takut ada orang cekik dia masa tidur, kot. haha

19) What is he proud of?
When people appreciate and acknowledge him and his cartoons.

20) Lastly, do you think he will read this?
Entah. Unless he gets curious why I called to ask him about No.17 and No.19.

Hmm. Malas la pulak nak tag orang lain, kan... Buat 'ndiri la okeh? ;-p

f~

11 comments:

Kak Teh said...

hahaha, kak teh baru saja sudah buat tag ni!

Roti Kacang Merah said...

kak teh
alin dah baca your tag...your CikAbe so proper ek!so.... ex-VI! hehe

Ummi365 said...

lin,

lahh cepatlah update gambo celi .. tak sabar nak nengok nih..

lagi satu.. nanti makcik bloggers meet gi tak? jom ahhh... tak kisahlah lom makcik pun.. tapi kalau dah ada amir tu maksudnya dah makciklah kan hahahah.

Anonymous said...

ni la antara tag yg I tak de kelayakan nak buat. hahahah.

ubisetela

Roti Kacang Merah said...

kak ummilina
okeh okeh okeh akan ku cuba percepatkan update hal Celi ittew!

Makcik Bloggers meet? Kot kalau AUNTY Bloggers meet, alin pergi lah! hahahahahaha tak de lah acah je....nak mula cuci rumah kuarters la Kakak....dah minta maaf banyak-banyak personally dengan Kak Kay dah... :-( nanti kakak pung, please update with very many pics eh???

ubistella
alaaaaah tak yah pasal tok laki sendiri pung tak pe lah...kot pasal tok laki mak kita @ ayah kita ke, buleh gak perrrr.... ;-D

suhida said...

kak lin,kalau nama belakang tu k.lin taruk gosh..pe maknanye?

Roti Kacang Merah said...

suhidagosh
tak dak mana apa-apa. Terms of endearment aje. heh2

Omecool20 said...

no 18 tu pun kdg2 sy buat gak .. ;p .. malunye .. tp, now I know I am not alone .. hehehe...

Roti Kacang Merah said...

ome
lorrr tak sangka dia ada geng...! ada jugak orang yang membuatnya, ye?

Amygosh said...

KakLingosh - Thanks for doing this. Mowahsssss

Roti Kacang Merah said...

amygosh
mowahssss baliks!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin