Wednesday, March 25, 2009

Di Pagi Rabu

Haa, tu dia. Gambaq besaq2 dalam Sun harini. Abang sendiri pun terkejut, haha.


Ye la, his name may be famous, but his face not as much, apatah lagi nama i.c dia.


Lawan tetap lawan!


***


Aku dijemput oleh my ex-classmate who is an assoc.prof untuk jadi external examiner to the 2nd year students kat Uni Gombak arini. Perut belah kiri aku sakit nyucuk-nyucuk la pulak dari bangun tidur tadi... awat tah.


Kali ni aku bawa tudung. Last time aku dijemput datang, kawan aku terlupa nak bagitau kat uni dia kena cover kepala. Daaah aku jenjalan dalam kampus tu rasa macam bogel pakai bikini padahal aku pakai baju kurung batik lagi.


***


Petang semalam aku pi lawat rumah baru aku. Dalam deret 8 rumah kuarters tu, hanya ada sorang aje yang baru masuk. Jiran sebelah aku. Young couple, with two kids.


Depa bawa kami tour the house. Alhamdulillah, luasnya. Ni tak tau nak isi macam mana, dari rumah saiz 920kp nak masuk 1500kp. Seronok gaban la Labu Labi nanti main kejar-kejar. Alhamdulillah.


Oh ya, betul-betul belakang rumah kami is pejabat YB Izzah... hehehehehehehe. Syiok ar Abang, anak Big Bos belakang rumah je.


Ok, nak sampai ofis, muka tak mekap lagi. Da.


4 comments:

F Manchester said...

External examiner- I'm impressed! But hope you were not the typical negetive type 'critter', hope you were like our lecturers kat Edin dulu- the Malcolm type, Derek type and my fav, the Neil Gelispie type from 1st year! Ingat tak?

Rumah- pix please! Where is it BTW? are you planning to move in or rent it off like your other house. Ish... property rich lah you both ni. Alhamdullillah

Roti Kacang Merah said...

kak ilush
being external examiner: i am SO not alex or linda [uh, uh] type, THAT i know. haha. i think i'm more like derek, kot. alah kawan-kawan kat uni ni (uia and um) rajin jemput i sebab maybe i ada masa sikit compared to member2 kerja private...

the house: bukan rumah sendiri lah... but staff kuarters! i.e my housing allowance & half of my living allowance will be cut from my monthly pay. kami mana ada property rich, lah... rakyat marhaen aje...

Sanity said...

why's pak ngah's picture in the paper? -gaspshockhorror!-

Roti Kacang Merah said...

anak menakan tak baca surathabaq
you'd prolly know by now dah kut..?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin