Thursday, February 26, 2009

Perigi and Timba Story

I may be one of the most extroverted, loud-mouthed, expressive and annoying biatch known, but when it comes to girls chasing the guys, I've to admit that I'm a lil bit more on the conservative side.

Maybe sebab personally I've never had that much of an esteem to tell any guy I fancy on how I feel.

Don't get me wrong though... I don't have anything against ladies who do the 1st move [and I know of some guys who are so shy, shy enough that they wish the world revolves around such concept instead], in fact aku respect gila-gila to these ladies yang sangat berani 'coz I know I will never be able to muster courage like they do. Tapi, still, bagi aku, sebagai perempuan, haruslah kena berpada-pada la kan.

'Coz men ni, I find la kan, still need that 'chasing' factor. I think it's what God made them for in the first place -- to hunt, and to 'layan' and belai their ego. You nak urat the guy, urat la. Tapi dalam proses tu, kena jual mahal sikit la kan... kasi 'test' sikit sama ego dia. Kalau dia tak kejar you balik... baik tak payah noks. Angkat kaki aje, pi urat orang lain pulak. Gitu.

Anyhoos, I've a point to convey actually.

When I was told by Umi that a 24-year old girl seems to have an eye on my baby bro the past week or two (don't know if my bro sedar ke tak that the girl sudah jatocinnnnta ke dia) tapi dok urat my mom on the phone instead, like, 2,3 kali sehari padahal dah berbelas-belas tahun dah tak jumpa my mom, well, I've a few things to say to the girl:

1. Weh, hallo, aku pun tak tipun mak aku sampai 2,3 kali sehari, ok;

2. Go talk 2,3 kali sehari to you own mother that you still live with, boleh tak (yes I'm that possessive of my mother ok. I mean, who doesn't? And aku also kenal her very lovely mother);

3. My mom is also very conservative, so if you think by talking to my mom 2,3 kali sari can curi hati dia en-route to curi hati my baby bro, then you're such on the wrong channel and wrong track, young lady;

4. Go deal with my baby brother head-on instead, boleh tak. Akak ni pun dah nak bertunang baru mula berborak dengan my Mak Mertua, tau. Atas arahan my own mom, tu. That's how our family works. Conservative? Very. Period.

I hope she reads my bro's blog, and eventually mine.

'Coz seriously? In all honesty? I really do not know how to react lah to such honesty. Hey mesti la aku retard ada orang nak urat adik aku. Tapi, man-man [coolly] la kan... tak yah la sampai nak urat mak aku sampai memalam masa mak aku nak tido pun hangpa tipun or sms, or masa time mak aku nak mandi, or nak memasak. Amboih.

'Coz you know, we're just conservative like that. Tak perlu sampai gitu mkay.

Esok-esok bila dah dapat adik aku pun, tak tentu lagi kau nak tipun mak aku sampai 2,3 kali sari. Habis madu, sepah dibuang gitu. Itu lagi buat akak marrrrrah kalau hangpa nak taw.

Sekian sahaja.

f~

23 comments:

Kak Yin said...

LOL

Iron Butterfly said...

huk ah. baru jah nok ejah. kensel lah. *berlalu sambil menundukkan kepala.

Jumper said...

That girl who "tipun your mak sampai 2,3 kali sari" had seriously flawed in her strategy. Actually, it works to some Malay families. But definitely not to yours. A classic case of lack of research...But what if she corrected her error and started to "tipun YOU sampai 2,3 kali sari, belanja minum kopi & shopping sekali". Would the Kak Long, the super match maker, melt? I wonder....

F manchester said...

we had experienced something similar- and i too am not a fan of girls going thru my mum to get to me brothers.... Though I do think of my self conservative, I would prefer to tackle the guy direct rather then go through Maknye! Most of the time when girls do that,they are most likely to fail and tend to ruin what ever chance they had to biggin with. I'd advise her to go through mutual friends- would be more affective. I say, only involve the Family at the next level- when you're sure of each other.

Lyana Mauseth said...

Alin,

Serious mmg lawak okey...but at least dia ckp baik2 tau...adik i, ada ppuan mana tah tepon rumah request nak ckp dgn my bro..bila he came to answer the phone she put it off....setiap kali tepon dia buat mcm tu tau....psycho tak? smp we all tak tahan terus cabut wayar tepon...bila tanya nama atau pesanan, dia letak tepon...tak ke sakit jiwa kalau mcm tu...apa punya org mcm tu pun ada...

Roti Kacang Merah said...

kak yin
oit, oit, pi samung blaja pi! hehe. bila mau balik daaa. kak celi sanding mid-June, awak ada tak nanti??

kupu-kupu besi
alaaa, pi terus directly urat my bro laaa, tak yah la urat my mom awal-awal ni. acu baca komen Kak 'F' tu, sangat tepat!

Roti Kacang Merah said...

denghian loncat-loncat
eh how come when you say "tipun your mak sampai 2,3 kali sari" tends to 'sound' way funnier lah! haha. I had that before ~ same brother, another fan, duk tipun i nak jumpa i nak belanja i. eishhhh rimas, seh! i donch actually like girls gettin to my bros to kipas-kipas i in the early stage. like i said, 'man-man' la kan...

kak ilush
200% setuju sangat dengan you! like i said, i dont have anything against girls making the 1st move, and of course can call or sms thy moms or sisters, but berpada-pada la kan. selang sari ke, selang 2 hari ke. bukan 2,3 kali??? too much, dudette. best still, like you said la...only involve the family when you're in an advanced level. and yeah, get through mutual friends instead la first, can or not...

Roti Kacang Merah said...

lyana
itu sudah tahap gatal yang tak boleh di'express'kan tu! haha. aiyoh, itu macam punya orang pun ada ka! dah la call rumah family! ish ish iiiiish

nik awin said...

jgn le gitu kak..
saya ni..kalau sy tak buat gitu kat suami sy lani..sampai sekarang..alamat x kawin lah..hukhukhukhuk..

TAPIIII...sy tak le smpai advance tipun mak dia..
lepas sy ajak dia kawin..tetiba ptg tu jugak MAK DIA yg call (bukan saya ye)

gagap-gagap mau jawap..usahkan nak tipun 2-3 kali sehari,ya..

d'Frog Prince said...

pigi bukan cari timba, pigi cari tali timba!!!

dunia dah terbalik. pun budak tu tah tah ngorat Umi kot? kakaka

anyway, kalau tali timba berkenan, timba tak berkenan, amacam? giler betul lah.

sedangkan i ngan my in-laws pun setakat senyum2 kambing je, tak der berborak panjang. nak tepon sampai 2 - 3? pi main jauh2. sedangkan my wife kalu tepon 2 - 3 kali sehari pun i kekadang mengamuk....

Roti Kacang Merah said...

ahwinnn
aiseh, apa yg awin buat tu, betul la tu dan tak salah -- deal with the guy head-on, straight on... bukan melalui Maknya 2,3 kali sehari! rimas, woh.

Roti Kacang Merah said...

abetommy
tu la pasal i cakap -- you nak urat, either go through friends, or go straight to empunya badan la kan. if she's hoping that my mom would coax my bro to kasi dia chan... well, she definitely blew it la kan. sad to say.

but we're putting our options open. we don't mind the girl really. just that, bila dia dok 'trying too hard' ni yang agak mencuakkan!

nik awin said...

pst..akak..
ni sure ahy kan?kan?kan?

NJ@goboklama said...

aiihhh,obsessivenya,tattuutttt!!! Suruh je mak Alin balas sms, 'TLG JGN GANGGU' bley? musti kesemporr muka smpai bila2,heheh..

Iron Butterfly said...

bukey urat ur mom. urat kak lin. LOL. mano mano? mano link to his blog? meh sini nok gi ejah. *poyor sahaje. kehkehekhe..

kak long ja said...

Akak, such funny and weird story la kan.. how come she dare to call your umi sampai 2,3 kali sari.. she seems so persistent with her feeling towards your brother, different approach la tu.. but macam tipis la kan the chances.. did your baby bro notice bout this situation. or he must reveal his current status instead. is he taken or still looking for somebody?

hahaha, im looking foward to heard the next story of this perigi and timba, very nice story.

atiza said...

ni kira2 spesis bodek la ni..
nak dapat merit lebih..
cam plastik jer..

macam-macam..

DocYana said...

RKM,
as usual, it is very difficult to make a diagnosis based on the history only...tapi black stool can be caused by taking supplements to increase your blood. other medications can do that too. tapi yg kitorg risau, black stool can mean that you are bleeding inside. i.e. from your tummy ke, your intestines ke. so, firstly, i'd advise you to get someone to see your stool, betul ke black or just very deep brown?

yg lain tu sounds like non specific things....difficult to say without proper examination and other work up....

so, that means you just have to get yourself to the doctor lah! :)

Naz said...

Alin,
OOoooo begitu ceritanya.
Kinda pelik jugak duk tpon the mother kerap kerap gitu instead of the target himself. Tapi dia tu bagus, you kena bagi dia credit for her efforts...hendak, seribu daya!
Entah entah dia nak jadi anak angkat mak you je kot?!!

Roti Kacang Merah said...

ahwinnn
mana bley bitau!!! ngeeeee, macam la adik lelaki kak lin ramai benor, yea...hehe

qissst
nak aje ALIN yang hantar sms gitu ke dia...tapi Umi Alin tak kasi!

Roti Kacang Merah said...

kupu2 seterika
hahaha. bagus, bagus, kalu nok ejah, gi buak derek jah...!

kak long ja
agaknya this is her first infatuation, kot??? ntah, we never get to ask my bro...segan!

imagine THAT, kami yang dalam keluarga ni pun segan nak mention about this to my bro!

Roti Kacang Merah said...

kak aie
maaaaan, this is only the half of the story! tunggguuuuu!

doc yana
aiseh, as what i been reading in the web too! aiyoh, malasnyiaaaa nak pi check-up! huwak!

Roti Kacang Merah said...

kak naz
ntah la Kakak...my Umi memang ramai anak angkat [hence, my adik angkat laa gak], tapi tak de sorang pun yang 'over-over' camni! eiii tak terangkat, yewww! hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin