Thursday, February 12, 2009

Pagi terakhir


Final morning in P.D. The Unit went back at 4am last night, being the last to clock out of the hall. But The Unit had fun despite of the wee hour slogging of Arahan Kerjas and roadmaps and borangs and checklists.

Working with my Timbalan Ketua memang gereks -- kerja, kerja jugak; main, main jugak. Boleh tengah-tengah malam dia ajak sapa-sapa nak jalan dengan dia ke warung luar jalan, pekena teh tarik. So, all 4 boys and my ex-Boss who is my TK's best mate went of course, leaving us 5 girls. And he tapau-ed for us hot drinks, including the much-missed candu of nes-kawkaw for me.

As much as aku tak sabar nak balik rumah tengahari karang, going back to reality does not excite me either. Kalau boleh bawa balik sama bayu laut and the lapping of shores, kan best...

9 comments:

Jumper said...

Teruk jugak kerja dengan gomen nie, eh? Late night work out sampai 4am. Respect! I'm sure kalau ade ramai lagi kaki2 gomen yg kepala die sama dengan you all, majulah KL, majulah Malaysia!Insyallah...

The PD photos that you took tell the world that you're one of the rare kind - the morning person who breaths in the best essence of peace and tranquility.

Have a good rest..

NJ@goboklama said...

Dah siap tugasan! ;)

kay_leeda said...

Salam RKM,

Wahh...the new house is looking superb :)Aspirasi sebelum ker PD?

Ni first time leaving a trail. Like yr Labu, Labi & Adi. I have a few at home, and couple more on the way, I think.

Take it easy yah after the retreat :)

D said...

Done the tag! siksa dan azab nya... berapa kali edit daa!

u keep well, dear!

Zetty said...

bersih tak laut kawasan situ..? most of PD's shore mcm ala2 kepam. saspen nak mandi dah.

elisataufik said...

lerrr ingatkan nak cerita pasal kenapa tak best duduk situ.. mana nya..

Roti Kacang Merah said...

deghian meloncat
sebenarnya, kerja-kerja officers memang gini -- late nights, regulating, implementing, following-up, etc. yang rilek-rilek tu kebanyakannya yang berjawatan certificate holder and below.

alaaaah, you ni selalu puji i tawww... *blush* tenchu, mate!

Raha Qistina
dah baca!!!! tenchu menyambutnya! hehehe

Roti Kacang Merah said...

salam kak kay!!!
thanks for dropping-by!ini rumah tukar kaler sebab tukar tahun...dah bosan dengan kaler rumah lama...hehe

you have A FEW labulabis??? nanti yang baru dah jengah dunia, DO update ya??

dijjigosh
read and commented! thanks for the time, dijji!!!! hehe

Roti Kacang Merah said...

etty
MEMANG kepam-looking. dah la duk dekaaaaaaaat dengan some refinery-looking area pulak tu!!!

elisa
kejaaaaaaaap!!! hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin