Saturday, February 07, 2009

Gamit Menggamit

....cak cekkor,
Udae gamik,
Cabuk cekkor,
Tanae kunyik...
~ Tok Umi nyanyi ke Amir

(Cak cekur,
Udang gamit,
Cabut cekur,
Tanam kunyit)

Di Bangi with Amir, after a lo-ong and tiring week at the office.

Esok, another long day. There's going to be a meeting between my family and nazim's pertaining celi+nazim's akad this mid-march, and I haven't updated the checklist that is supposed to be distributed between the two families.

Ngantuk.

4 comments:

Naz said...

Hello,
Kita dah buat itu tag daaa ;)

ubisetela said...

I grew up with a slightly different version, tapi tak ingat sampai abis.

Cak cekur
Udang gamit
Tanam cekur
Gali kunyit
Nasi 'ddapur
Habis hangit

(lepas tu dah tak ingat)

nik awin said...

comennn nyaaaaaaaaaaaaaaaaaa amir nihh.

geget karang!!

baby ni kan semua nya comel-comel la..tak kira gelap ke,putih..
dah besar tu lain kira lah..

Roti Kacang Merah said...

Kak Naz
okay tak sabar nak baca niii!!! hehe

ubistella
welcome ho-omeeee!

haa nanti nak shar your version dengan my mom, kot kot dia teringat semula the full version!

ahwinn
eiii meymang! rasa nak jijit-jijit, perah-perah badan dia, pulas-pulas tangan kaki dia...geyaaaam kat dia!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin