Wednesday, February 18, 2009

Blogger's Blocks

Aku nak cari sajak-sajak Abang to me (circa early 2000) on my almost defunct Friendster -- kena block.

YouTube -- tak yah cakap la. Sejak awal tahun kena block.

Facebook -- pun. Baru aje.

Tak kisah la. Tak berapa klapaq (i.e 'heran'. Ya ka Kak Naz, Kak Roih, Miem or anybody else orang Kedah yang mai baca, that klapaq=heran???) sangat pun.

Balik karang akan aku buka balik dua sajak lama Abang masa zaman hati aku masih tak terbuka lagi untuk Abang, chewwwwwwwahhhh. Blagak gitew.

[Nanti arr, hari baik minggu baik bulan baik, aku cerita, kayyyy. Dah 2 tahun aku janji nak cerita, tapi tak cerita-cerita juga. Segan ar. Aku ni ikan kechil aje. Abang tu ikan paus (bukan ikan 'pope', okay. 'Paus' kan = 'Pope' as in Pope in Rome).]

Tapi yang paaaaaaaaling penting, page ni tak kena block. I am now an avid follower of the webby since the past week. Best!

Dan juga blogger dot com tak diblock lagi. Kalau blog jugak, mengamuk-mak akak, dek non.

f~

8 comments:

Naz said...

Alin,
*Klapaq*...haha..dah lama sangat tak dengar expression tu. I think it is more like *teghingin* ;D

nik awin said...

oh..maksud akak kat ofis dia block yer?
zalimnyer..
nasib baik kementerian pelajaran ni x block melampau sgt..kadang2 youtube pun tak sengaja je lepas..try n error tu

Roti Kacang Merah said...

kak naz
yeaaaaar betowl! more like "teghingin"!

"klapaq" was actually the first Kedahan word that Zunar taught me dulu! hehe

awin
itu la, patutnya block la YM ke. lagi logik, kan?

drbubbles said...

salam,

wei sharelah cerita poem-poem special tu.everyday hari baik bulan baik..hehehe

Roti Kacang Merah said...

doc bubbs
ok ok ok nanti kita buat, eh? tak bulan ni, bulan depan. tak bulan depan, tahun depan ;-p

Countess Miem said...

yes teghingin.tapi kalau nak pedih lagi. kebuloq(kebulur)...

ie tak kebuloq aihhh

haha.. sesi berbahasa utara. mim kt sini kalau jumpa auntie2 malaysia yg org utara, mesti speaking utaqa..

hehe

cheesy8 said...

hahaha...i love the backups! i also got 2 backups at home..eow...!;-)

Roti Kacang Merah said...

miem anak sedaraku
yearrrr. timakacih di atas tunjuk-ajar mu ittew!!!

cheesy8
which one are your backups-- the lil small guy, or the huge guy yang garang behind?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin