Monday, February 09, 2009

ramble ramble

Am back in Cheras, bersiap-siap for an ISO retreat today at noon till Thursday. There will be 9 departments, 10 persons each. I would imagine it will be another grueling retreat like last year's in Genting, this time working from 8.30am till 12am.

Last year di Genting lagi teruk, till 3,4 pagi everyday. Sampai tak tahu apa jadi dengan dunia di luar.

Dah le Khamis and Jumaat baru ni pun, I had to be on stand-by for a budget retreat in Seremban, waiting in the hall dari pagi sampai tengah malam. Mujur ada office driver, boleh terus hantar aku balik rumah. Adaiiii, macam bukan kerja kerajaan la pulak, kan?

Anyhoos, Amir's in Bangi with Tok Umi. Tok Umi beritahu Ibu, tinggalkan je lah dulu Amir dengan Tok Umi, temankan Tok Umi. Weekend ni Amir balik la semula ke rumah Mummy. Ibu pun obliged, agreeing to commute Bangi-KL so that Amir could stay with Tok Umi & Tok Ayah for a bit while waiting for Mummy to come back from PD.

I miss that boy already.

Aku minta maaf pada sesiapa yang menunggu aku komen sesuatu (even sehama cuma, haha) about the current situation in Perak. Aku takut tersalah komen (sebab lacking time to understand further) and terlepas komen (sebab terdengar cerita-cerita dalaman yang mungkin akan mendatangkan kemarahan Ketua Editor SK, haha). However, aku sangat setuju dengan Abg Fudzail's Rakyat Murka, Sultan Derhaka. Sangat spot on.

Apa-apa hal pun, politics, be it politik negara atau politik pejabat, in my own observation, will rear its ugly head even to those yang kononnya alim ulamak -- sembahyang tak tinggal even bertambah lagi yang sunat-sunatnya, puasa pun tak tinggal even bertambah lagi yang sunat-sunatnya; or even to those yang sakit teruk dah nak mati ke.. they just don't care and tak ada malu and maruah langsung untuk mengkhianat, memfitnah, back-stabbing, buat kacau bilau, berdendam, merosakkan kehidupan orang lain ... walaupun dulu tak da orang SUDI nak pandang muka diorang ni.

Diorang lupa agaknya -- doa orang-orang yang teraniaya termasuk doa dari ahli keluarga sendiri sangat mustajab. Itu, tidak pulak dorang takut.

Sesiapa yang baca dan terasa, dan rasa macam nak komen dan lempar kata-lata nista dan pedas terhadap statement aku di atas, persilakan. Jangan lupa, aku pun budak pandai. Aku ada IP number setiap korang yang singgah. Termasuk yang datang menyinggah dari Bukit Aman.

On a happier note -- will update di dalam perjalanan!!! Da!

f~

3 comments:

nik awin said...

aaa p PD nanti carik2 la baju PD utk si kecik Amir..

mesti comennnnnnnnnnnnnnnnn sangat2..
tak pun beli bola kecik2 ke..boys memang suka main bola taw..masa ni dah kena asah bakat terendam tu

suhida said...

kak lin,da tukar layout nmpk..hehe..

Roti Kacang Merah said...

ahwin
alaaa tak cempat nak pi kuar bli apa-apa untuk sapa-sapa pung!!!

memang, nanti pakngah nak ajar dia tengok EPL, teman pakngah memalam buta! haha

su
cemuih dok pakai 'baju' sama, sekali sekala nak gak tukar baju pesen lain...hehehe. awak anak beranak sihat ka su??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin