Thursday, January 29, 2009

rest sejenak

* s t r e s s s s s s * arrrrrrghhhh.

tapi.... *tarik nafas sejenak*

...aku bersyukur aku punya lagi pekerjaan.... alhamdulillah, syukran ya Allah...

***

semalam tengahari dengan umi, di tingkat 2 sebuah bank di jalan ipoh untuk urusan selesaikan pembayaran kereta umi.

kala dalam lif menuju ke tingkat bawah, umi sempat bercerita:

ada satu kali ni, umi kat hotel mana tah. umi nak naik tingkat 12. tah hapa umi bengong sangat masa tu, umi pi tekan butang 10 dengan butang 2, hahahahahaha

hahahahahahahahaha, kami gelak dekah-dekah dalam lif. seorang staf bank dalam tu menggigil-gigil hujung bibirnya tahan gelak.

umi terperasan umi tekan butang 10 & 2 sebab lif berenti kat tingkat 2, and umi pelik kenapa lif berenti kat tingkat 2 padahal tak da orang nak naik. bila umi tengok balik kat button panels, baru umi terperasan butang no.10 pun menyala. tah kenapa tah umi bengong sangat masa tu, hahahahahaha!

hahahahahahahahaha, aku masih lagi dekah-dekah dalam lif, and kakak staf masih menggigil-gigil hujung bibirnya tahan gelak.

umi ingat remote control tv ke apa, tekan butang 10 & 2 untuk naik ke tingkat 12? aku kata.

hahahahahahahahaha! kami masih lagi gelak dekah-dekah dalam lif sampai la keluar bangunan bank.

hahahahahahahahaha!

***

malam tadi sebelum tidur, i had a wee bit too much of a drink. akibatnya, aku bermimpi nak wiwi.

dalam mimpi tu, aku cari toilet tak jumpa-jumpa, tapi ada selonggok laundry yang umi nak cuci di tepi washing yard.

aku pi cangkung, and wiwi kat timbunan laundry tu. coz i thought, hell, laundry ni akhirnya nak dicuci jugak apa???

euwwww! apa laaa faedahnya, kan??!!

bangun pagi tadi, mujur aku tak wiwi atas katil. tapi aku teringat mimpi tu. aku pasti sangat itu bukan aku dalam mimpi tu, suka-suka nak cangkung wiwi atas laundry kotor! euwwww!

mungkin dalam mimpi tu, aku seekor kucing tak?

f~

13 comments:

Naz said...

Lin,
At least you tau your Umi pandai Maths....hahahha!
Bab mimpi tu, I think you're just telling us half the truth here...jahat I ;)

Roti Kacang Merah said...

kak naz
tak ya... nasib dia tak tekan butang 7 and butang 5 (7+5=12), lagi termengong namanya, hahaha

ek eh i swear the mimpi was all what it was!!! *grins*

nik awin said...

masa budak2 dulu mmg pernah mimpi ala-ala gtu..
tp biasanya end up basah berjeruk katil tu..

hmmmmmmm? ye ke katil kak lin x basah??

Roti Kacang Merah said...

win
mujoq takdak basah apa2! phew!

D said...

HAHAHA.. memang kelas la umi you, faszt! yeah, she's a mathematical brainy.. (sian kakak yang bergetar bibir tahan gelak tu yek?)

Roti Kacang Merah said...

dijji
i pung terkejut she could be that terbengong that time, hahaha. prolly she had too much up in her head, kot...!

Anonymous said...

saya pun tgh ketar2 bibir n perut ni nak ketawa gak...tapiiii....

nik awin said...

Kak Linnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..

orang tag kak lin..

sila-sila la jawab yer..

Roti Kacang Merah said...

anony
tapiiii... naper eh?

winggg
aiyyyyahhh... manyaknyia utang tag akewwww

bluewonder said...

fazst,

the lift story is soooo original! Luv it!!

Ummi365 said...

alin.. hahahaha... tak tahan .. tak tahan nak gelak.. pecah perut gak baca ni..hahahaha

elisataufik said...

kelakar siut.

Roti Kacang Merah said...

kak ngah
hehehehe and you think it only happens in Mr.Bean, kan...

ummi
umi fahy tu memang, selalu unpredictably kelakar, hehehe

elisa
memang tak sangka it happens to MY umi yang selalu focused when doing something...hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin