Sunday, January 11, 2009

LabUpin & LabIpin


Ni suma si Celi yang mengajar aku tadi, tengok Upin&Ipin by Les' Copaque. Educational betul. Dah la tiyut!!!


Season 1 (2007) -- 6 episodes



Season 2: Setahun Kemudian (2008) -- 12 videos


Catch their movie on the 12-02-2009.

Betulbetulbetulll... hehe. Cute.

My LabUpin

My LabIpin

f~

10 comments:

elisataufik said...

my kids lurrrrrrvvvveee Upin & Ipin!! :D

F Manchester said...

Faszt, if I'm not mistaken... the animation is done by my cousin's company (have to check with shiddin). I haven't seen any of the stuff myself- but a lot of people have given good reviews. Perhaps I will check it out through your links with Shahadah.

goboklama said...

lerrrr...apsal tk leh view?? Tapi,upin&ipin betulbetulbetul mmg best!

june said...

kak fairuz, betol betol betol.. bang ngah borhan nyer comp. n opah's voice is kak enon sendiri.. huk huk..

Shabar said...

Aiyoh Faszt! Anak aku (dan jugak anak2 aku yg dah besar panjang tu...n my hubby) dari raya 2 tahun lepas dah nengok upin ipin ni...punya la suka sampai we dubbed her as 'upon' - if there is to be the next twin! The animation has won quite a number of awards. Quite impressive la the animation, considering it's a local produce. Here's the website: http://www.lescopaque.com/ for you to check more...kalu intersted nak beli their merchandise...aku dah beli beg n t-shirt dia utk si Nonette...

Roti Kacang Merah said...

elisa
can imagine Izani cakap cute-cute macam UpinIpin!

kak ilush
wahhhh, not surprised lah if suku sakat kaum papat you, in you guys' punya blood lahhh!!!

Roti Kacang Merah said...

qissst
ala bukak aje YouTube and cari Upin and Ipin. cubacubacuba.

june
i lupa YOU lah my links with shahadah yang fairuz mention tu agaknya ya, hehehehe. rasa macam line telepon la pulak, kan.

Roti Kacang Merah said...

shabar
orang tak da anak kecik, memang laaa tak tengok TV ada katun! [ye la asyik dok mengadap kartunis 24/7, kan. haha]. aku baru tahu pasal upinipin ni...si Celi yang bagi tau. Celi pun bg tahu yang katun ni memang dah lama dah terkenal.

thanks for the website... kat youtube website dia pun dah ada beritahu their home webbie.

F Manchester said...

Faszt, insya'ALLAH ada rezeki, next time I balik raya and ada open house.. I will intoduce you + Zunar to my cousin yg buat the animation and his wife yg suara 'Opah'. Plus I'll introduce you to Jun@yai my cousin too;-)

Roti Kacang Merah said...

kak ilush
haa, cantek ah kalau cenggitu!!! :-D

btw, zunar kata dia ada namekad dari sorang les'copaque staff yg pernah dtg visit his office one day. a lady. tapi bukan hjh ainon tu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin