Tuesday, December 30, 2008

yaaaawn II

from wot i heard, johor tak cuti new year masehi hari khamis ni, sebab semalam dah new year ma'al hijrah.

tak tahu la betul ke tak. sangat malas nak find out.

but yeah, having only 2 days to work this week [will be taking my first day off in 2009 this coming friday] and hundreds of others around me taking the year-end leave too, leaves little motivation for me to bekerja dengan cemerlangnya.

[minta maaf kepada pembayar cukai yang mana daripada cukaimu itu juga gaji aku berasal. minta dihalalkan ya.... *kowtow kowtow*]

namun demikian [cewahhh], separuh hari ini, aku telah jumpa:

1. site comel ini... seekor kucing yang menjalankan blog help center dalam bahasa inggeris yang sangat comel. like, if you have qweschuns or artikul on cats and kittins that you want to share. the site is also good "fur cats and kittins hoo are not teknikly profishunt". tiyut, ey? ;

2. mother's day site;

3. etiquette site Emily Post dan juga wikipedianya;

4. my emotional quotient

click for larger image

5. perfume apakah aku

click for larger image

6. dan ironi sekali, articles on careers when in reality i been slacking off half of the day today.

minta maaf kerana membuang masa sedemikian rupa untuk mengubat my low-morale at this end of year.

ok nak siap-siap untuk pulang.

f~

8 comments:

jorazak said...

rkm
betul, betul, betul.
johor tak cuti 1 januari. begitu juga kedah, perlis, kelantan & terengganu. dulu masa belajar history, diorang panggil negeri2 ni negeri apa ek?

Mong said...

errr.. negeri-negeri melayu tidak bersekutu dengan penjajah mungkin.

Roti Kacang Merah said...

jo
entah...negeri-negeri apa eh? tak ingat lah... last belajar sejarah masa tingkatan 3...

mong
heh heh betul la tu agaknya.

atiza said...

walaupun anda telah menkow tow sampai hidung mencecah tanah, membaca blog, surfing internet dan seantero dengannya tetap tergolong dalam case tuang kerja...

hehehehe

Roti Kacang Merah said...

kak aie
iyeaaaaar. sebab itu lah kowtow. separuh hari on tuesday buat itu aje.

kalau hari-hari biasa lain, kerja-kerja leisur-surfing dibuat masa lunch break or 5pm ke atas woh...

Iron Butterfly said...

eh i did this perfume test tuh. also grass-fragrance type. he he he.. tuelaa kak lin, ofis kosong, i was so bored i asked my friend
(yg sama bank dgn Aidil) to come over and we went to watch movie at Pavillion. Tapi by 2.30 balik ofis balik doh. meme jahak.

and now i just found out somebody in my facebook is gonna be our new CEO. *horror. baik behave and not put nonsense at my status. geez.

d'Frog Prince said...

RKM - where art thou? missing your updates. new year resolution :- not updating blog?? :P

Roti Kacang Merah said...

kupu-kupu besi
mujur tak sama ofis dengan kak lin, else i would ajak you pi Red Box kat Sogo and melalak from 11am till 3pm when the entry fee hanyalah sepinggan lunch (min. RM10) with freeflow of drinks! lagi jahak akewww. hehehe

abe tommy
still around, and still in denial. hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin