Monday, December 08, 2008

Raya Korban Akak: Pagi

It could've been the kind of Eid I'd enjoy, dengan cuaca mendung yang sangat menyejukkan the hot mammal in me, if it were not for my right thumb yg tertanggal one fifth of kuku & in place daging thumb yang berlubang kena sagat mesin kelapa petang semalam, my 'first day' pain, and Abang yang demam teruk dari semalam.

Ya, tak jadi balik Kedah hari ni. Blessing in disguise, really. Back pain, mens pain, thumb pain... Hilang mood aku nak bermuka manis.

The rendang-rendang taste extra delicious nonetheless. Mesti sebab ada terpercik setitik-dua darah akak masa sagat jari parut kelapa. Mmm, yum.

16 comments:

d'Frog Prince said...

chinese kata, that's early ang pow. you know, ang being red, and pow being packed.

anyway, same lah, my jari kelingking also almost tertanggal kuku because tersepit between pasu bunga when i pindah2kan pasu yesterday. keje bodoh....

well, hujan whole day, macam kat scotland tak? hehehe.

Just me...Naz said...

Adoi! kesiannya... but as you said, maybe it is a blessing in disguise.
At my place (99% Christians) memang tak ada suasana Raya langsung. I sibuk dengan kerja, kids at school.Just Aljazeera giving updates on pilgrimage every now and then. We'll have our family dinner later. harap harap i tak luka jari...tak sanggup nak tukar jadi raja bersiong 5 beranak! :D

Cikta said...

Ayooooooo........... Akit segalak!!!!!!!

Cian! Cian!

F Manchester said...

oich!!! that sounds painful. You know me- jenis tak tahan sakit, demam sikit pun constantly sobbing/crying. So my sympathys. But at least (well I hope) you can relax and just enjoy the rest of the hols and take it easy.

D said...

owoowowow! but nonetheless, yummy yum... memang extra umph rendang tuh! happy eid, darling. tahun ni korbankan apa dik oiii?!!

fahmi said...

sagat tu kasi la org lain buat. kita yg buat sekali-sekala ni mmg berisiko tinggi. tengok website ni utk tenangkan hati:

http://cute-cat-pictures.blogspot.com/

Lollies said...

Tapi cayalah berani sagat kelapa. Saya sangat seriau.

Cuba monitor manatau ada yang jadi raja bersiung lepas raya haji ni disebabkan keenakan percikan darah anda. :D

salam.

fahmi said...

Bengal Kittens:

http://www.dailypets.co.uk/2008/03/28/beautiful-bengal-kittens/

Zetty said...

aiyaks..sure sakit giller kan. get well soon...and sungguh raja bersiong ok to think that setitik dua darah masuk rendang haha.

MakTiriHappening said...

Aiyoh! You also sudah kena! Me, my mom, my bro...semua pon dah pernah kena. Difference is, diorang terus jadi phobia nak parut kelapa where else, I still continue. Nak buat camner...some one has to do it rite?

Take care!

drbubbles said...

Madam,

moga cepat sembuh si ibu jari tu.Harap tak dak orang kampung jadi Raja Bersiong pulak lepas makan rendang (berdarah)..hehehe!

drbubbles

Roti Kacang Merah said...

Abe Tommy
ouch!!! how's your jari kelingking??? ada ok??

Yaaa i LOVE whole-day drizzles. Feels like back in Auld Scotland!!!

Naz
ya la dorang tak celebrate Eid Adha, dak? But sure saves you from jari kena sagat, hehehehe *tumbuh taring*

Roti Kacang Merah said...

cikta
tu la hangpa tak mai tolong cek parut klapa! hehe

kak ilush
but i betcha sakit beranak laaagiiii sakit, kan? *humbled*

Roti Kacang Merah said...

dijji
yeaaa memang rendang extra sedap, hehehehe

Happy Eid to you, Dijji!!!

alah, korban lembu sekor aje, kongsi ramai-ramai!

Fahmi
thanks for sharing! Memang kiut!!!

Roti Kacang Merah said...

Lollies
syiok woh parut kelapa guna mesin! tak tipu! hehehehe *tumbuh taring Raja Bersiong*

etty
denyut-denyut la jugak sakitnya. hehehehe *tumbuh taring Raja Bersiong*

Roti Kacang Merah said...

shabar
fobia? belum lagi, kot. Kitorang kat rumah semuanya biasa parut kelapa, so idok le sampai fobia lagi!

Doc Bubbs
mujur you tak rasa, kalau tak....hehehehe *tumbuh taring Raja Bersiong*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin