Monday, December 22, 2008

How Umum is Umum?

"Good luck for the Paper Umum. I hope the questions are umum enough that you'll crunch 'em like peanuts. Umum question like, Siapakah Perdana Menteri kesayangan anda? And you'll sing along LaLaLaLaLaLaLah while answering it.."
~ a comment by Durian Di Dubai on 17-Dec-2008

Hehehehe, i WISH!

These are how Umum the questions were, mate:-


click for larger images

Ada 8 soalan out of gazillions of topics (Ok lah, maybe 27). Jawab 5.

Dah. Cukup-cukup lah aku nak sit for this paper lagi. Nak muntah dok menghafal & faham benda yang sama tiga kali...

f~

7 comments:

d'Frog Prince said...

the best part is, nobody remembers them for daily use, except only for sitting for exam. a case of cakap tak serupa bikin or indah khabar dari rupa? typically of malaysian civil service (HOPE RKM tak kena tempias ler) - slogan, motto berkobar-kobar, delivery, haprak, ilek, nada, nothing, hampeh!!!

Naz said...

So, what's the verdict?
Rasa rasa boleh pas ke? I think no problem kot :)

nik awin said...

oh, kak lin punya paper kene tulih essay ka?
awin ingatkan MCQ mcm kitorang amik..

kak lin ni amik tahap 1 ke 2 ke 3?

Ummi365 said...

lin, suruh farhy datang rumah cepat2 sebelum your gift melts away.. hahaha... i met mshart who happens to be your cousins classmate who passed recently and she found me thru ahy.. alamak what a small world lah.

Roti Kacang Merah said...

abetommy
only to some la, kan...not all. kan?kan?kan? hehe

naz
ntah la...verdictnya keluar bulan 5 nanti kot! hmmm.

Roti Kacang Merah said...

awing
MCQ tu hapa...?

hak ah, essay. gorrrreng je la, kan.

baruuuuuuuuu tahap 1, dik oi. letih betul.

hopefully pass ni, nak amik tahap 2 pulak ke...

ummi
melting???? mmmm yum yum!

itu la dunia ni kecik, nak wat jahat langsung tak bley! hehe

nik awin said...

kak lin

MCQ = multiple choice question

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin