Monday, November 24, 2008

WTF -- Wow That's Funny?

7.35pm, aku masih di ofis menunggu Abang ambil aku. Pagi tadi dia kata deadline pukul 6pm. Tapi sudah 7.35pm, aku masih di ofis menunggu Abang ambil aku.

ti-toot! SMS masuk. Dari Abang.

"Lagi sduemah jam - naik tdks atau naj tunggu?"

What tha???

Aku tekan butang 'Majukan' (ya, handphone aku berbahasa Malaysia) dan mula menaip.

"Pa kebenda maksudnya ni? --> Lagi sduemah jam - naik tdks atau naj tunggu?"

Dan hantar ke Abang.

Lat 10 minit, ti-toot! SMS masuk. Balasan dari Abang.

"Lagi setengah jam - naik teksi atau nak tunggu?"

Laaaa, acu cakap kasi teghaaaaaaaaaaaaang sikiiit.

Sabar je la,karn.

"Tunggu". Aku balas.

Lat 15 mini, ti-toot! SMS masuk. Dari Abang.

"Nak pergi dah ni"

"Ok. Nak miscall nanti, sampai." Aku balas. Menguji.

Lat 5 minit, ti-toot! SMS masuk. Balasan dari Abang.

"Ok nak sampai nanti Abang miscall."

Hehe, mujur akai ada teghaaaaaaaaaaaaang lagi, hehe.

f~

10 comments:

nik awin said...

loh...ingat cakap rusia tadi...

baru ingat nak tanya cik wiki

~kehkehkeh

elisataufik said...

kasilah chance.. dia tekan butang kecik2 tu cepat2 in a hurry..

D said...

eleh fazst ni... tu pun tak paham ka?? tapi kan, i pening kalau member2 yang skema! kita pakai shortform pun tak paham!! LOL.

atiza said...

itu kira2 kena mandrem 2 kali ganda skit tu...pastu kena menurun sampai guling guling...pastu three..

baru paham makna sms titoot..

ESP pun kena tahap gaban wachaa..

Roti Kacang Merah said...

awin
terkebil jugak akak dibuatnya sama tadi... haha

elisa
hat yang 'naik tdks atau naj tunggu' tu, boleh la teka2 lagi. hat yang 'sduemah jam' -- memang tak leh nak fikir! dia tertekan extra button for 'dua jam' ke? 'satu jam di rumah' ke..kan? hehe

Roti Kacang Merah said...

dijji
boleh tangkap la yang 2nd half of the sentence tu. yang first half yang buatkan i terkebil2 sket!

kek aie
bila tang dengan zunar, telepathy selalu miss tak kena sasaran, lah. haha

MakTiriHappening said...

Faszt, laki aku lagi best. Bebudak ni hantar dia sms: pa, ble bl tpp ak odw lek t? Dia plak, tunggu balik umah suruh aku decode the sms. Translation: pa, boleh beli topup tak on the way balik nanti? Yang bebudak ni puas la nunggu diorang punya topup...beriya sambut laki aku balik kat pintu. Ropa2nyaa....kekeke...

Roti Kacang Merah said...

shabar
lerrr, lagi hangen punya sms itu macam!!! HAHAHAHAHAA!

Jumper said...

The first text from your hubby is a good IQ test that may help to retain your thinking brain cells as well as your sanity. You should encourage him to do more of that kind of SMS, soon you'll end up becoming the smartest woman who can make sense of anything coming from his head. And once in a while you should do the same to him.

Roti Kacang Merah said...

doyan melompat
no lah dont want to encourage him do more of those kind of sms-es, jenuh akak nak decipher!

in fact, if i do the same to him, dia lagi la malas [& tak da masa] nak decipher and we'll end up arguing coz misunderstood the msg!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin