Saturday, November 29, 2008

Unity Under One Roof

Now di Kongres. As spouse to Abang, obviously, rather than a perwakilan.

Ayah and uncle Tapa are around somewhere in here. Stadium agak penuh. Maybe...10k?

Oh I just LOVE being here... tis where Malaysians of ALL races can be under the same roof without prejudices, with one thing in common: ketuanan rakyat.

I LOVE being around 'pahlawan-pahlawan rakyat'. They humble you, you know. Mana taknya, they were the ones fighting for you and for generations to come, tanpa berkira warna, kaum, ugama. They never, never cease to humble me.

Madam emcee is someone a celeb in the blogosphere. Di belakang aku also ada RPK and family, Mr.Haris, Zorro and their lot. Aku juga nampak Abg Matsamankati lalu-lalang, tapi segaaaaan nak tegur! Tadi aku jumpa the very lovely lovely Polytikus -- RETARD akew! Ngeeee.

I tell you, the pidato by YB Hutan Melintang and also by the Dr.Lady ex-MCA really made segala bulu in this stadium berdiri.

Oh, by the way, the congress is being streamed 'live' on tvantara.

Can't wait for Pak Anwar's pidato. Pasti lagi fiery.

La'ers!

5 comments:

elisataufik said...

apa link tv antara?
oh nevermind.. got it
http://www.tvantara.com
:)

ketam said...

Cadangan kepada bakal PM kita..Anwar IBrahim

1. Nanti hapuskan semua biasaiswa kepada orang-orang MELAYU kena bagi samarata dan berdasarkan merit.

2. Hapuskan MARA kerana hanya beri keutamaan kepada org MELAYU.

3. Hapuskan konsep UNIVERSITI BUMIPUTERA di UITM..

4. Minta semua masjid dan surau jangan pasang speaker diluar nanti org bukan melayu terganggu..

5. Benarkan semua TOKONG,GEREJA dan KUIL dibina di tanah kerajaan dan jgn lupa beri peruntukan.

6. Oleh kerana mendapat 2/3 majoriti nanti di PRU13,tolong hapuskan Artikel 153 dan Artikel yg mana YDP Agong ada kuasa beri permit,biasiswa dan apa-apa yg menunjukkan ketidaksamarataan.

7. Hapuskan Artikel BAHASA MELAYU sebagai bahasa rasmi dan AGAMA ISLAM sebagai agama rasmi kerana semua kaum dan menuntut hak samarata..

8. HApuskan semua sekolah kecuali sekolah kebangsaaan.

9. Hapuskan semua kouta yg melibatkan MELAYU supaya lebih adil,ISLAM itu adil.

10. HApuskan AKTA HASUTAN,ISA,KERAHSIAAN (ISO) kerana kerajaan perlu adil dan telus,malah ISLAM itu adil dan umat ISLAM tak perlu perlindungan daripada AKTA-AKTA tersebut.

11. And lastly dont forget to abolish MAJLIS FATWA KEBANGSAAN dan Mahkamah Syariah as it have no function to non Muslim..

mat saman kati said...

Ngape tak tegor, Yong. Kalau tidak...boleh jugak belanja air mineral. Petang tu...kita orang makan best kat restoran Qaseh...dekat TESCO. Kalau join sekali pun...kan OK?

Roti Kacang Merah said...

ketam
if those are what you like, then WHY NOT. jangan pandai cakap kat comment-box orang aje, tanpa ada proper I.D pulak tu. Tu pengecut namanya. well, nama pun ketam, kan. haha

I have my OWN cadangan by the way, thank you very much.

Roti Kacang Merah said...

abg mat
ish, segan lah kita... kita ni ikan-ikan maha kecik aje bang Mat... tak macam Abang Mat tu...

Lagipun pukul 3 tu suami dah terus pi kerja balik untuk buat 8 page extra on the kongres.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin