Thursday, November 20, 2008

Keboringan

Alhamdulillah, the opening ceremony went very very well and smooth. I'd say the secretariat team was fantabulous, made my job very very easy, thus akaaaaak pulak yang dapat puji-pujian tadi. Alhamdulillah, makin kembaaaang akak kau ni, dek non.

This morning I was told by the LOs that the m.c for last night's welcoming dinner went disastrously wrong. It was the 1st time for the young lady, she was dead nervous and thus accidentally missed ALL the salutations at the opening of the night -- tak alih-alih dia terus jemput makan!

Kesian dia. Dia terus menangis, kau. Datin N was so upset, she instructed one of the Directors to replace her....

It could've been me making such unforgivable error too, kan...? One can never tell.

But I was glad akak tak datang dinner tu malam tadi...kalau tak, dah pasti-pasti akak kena buat kerja kebajikan lagiiiiiiew!

Anyhoos, the photo above was taken near the presentation podium soon after the opening ceremony tadi.

Sesambil akak tunggu Mr.Chairperson datang, akak pung snap-snap la karn.

Now tengah presentations of implementation report from all 8 asian delegates. Boring gak...tapi apakan daya, akak kena stand-by dalam hall innew.

Sebelah akak ada adik jepun videographer cungmelecung like as if he came out from those Japanese soaps ke apa. Nanti la kalau akak dapat curi amek gambar dia, i will put it up in here, ngeeeee *sengih gatal dari orang tengah bosan*

10 comments:

d'Frog Prince said...

sempat you nak berday-dream dengan "aktor" jepun tu yek...

that's why, kalau mc-ing, tak kena tempat, kena "tempeleng" - that's why i takut kalau kena buat kerja amal cam nie. hahaha. it's a thankless job, but somebody's got to do it.

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Fahy dpt byg kan, Datin N berdiri sambil cekak pinggang tenung that gurl, pastu tunding jari arah balakng stage kat gurl tu. Gurl tu terus lari-lari anak dari podium ke backstage sambil tekup muke menangis... gegege.. cian dierr..

d'Frog Prince said...

alamak, cara ahy bayangkan macam dalam drama ibu tiri plak...

elisataufik said...

ha ha
kelakar lah Ahy nyer imagination :)

cepat amik gambar sijepun itewwwwww

R said...

dear sis,

can u share with me some of ur emcee text?

i got a function dis disember but don't have any clue how to write the text. it will also b my first time.

atiza said...

ek eleh...ni mesti ada amik gambar actor jepun wannabe itiewwwww..tapik tak nak share ngan kitorang ehhhhh...

takut kitorang drooling eh...

ihiks..

goboklama said...

nak tengok gakkkkk... ;)

Roti Kacang Merah said...

abe tommy
tapi dengar-dengarnya that minah pun was overly confident before the function started -- she didnt even check her salutations / VIP list against the list that PR office has.

ish simpaaaaaang malaikat 44 kena kat i... minta dijauhkan Allah!

ahy
pandaaaaaai aje, haha. Datin cuma expressed her displeasure to the PR Office aje, and asked the PR Office to invite one of the directors to jadi emcee instead. mujur malam tu penuh dengan karaoke -- nothing formal! tapi budak tu menangis-nangis la jugak dibuatnya...

Roti Kacang Merah said...

elisa
gambar si jepun?? i ni pemalewwww! takut kena tempeleng jepun, mau! haha

R
boleh, boleh, nanti kita email-email. upah sepasang batik dari Kelantan, nak buat baju kerja hari Khamis. hehe ;-D

Roti Kacang Merah said...

kak aie
mamat tu idokle hensem sampai drool-drool... dia kiut aje. macam nak buat pet-bro, yew! tau-tau la orang jepun ni jarang ada yang kiut melainkan celebs!

qissst
tunggguuuuuu!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin