Thursday, November 27, 2008

Dok 'Gaduh

Tiket kata wayang mula 9.20pm. It's 9.20pm, but there are only 8 adults and 5 kids in the panggung.

We're watching Madagascar 2 at C@psqu@re. Sempoi, kan.

Kalau nak tengok wayang tapi takmo 'gaduh (bak kata orang Klate. I.e nak rilek-rilek, takmo rebut-rebut), mai la sini.

Parking pun free kalau tengok wayang. They will stamp it at the tix counter.

Ok chiachinchao. Nak start.

5 comments:

.::c!kzUrA::. said...

huhu..ni panggung ke mende ni kak lin..sunyi sepi takde owang..ekeke :D

Roti Kacang Merah said...

d!kzura
Panggung TGV lagi, you!

cuma kat sini kan tak ramai lagi orang pi, sebab tak siap habis lagi.

d'Frog Prince said...

hehehe, mungkin orang bunian kot?

kus semangat...

my neighbour told me, last time, masa nak bina KLCC, ada sorang driver to was employed to drive lost spirits to Genting. the whole bus, kosong je, cuma ada driver tapi, they got the upacara to "invite" the lost souls to naik bas and pergi ke tempat lain.

and the one who told me is a Malays chap ok.

Zetty said...

di manakah C@psqu@re ni?

Roti Kacang Merah said...

abe tommy
upacara tu memang biasa dibuat. bukan takat kat KLCC, but along the Jalan Ampang tu memang banyak "orang" kena pindahkan. Yang cerita ke I pun was my Marketing Agents who used to maintain buildings along Jln Ampang and had to do the rituals. The bus-drivers told them that even-though bas kosong, tapi terasa macam bas berat. Tayar sampai kempis macam nak pancit, la.

Sebab itu i gerun sket kalau nak kena pergi Genting...coz tempat 'buangan' tu...

etty
alaaaa dekat-dekat dengan Semua House tu... area-area Sg.Bunus kat Masjid India sana.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin