Friday, October 17, 2008

Wishes for Umi & Ayah

Arini Wedding Anniversary Umi Ayah Yang Ke-37.

Ke-37, kau.

I mean, kalau nak banding dengan Ba & Ma (my maternal gramps) mesti la tak boleh lawan, kan. They both have been married for sixty-two years, noks.

Tapi, ni, cuba banding dengan aku & Abang la kan.

This year would be our 3rd Wedding Anniversary. So, if Abang & I were to be married for 37 years... that would make us both umur 80 tahun and 69 tahun respectively. Umang ai.

Anyhoos... seperti 2,3 tahun sudah sejak aku kahwin, Umi Ayah asyikla lupa their Anniversary date. Pagi ni when I sent them anniversary wish on the sms, baru lah diorang bertepuk dahi: ish ish Umi Ayah lupa lahhh!!!

Laaaa, apa daaa... dah le malam tadi malam Jumaat & bulan mengambang! Kan dah melepas! heheheheheheheheheheheheeeee

[eh aku dah kawin apaaa, takkan tak leh gurau macenggini dengan mak ayah kot???]

Umi Ayah, Kak Lin minta maaf tak sempat nak arrange apa-apa special untuk malam ni... Kak Lin belanja kat wedding reception Zaki kat Putrajaya Ahad ni, boleh??? Umi Ayah naik sekali bersanding, kerrr...hehe

And eventhough adik-adik & I don't say it out aloud -- we all love you so so so very much. We may not be the best kids you both could ever have, but we promise we will take care of you the best we could when you two grow older (coz you both still don't look that old to us!!! hahaha) macam Umi Ayah jaga kami selalu, and of course, we promise to take care of each other, too...

Our prayers are always with you two, in every step of our way...

Happy 37th Anniversary, Umi Ayah!!!

We love you, like, LOADS!!!

huggers...
Kak Lin & Zul, Celi, Ahy, Udi, Adi, Labu & Labi --> eh yang tiga ekor terakhir ni mana bley tinggal!

f~

8 comments:

.::c!kzUrA::. said...

happy 37th anniversary pakcik n makcik.. :D mg bahgia hingga akhir hayat..aminnn

*wahhh..zura jd 1st blogger yg wish kat cni..yippiii!! :p

Roti Kacang Merah said...

d!kzura
cececeeee nak amek hati dua-dua terus, yeaaaaa *winks winks*

nik awin said...

3 tawon kawin...samer ah kiter...

since saya ni sedikit berwawasan(xde org tau nih..)saya dulu masa dok bujang trang tang-tang..penah la berazam dlm ati..(sbb dengki tgk memember kawin..)

before umor 30 mau anak 2 org..
(hamik aku..kerja 'keras' sungguh nak capai target)

kawin ajer..lepas ade anak 1..(ceaser..doc kata 3 tawon)
ah...x kire..balun ajer...nak jugak anak laei..(ingat azam itu..)

hamik!tu dia...yg no 1 baru 1thn 6 bulan..keluar adik sorang lagi..(aisey..ikut tingkap jugak??)

~huhuhuhuhhu..sudahnya 'meriah' gaban rumahku...
malu kat neigbours..sbb kalau x menjerit satu hari memang TAK SAH
---padan muko den..

Saya said...

Alin

Sampaikan salam kakak pada mak ayah. Wish them happy anniversary, many more happy returns of the day....hmm, kakak dengan abang Nain tahun ni dah 23 tahun. And I think we are still in love ha ha ha.

tumpang glamor.
ps: teka umur kakak and you will live to regret it. I MEAN it. dont anyone dare!!

Roti Kacang Merah said...

awin
itu la, orang berwawasan nak 'get certain amount of kids by age of certain amount'.

but when i was 22, my wawasan was to marry at the age of 32! imagine that. and i actually did (marry at 32) unconsciously. it was totally unplanned for. tapi memang Allah datangkan jodoh at 32 w'pun 'orangnya' (abg zul la tu) dah tunggu since i was 27.

hmm perhaps that would call for an entry on that, kan??? hehe

Roti Kacang Merah said...

kak saya
will extend your msg to my mom&dad!!!

hey i thought u married when you were 15.... so, that makes you, what... 38 now??? heheheheheheheheheee

Thomas Mok said...

happy anniversary to your pop and mom too from me, though tak jumpa lagi but tell them they did a fine job raising good kids, if what i know of you is a yardstick. salam from me and bahagia selalu.

you baru tiga tahun? long road to tread my friend, and i wish you the best too. life got ups and downs lah kan, but take it all in your stride.

my anniversary lak, senang nak ingat, sama ngan my birthday, kakaka. masuk tahun ni, genaplah 10 tahun, it's like yesterday only....

Roti Kacang Merah said...

abe tommy
ek eh mana aci pilih tarikh sama dengan birthday...sekali dapat hadiah terus besar2!!! hehehe

and will convey your wishes to my UmiAyah!!! thanks for the thoughts, abgTommy!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin