Saturday, October 04, 2008

'Saii 'Ppaa, laa

'Simpang ke Cangkat Jering/ Taiping/ Beruas -- 1km', the signboard says.

But the crawl already started wayyyyy before the signboard said 'Simpang ke ladeeda -- 5km'.

We've been moving at an average of 15km/hour the past, mebbe, 7km?? On a bloody highway mind you. 'Saiii 'pppaaa (pasai apa).

We wonder how much further down this highway we'd have to drive at this speed. Ni kalau aku jalan kaki ke KL pun akan sampai lebih cepat, taw.

Sabar je la akak, kan.

3 comments:

jorazak said...

rkm
I make the right choice of going back on friday morning. The traffic was smooth all the way to KL. Lebuhraya pantai timur KL-Kuantan was even better. Sampai boleh pecut more than 110 kph.
I kena jam yang you experience every other year, bila I beraya di Pahang dulu sebelum ke Kedah. Bila balik dari Kedah selalu kena jam kerana kena ikut traffic balik ke KL.
Hi, hi, sabar separuh dari iman.

Thomas Mok said...

kira dah baik lah tu. ada setahun tu my colleague balik dari penang ke klang, took him 12 hours from penang to rawang you. tak ke nak mampus punggung jadi kebas dan penyek.

Roti Kacang Merah said...

bro jo
if raya jatuh awal minggu or on the weekends, boleh lah balik hari jumaat (or before the sunday). tapi hari jumaat itu lah baru nak spend one whole day with Mak di Pendang.

abe tommy
we had that before, but nak balik Pendang through Rawang. Masa tu, Cuti Raya Cina. it took us two hours from KL just to get to station komuter Rawang. and i had a really bad back-ache back then, yang tak dak ampun punya sakit. So we patah balik ke Cheras with Mak on the phone marah-marah sebab we cancelled last minute. Kesian Mak.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin