Saturday, October 04, 2008

Jam, Jam, Everywhere Jam...

....but not a drop to spread on your toast. Elisa certainly cannot spread jam here, kwang kwang kwang.


Anyhoo, kami berhenti at the mouth of entrance to hentian sebelah Bukit Gantang. Mujur tapau lauk pengantin tadi, buleh la buat alas perut. Ni, nak masuk ke hentian pun dah jam, silap-silap makanan pun dah habis dalam tu.


Tadi ada sorang limo-taxi driver brenti behind us, nak tumpang relieve himself behind some bushes. He told us his friend ahead of us told him that jam till JELAPANG!! That's like another 40km ahead... like Bangi-K.L kau!!


Aku & Abang memang sumpah seranah keramat piangggg pada kepala bodoh siapa yang bijak sangat nak buat tol ATAIH jalan (Tol Jelapang)!!


H@r@m j@dddd@h. Satu Lagi Projek Barisan Nasional, that I can tell you.


6 comments:

gedek! said...

Sabar la dalam jem tuu... Asal you both sampai KL in one piece, itu lebih penting.

Selamat Hari Raya! Maaf Zahir Batin! from us!

-gedek! | leena | azri | aini | anis

atiza said...

sok sok ada can la mintak mc..
sorang sakit kaki (sebab asik kena tekan break)
sorang sebab sakit mulut (sebab ber'wirid' banyak nau nau..)

hehehehehe..

orang kata sabar tu separuh dari







sabariah..

Thomas Mok said...

satu lagi projek Bangang Nak Mampus.

yang satu lagi, i noticed ler ader jugak yang masuk emergency lane. patut tak boleh ler sebab bila driver to masuk lane betul, ada domino effect, the car behind kena slow at least 10km/hour, car no 2 belakang jadi 20km/hour, cecah kereta no 11 dan ke atas, kena berhenti totally. tu ler pasal jam gila. pastu ada plak yang degil tak mau pakai touch n go ke smart tag ke. mau beratur bayar duit tol, lagi bertambah lah kaedahnya.

elisataufik said...

meh nak spread the jam kat sini sikit..
*lol*

Bukan ke tiap2 tahun cam ni ke?
Kitorang selalu amik extra cuti just to avoid the long queue.
Lain kali belilah ckrackers and jam, at least boleh makan sambil menunggu ;)

Roti Kacang Merah said...

bro G
melainkan ia adalah jem nenas... ku memang tak pernah buleh bersabar dalam jem jem lain. hahahaha

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin to you lot, toooo!!!!

kak aie
mujur Isnin cuti lagi, boleh la healkan mulut yang cedera banyak naa 'berwirid', hahaha! sian ke zul la, balik dari Pendang tu, terus keja!

Roti Kacang Merah said...

abe tommy
mujur kali ni tak de sangat keta yang dajal guna emergency lane camtu... kalau ada pun, se-dua je. pelik jugak sebenarnya!

elisa
i think maybe sepanjang 3 tahun i baru kawin ni, this is the 1st time i kena, kot. the first two years tu, raya bukan middle of the week... so, tak perlu gocoh-gocoh nak balik to avoid sunday ke apa. and zunar tak leh amek cuti extra coz deadline dia on tuesday. alin cuti, though...hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin