Monday, September 08, 2008

Museum of Extinction

I think this is one of my latest favourite piece of Abang's.

While I helped Abang coin the word 'Racistaurus', he did a rather extensive study on other dinosaurial names and bones. Sampai tidur lewat malam.


For the uninitiated, the bones of Racistaurus is based on this... that, that thingmajig yang tak layak diletak-hinggap di blog ku innieyyy. Maka, hangpa klik sendiri tengok, naa. hehe

Kalau tak caya how racists the Racistaurus are, read here, the very reason why I've twice been avoiding the calls for the camp. Aku takut aku akan ludah aje penceramah-penceramah tu nanti. Kau tau-tau je la akak kau ni macam mana, karn.

f~

12 comments:

Thomas Mok said...

very cleverly done.

actually, i hv no issue with NEP kalau yang dibantu, betul2 orang yang memerlukan, even if it's only orang2 melayu.

but as it is, only anak2 datuk dan "pembesar" yang dapat bantuan, apa kejadahnya? that's what i object.

as for BTN, though no proof, dah lama syak dah. nothing good ever come out of bigot policy. the more dia orang buat benda tak baik, the more they will terima padahnya, it's only a matter of time. how? wa Allah wu alam

Roti Kacang Merah said...

abg tommy
if you read buku Malaysia Kita that the gomen servants kena baca prior to their induction or PTK (Peperiksaan Tahap Kecekapan)exams, all the policies meant to begood -- to help the needy, menyusun semula masyarakat so that it's balanced, etc.

but eventually, yeah, of course those became just mere 'gimmicks' to protect the 'privileged'.

i told my husband -- nanti kalau kawan-kawan dia perintah M'sia, TOLONG BUBAR btn, i said. he said, PASTI. hehehe

Anonymous said...

Faszt,
Aku ni salah sorg d denied Melayu.
Came fr a lower income family dok umah setinggan dulu – mak aku join gak HarmNo tu tapi kabel tak kuat nau. Masa primary tak dpt bantuan teks sbb mak bapak aku tak kenal sapa.Kwn yg mak bapak mampu pun DAPAT bantuan buku teks sbb makbapak dia kenal SAPA-SAPA.Aku dpt 5A penilaian tapi dpt skolah menengah samseng sbb makbapak aku tak kenal sapa..Mujur la Cikgu beso aku sian kat aku usahakan gak aku dpt maktab kita..
Masa kat ITM aku tak dpt gak bantuan sbb makbapak aku tak kenal sapa.. classmate aku yg makbapak dia berharta –DAPAT ye bantuan sbb makbapak dia kenal SAPA-SAPA-SAPA.
Bosan sungguh aku dgn kepura-puraan NEP nih…

-nana-

Roti Kacang Merah said...

'Na
ya, ya, sangat betul. bosan amat. NEP ni membuatkan orang-orang yang ada kenal SAPA-SAPA-SAPA jadi 'complacenggg' (complacent)-- bak kata orang kampung aku kat kubang kerian.

semoga cikgu besor kau tu dilimpahi rezeki dan kesihatan yang bagus-bagus, InsyaAllah.

D said...

i like that saurus!!! HeHEHe...

Alah... sapa kata sapa tak kenal sapa-sapa tak boleh ke mana? Allah can help all - don't u worry. Betul la tu... yang kuno tu letak kat museum je la.

Wishing u ramadhan kareeem from the UK, dear!

Thomas Mok said...

rkm, nana - bayangkan, you all yang supposed to be assisted tak dapat the assistance.

dulu, in my class, satu kelas 40 orang, 32 malays 8 chinese. 32 malays semua dapat biasiswa, ada anak tokay, ada anak cikgu. yang 8 tu, mimpi pun tak berani, that's a sad fact. yang 8 tu, anak penoreh getah pun ada, bangun 4 pagi tlg noreh, pastu baru dtg sekolah, anak buruh kontrak pun ada, bukan semua non-malays kaya, kan? but we are used to it, so, i guessed we are immune to it, cuma kekadang tu, terkilan lah jugak kan...so, i very the faham nana's feeling. kecewa kan?

gedek! said...

Apa-apa hal pon, my super duper favourite of your abang's work is the one 'muka chedet similar dengan Sepang circuit....' Yang tu boleh masok "Top of the pop' (Nampak sangat dah tua, budak2 mana kenal top of the pop lagi....)


-g!

gedek! said...

Err... cakap pasal dinosaur... ni a bunch of Dino jokes untuk hiburan semua....

Q: What do you call a dinosaur that never gives up?
A: Try and try and try and try-sarratops

Q: What made the dinosaur's car stop ?
A: A flat Tire-annosaurus !

Q: What do you get when dinosaurs crash their cars ?
A: Tyrannosaurus wrecks !

Q: What type of tool does a prehistoric reptile carpenter use?
A: A dino-saw !

Q: Why did the dinosaur cross the road?
A: Because the chicken wasn't invented yet.

Q: What do you get when you put a bomb and a dinosaur together?
A: Dino-mite.

Q: What makes more noise than a dinosaur ?
A: Two dinosaurs !

Roti Kacang Merah said...

dijji
yang 'kuno' as in yang memerintah negara la kan. Jangan KITA dah jadi kuno esok kena letak dalam musum plak, hehe

bro tommy
*sigh* humbled me to no end lah... malu rasanya...

kan best kalau ada orang sanggup buat buku entitled "Kerana NEP..." and then compile all those stories from ALL races on what NEP has or has not done to their lives...

Roti Kacang Merah said...

bro G
yeaaaaaaaaaaaaarrrr ITU pun my FAVOURITE CARTOON!!!! Tu top 3 la, i must say, kan.

you know, kat UK still ada lagi Top of The Pops kat TV, tau! tapi selection lagu dia... ptuiii.

your jokes tu kelakar lah!!! will forward to zunar! hehehe

Thomas Mok said...

buat apa tengok top of the pops? tengok britain's got talent ataupun the x factor lah. cam yang kat sini

http://tmithomas.blogspot.com/2008/05/when-you-believe-video.html

Roti Kacang Merah said...

abg tommy
baruuuuuuuu nak tanya, bila britain's got talent on air? hari apa & pukul berapa? what channel? my husband suka pulak tengok America's got talent.. so, ada a chan tengok britain's got talent...hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin