Friday, September 19, 2008

katun-katun abang pre-fotoshopped

aku jumpa page katun-katun abang di sini... ada sorang blogger sudah link ini site dalam blog dia.

eh best betul site ni! banyak katun-katun abang yang aku tak perasan pun abang pernah buat!

aku tak sempat tengok semua. aku surf pun sambil-sambil rest kepala yang nak pecah buat minit-minit and surat.

but bersempena dengan isu ISA masakini, my two faves are these:

[hahahaha tomeyyy tangat kuting tu kena gawiii!]

[tengok arr tulisan Ka Mun Ting kat dinding tu, hahahaha]


i sms-ed abang that i think i like his drawings before his discovery of @dohbe phootooshoppe even more, lah ~ the lines, the shadings and the renderings ada lagi maaaaaaanyak "umph!" !

nanti aku nak pujuk abang so that he'll use minimal computer renderings, lah. nampak lagi ori & ada character, kan???

f~

12 comments:

atiza said...

i really like the kucing bit...

Saya said...

he is very good. thats my brother heheh.

elisataufik said...

ha ha kelakar lah semua.. :)

gedek! said...

'What the Hey!' Zunar start pakai photoshop?!! I tak realize that! Its a crime maaa! Tak boleh terima langsung! Mintak dia buat Pengakuan Bersumpah!

By the way... 'SAYA' tu sebijik mukan dia, kan? Dia mesti proud of him...!
-g!

ronasina said...

aku salute this man! ZulkifliAnwar"Hit Man"ulHaque mengagumkan aku sejak 1985 lagi!..hujung2 1990 aku sering nampak dia sewaktu aku memanjat tingkat 4 putrajaya..er...Creative Enterprise berguru dengan raja kartun Allahyarham pak Jab..tapi kartunis berwajah SB ni tak pernah memandang melainkan Fatah A. Mamud Ngah saja yang mengangkat kepala..aku budak yang baru kering hingus masa tu hingga kini masih tercari-cari identiti! Hari ini aku terasa bebas berkarya."Hit Man" telah menebas semak duri untuk kami ikut di belakangnya! Terima kasih bro kerana pernah memberi ruang pada aku di suara keadilan..aku sedang cuba mencari ruang sendiri..but i'll be back!..isy!tahapahapa lak aku membebel niihh!

Saya said...

replying gedek!

"saya" tu proud of him pasal muka sebijik serupa ka? hehe. lawak bodoh saya. sekian.

gedek! said...

replying SAYA...

Hahah! I never tot its gonna sound that way!

-g!

Roti Kacang Merah said...

atiza
tiyut kan???

kak saya
eh, you my sis-in-law eh??? i thot you're my ex-classmate ke apa... ;-D

Roti Kacang Merah said...

elisa
hehehe nanti buku baru dia keluar, kita jual and pos ke awak, nak?? *grins*

abe G
itu arrrr i TOLD him olredi, his natural renderings LAGI best woh!!!

Roti Kacang Merah said...

fendi
kita dah bacakan komen awak juga ke dia... sengeeeeeeeeeeeh-sengeh, dia. hehe

bro G
muka kami memang sepesen hahaha

kulupSakah said...

syy...laa..awat bagitau dia...

Roti Kacang Merah said...

fendi
eh mesti la kena beritahu, kasi dia banggggga ada kawan macam awak yang sayangkan dia, hehe :-D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin