Sunday, September 21, 2008

Green Fingers

Semalam, Umi's cousin, Pak Dho & Cik Mah datang 6 beranak untuk buka di Bangi. Ahy's in Muar, tinggal Udi and Ayah aje nak tolong-tolong Umi. So I decided to join help Umi with the cooking and clearing-up.

Pak Dho and Cik Mah operate the Aman Palestin just across our home, but I personally dah laaaaaaaaaaaaama tak jumpa diorang.

Seronok dorang datang. 'Coz dorang kelakar! What's more, they love laughing at my jokes... heh heh heh.

Anyway, acu teka siapa yang gubah bunga-bunga ni.

Moi??? No lahhhh. I know lah I'm pretty narcissistic, but no, not me.

Umi??? Nah.Where got time lah she. Need to sew my baju raya some more.

My bros??? Close. But not close enough.

Yup, it was Ayah's doing. Eversince there was a surplus of vases that Ahy bought for his clients, Ayah gets into this Mat Bunga phase ~ dia potong bunga-bunga and daun-daun dari garden dia and hias vases Ahy.

Last weekend masa kami (Labu, Labi and I) balik Bangi while Abang had to go on in hiding tu, Labu and Labi were so enthralled with the plants, they kept climbing up the tables, took whiffs of the leaves, and went all nibble nibble nibble... habis rompong-rompong hujung-hujung daun-daun Ayah macam kena makan dengan ulat bulu!

Berbulu-bulu Ayah. Ayah kata Labu Labi budak-budak jahat. haha.

Eh peyut aku asyik masuk angin arr. Cuak gila.

f~

4 comments:

elisataufik said...

wahh terrer gila your dad! macm professional...
agaknya talent dia perturun kat Ahy kot?

Roti Kacang Merah said...

elisa
talent dia bercucuk tanam aje turun ke Ahy. yang talent ID Ahy tu datang dari my umi!

Thomas Mok said...

both are talented, the kids also talented, termasuklah si tuan rumah, kann? (ehem, kang raya kang, duit raya kena lah berlebih sikit)

Roti Kacang Merah said...

abe tommy
*cepat-cepat ketepikan duit raya banyak sikit untuk abg tommy* hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin