Tuesday, September 23, 2008

Adi dan Raya

Adi dah balik pagi tadi, Alhamdulillaaaaah.

Dalam kereta sepanjang-panjang perjalanan dari Taman Segar ke Bangi, dia bising berleter apa aku pun tak tahu.

"Maaah-wohhhh..", "Maaah-wohhhh..", "Maaah-wohhhh..".

Jenuh aku nak melayannya.

Tapi aku happy, sebab itu tandanya dia dah lega.

Cuma appetite dia kurang sikit. Kuruuuus dia. Dr.Lum report ke aku semalam yang Adi will only eat dengan makanan tin yang harga RM6+ tu.

Amboihhh. Cekmain lagi dia, ya Adi!

Umi kata, tak yah beli makanan tin mahal tu. Biar dia. Satgi dia lapar, dia akan makan juga makanan tin dia yang kat rumah.

***

Aku tak leh concentrate tulis panjang-panjang arini. Kerja aku banyaknya Ya Allah. Panic, seyyy. Esok dah Rabu. Selalunya bila dah Rabu, kejaaaaaaaaaap aje dah Jumaat petang.

*sigh* Dah another Raya.

The only thing I look forward to pre-Raya would be my days with Umi Ayah, adik-adik and my cats in the kitchen, baking tart nenas (that's one kuih wajib I've to bake every year) and jahit manik-manik baju.

Other than that, it's the long drive with Abang to Pendang. Oooh I love long, long drive with Abang. 'Coz we'll be putting on some CDs and melalak macam tak ingat dunia. Macam yang ni (dan yang ni, kalau nak dengar ABANG menyanyi, hahaha) masa kami pi Perlis itu hari.

Obviously, ini aje lah masanya Abang belongs to me and me alone, and not the public...

Ciao chin ciao... nak ke ofis Abang, ada jamu iftar by ofis EsKay.

f~

7 comments:

Thomas Mok said...

bunyinya macam si adi panggil momma momma je?

quality time with abang yek? tsk tsk tsk, enjoy your trip.

Shabar said...

Faszt, did you get my sms? Sorry la, esok punya plan kena cancel. Anak aku tak sihat. Merengek je kejanya...camner la aku nak masak. Anyway, raya nanti jemput la datang umah. Husband aku pon menanti je tu nak borak2 ngan your hubby. In fact, he was excited bila memula aku bgtau nak buat buka puasa esok. Siap tukar flight to wednesday sebab nak gebang2 ngan your hubby. Tapi...tak dapat gak.

atiza said...

shabar n faz...kalau beraya kat KL, datang le rumah :)

Roti Kacang Merah said...

abe tommy
hahahaha, ada ke panggil momma momma! more like, mahu mahu ada la!
i WILL try to enjoy my trip... tenchew!!!

shabar
aiseh, your husband really did change his flight??? hmm... i told abg zul abt this, abg zul kata, "...iye??? tak pa insyaAllah satu hari nanti dapat jumpa..!". get-well-soon kisses from ciklin to your baby!

'kak' atiza
eh i just discovered you're our senior 1 year in jasin! hehe. jiran betul-betul bawah rumah i is kak huda, tau!

btw, i memang beraya kat bangi, tapi tak sempat nak ke mana2 1st day tu lah Kak...sebab family and relatives akan dtg raya rumah my parents!!! 2nd day lak terus naik Pendang! insyaAllah one day nanti ek!

elisataufik said...

selamat hari raya, maaf zahir batin.
Pohon maaf kalau ada yang tersilap type, post, poke, invite, etc etc.. :)

Eid Mubarak to you and family.

Roti Kacang Merah said...

elisa!

eh kalau tengok apa you list down, rasanya you tak de salah kat i... I kot yang ada manyak salah ke you... *salaaaaam peluk peluk peluk*. some more tumpang glamer you untuk promo kukis adik i.. ishhhh... tenchewww *peluk peluk peluk*

Eid Mubarak to you and family, too.. especially to Izani tomeyyy!

D said...

yee yeh...k.lin balik..heheee

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin