Thursday, August 21, 2008

Sleepy In Putrajaya


In the hall. Ngantuk. Dua hari aku kena keluar rumah pukul 6.30am. Naik bas pejabat pukul 6.45am untuk sampai ke Putrajaya pukul 7.30am. Semalam was raptai. Nak dapat hadiah cemerlang pun, kena siksa-siksa dulu ek. Sungguh sadist, tak gitew.

My turn to naik pentas has long passed. Ada 5 agencies combined, 279 penerima anugerah in total.

From my organisation, ada 28 people of my ranks yang dapat naik pentas. Total of my ranks in the whole organiseksi? Entah. 2,3 ribu orang kot.

But what's interesting in this rather dull, long, arduous event would be the names of the Penerima Anugerah.

Like, selang satu tempat duduk dengan aku ada engineer nama Zulkifli Nordin, macam nama Abg Zul Noordin.

Ada nama Nik Aziz Nik Man, a rather burly guy as compared to the real Nik Aziz Nik Mat.

Ada nama Nurul Iza, without double 'z' and a 'h' at the end.

Nama Khalid Nordin pun ada.

Nama Comel pun ada ~ comelllll je orangnya.

Mujur nama Abdullah Badawi tak da, mau Abang sanggup datang jauh-jauh ke Putrajaya untuk ludah dia -- tak dapat the real Pak Lah, dapat yang jadian pun jadilah, heh heh.

(Mind you, kat organisasi aku also ada mamat engineer nama Anuar Ibrahim)

Ok, penyampaian hadiah dah habis. Ada cultural show. Da.

f*

3 comments:

atiza said...

dapat sijil yang tak dapat apa2 pun..kalau dapat increment tak pe gak..

la ni depa bagi monetary incentives?

- aie

Roti Kacang Merah said...

atiza
not that I mengharap apa-apa... but, yeah, some increment WOULD be nice, come to think of it.

Ya, still dapat incentives. Tu pun kena save, takut tahun ni tak dapat bonus lagi for Raya...

Zetty said...

wah wah wah...congratulations.!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin