Saturday, August 09, 2008

RedBeanBag II

The mock-up, fresh from the oven, still reeks of silkscreen paint.

Needs to be a wee bit lighter, since it's printed on very dark-coloured material.

But.... at least better la than this kaaaaaan...

Anyway, pics below are the kain belacu bag that Abang got masa seminar di Manila mid-July. Sangat coolness, ok.


(Click both pix for bigger image)

Why lah kita kat M'sia tak leh buat macam diorang ni eh??? We have SO MUCH resources!

Kalau ada rezeki lepas ni untuk organize seminar, aku nak try arrange for this kind of items pula... something to give back to the community.

I found this quote somewhere in the blogosphere:

"Apabila kamu merasa letih kerana berbuat kebaikan maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan yang dilakukan akan terus kekal. Dan sekiranya kamu berseronok dengan dosa maka sesungguhnya keseronokan itu akan hilang dan dosa yang dilakukan akan terus kekal."

Banyak harus aku belajar. Nak kena keep inspired by Doc Bubbles more closely nih...

f~

8 comments:

Anonymous said...

anonymous said:

good one, theres so much actually we can do kan alin. cuma kat malaysia ni tak jadi culture lagi menolong orang ni. sebab tok guru jarang ceamah pasal charity work like this, except for kutip derma. seriously.

hehe...anonymous being serious tonight. you know this is so not fair. my grand children will never be called anonymous, apparently they cant comment on blogs!! talk about discrimination.

kak rose

Roti Kacang Merah said...

Kak Rosenymous
Maybe tok guru yang kak rose pi tu memang perlu diberi derma, kot.. heh heh. And dia tak pernah surf this website kot... http://www.irm.org.my/

yeah... culture sini ~ kutip derma, terima rasuah, beri rasuah.

Charity work ni macam untuk orang-orang elite ke apa.

Oh by the way if one day you ada grandson, boleh namakan dia Anonymoustafa, apa. Grandaughter pulak ~ Anonymousliza. Okay la tu, haha!

elisataufik said...

eh kita nak satu bag tu, camner? berapa ringgit kena 'derma'?
nice lah.
kalau lah beg itu juga berisi kookies ahy.

eh you know Ahy kasi I 2 tub besar, satu tub dah nak habis!!! I dapat bawak balik saudi satu tub aje!!
My kids dan cousin2 diorang makan! (Tak tahulah mak mak diorang nak order lagi ke tidak, I cuba cucuk2 malam ni ker ker ker..)

Roti Kacang Merah said...

elisa
nak ke beg tu?

haaa nanti i curik2 satu beg for you nak? ada 300 extra nanti woh. tak tahu nak kasi sapa. hmmm.

MAK AIH copeknya makan!!! as long as diorang makan and kukis tak membazir, kan? kan? kan?

anyways, thank you for the support, elisaaaaaaaa!!!!

hey you're going back to saudi tonight, kan? have a safe journey hoommmme!!!

ummi365 said...

alin,

if you need help in doing those bags, i volunteer.. i adalah mesin cabuk yang boleh digunapakai untuk charity..

roti kacang merah said...

ummi365
hahaha okay i'll definitely have you in mind!!! tenchew for the offer!!!

elisataufik said...

alin, I naaaakkkkk!!!!!

eh you dah makan the choc covered dates i kasi you belum?? , ke Ahy simpan untuk dia... haa...

Roti Kacang Merah said...

elisa
alah baru tadi i 'diarahkan' to return the left-over bags to the PRO. Menyampahhhhhhhhhhh.

Tak! Tak dapat lagiiiiii!!!! Hari Ahad baru ni ada jumpa dia, dia tak royat gape dia satu pung about your choc covered dates! Marah, nei!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin