Sunday, August 24, 2008

Baru Tahu Gayat, Ya???

Oooo, dah nak JATUH, baru kau tau nak TURUN???

1.
BERTAHUN-TAHUN rakyat komplen tentang komuter dan LRT -- 4 tahun sejak kau mula jadi PM, baru 2,3 hari lepas kau nak turun tengok rakyat yang sengsara yang tiap-tiap hari day in and day out dok bersempit-sempit naik komuter & LRT untuk pi membanting tulang dan sama-sama contribute towards YOUR pay dan also your talibaruts'???

Kau tau tak ada family yang sampai berasa-rasa hati sebab servis pengangkutan yang teruk and just dampens everybody's mood to live each day???

Kau tau ke ada yang pernah tunggu sampai 20 buah Putra LRT to pass by before boleh masuk squeeze in???

Kau tau ke ada yang sakit diabetic chronic yang terpaksa berdiri for 45 minutes to 1 hour on his two painful legs and bergasak-gasak dengan orang lain yang lebih sihat???

What about yang sakit belakang, yang sarat mengandung, budak-budak kecik... baru SEKARANG kau nak turun tengok susah-payah rakyat kau, bila kau dah nak jatuh???

Kau baru rasa SATU HARI; rakyat kau berasa hati dengan kau BERTAHUN-TAHUN, baru 2,3 hari lepas kau bangun dari tidur!!!

2.
By the way, minyak dunia dah turun 40%... kau hanya turunkan harga 5%. Is that FAIR to rakyat???



Okaylah... aku HARUS berterima kasih kat engkau sebab some senses finally have come knocking at your dull stupid cranium. But you know what, a HELL LOT of damages have been done. A HELL LOT. Kalau dari dulu kau fikir benda-benda ni semua, we the rakyat won't be THIS angry and vengeful.

Akhir kata, KAU PERLU DIJATUHKAN!!!


***

Najib pula bersumpah di masjid about not knowing Altantuya???

PUHLEAAAAZZZZE.

For someone who does not practise what is preached in the Quran or even bother about the contents, you think he would care???

I bet you if you ask him to swear on the Quran about his "P.D Case" pun, he would.

This swearing upon the Holy Book ni, bukan takat dalam Islam aje tak dipraktikkan, but I was told by my Christian and Buddhist friends that even in THEIR religions pun it is not being practised upon.

I quote Pak Anwar from the latest SK about BeeEnd's personal attacks on him:

"Kalau ia pun mereka patut lihat cermin muka mereka sendiri dan keluarga mereka. Sungguhpun saya sudah terkena begitu rupa, saya masih belum terdesak untuk membongkar rahsia mereka, walaupun dalam Islam, Quran membenarkan ruang bagi orang yang dizalimi untuk mendedahkan keaiban orang yang menzalimi."

Aku suggest lepas ni bubarkan saja Mahkamah Syariah. Apa-apa hal, just angkat sumpah dalam masjid je, buat cara ala tribal rulings.

Korang-korang yang percaya dengan sumpah-sumpah Al-Quran by orang-orang munaafiquun ni, jenis hat belajaq tinggi tapi akai tak dak. Tak dak beza dengan binatang la tu kan. Hangpa perasan dak, anjing kalau diajar pun pandai guna akai.

f~

5 comments:

jorazak said...

RKM
Hi, hi, we think alike..
Cuma nak tambah YB Menteri Pengangkutan cakap masalah tu bukan bawah kementerian dia. Agaknya dia jaga MAS aja. Sebab dia cuma naik k-terbang saja, TAK pernah naik tren/komuter. Kalau tak silap katanya itu tanggungjawab GLC bawah JPM. And you know who's in-charge of JPM...
Hi, hi, semua nak lepas tangan...

roti kacang merah said...

jorazak
macam kukenaaaaaaal saja namamu ini, tapi di mana ya??? *garu dagu*

Laaa, honestly YB Transport Minister ada cakap cenggitu????

Memang sajak la tak lama lagi semua kena cantas.

Aaaaaaamiiiiiiiiiiin.

Thomas Mok said...

memang hampeh, tak guna semuanya. budak2 pun tau komplen pasal komuter ngan lrt. bayangkan, dari klang pergi ke midvalley, dalam keretapi je dah dekat 1 jam, kekadang lebih. ulang alik?

naik main2 pun dah bengang, inikan pula kalau setiap hari. macan yang saya postkan dulu

http://tmithomas.blogspot.com/2008/08/novelty-to-some-necessity-to-others.html

suhida said...

Kak lin~
Hopefully DSAI menang selasa ni..harap2 sangat..letih tengok bn main kotor dan fitnah besar2an skg ni..dan terfikir berapa ramai manusia yg masih lagi tak terbukak minda diorg dgn situasi skg ni.bodo tul~

Roti Kacang Merah said...

abg tommy
Itu la, baru satu hari. And cuba la naik waktu peak hour, pukul 7.30am and 5.30pm ke... baru la tahu sket makna rasa sengsara... kan?

sueeee
Yaaa... memang masih ramai lagi manusia bodoh buta tuli kat M'sia ni, dok percaya bulat-bulat dengan Utusan Meloya, NSTi*w, TiviTiga segala.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin