Tuesday, July 22, 2008

UDI (who's back for good!) & ADI (who's not well)

Mulai malam ni, anak-anak Umi Ayah akan semua berada di Malaysia.

Udi balik for good!!!

I'm FREE!!! (from Udi's Facebook profile)

Entah-entah dah touchdown dah by the time I post this.

Umi cerita tadi, Abang Ahy dia siap basuh segala cadar sarung bantal vacuum bilik kemas almari keluarkan butter untuk buat cookies segala -- all sebab nak sambut adik dia balik. Dia pun ikut sama dengan Umi Ayah sambut Udi di airport, tu.

Alhamdulillaaaaah... Udi balik dengan M.Eng in Design and Innovation. Alhamdulillah.

Aku korek-korek sok-sek sok-sek dengan Udi kat YM aritu, dia ada 'aweks' to boot, too. Dia kata Umi Ayah dah jumpa, cuma Umi Ayah tak perasan je mana satu. Ye la, mamat tu kalau layan pompuan semuanya dia layan adil dan saksama -- semua layan dengan romantik dan gentleman. Mana la Umi Ayah nak perasan mana satu gugurl dia.

Ish... dah besaaaaaaaaaaaaaaar dah adik bongsu aku nih. Rasa macam baru semalam aku salin lampin dia rebus botol susu dia jaga dia masa sakit tolong dia buat school assignments bawak dia pi exams and interviews segala.

Ni dah gatal nak kawin dah. Heh heh.

Mat Bunga Ripseed

So malam ni lepas Maghrib Abang & I will drive down to Bangi for a complete family dinner.

Udi the alien
***

Adi tak sihat lagi. Sabtu aritu I went to fetch Adi from Bangi setelah tak yayak for a week. Well, tak properly yayak for 2 weeks+ already, tapi bila dah balik Bangi semakin-makin dia tak makan sebab dah tak sihat from Cheras. Puas Umi bagi dia low-fat milk, low-fat yoghurt, air gamat untuk tambah selera, and Ayah even bought enema for kids for Adi (which, I later found out is a BIG HUGE NO-NO for Cats 'coz it could be toxic for animals. But hey, Ayah was really concerned, okay...), pun dia still tak nak yayak and makan.

He was vomitting, and also passing really smelly brown faecal water from the anus.

Vet did x-ray on him on Saturday noon, and his colon dah dilated to 4cm dah. So Vet had to put Adi to sleep to pull out the faeces. Malam tadi aku ambil Adi, mak aiii busuknya dia, kesian sangat ke dia. Aku terus mandi-mandikan dia -- 3 kali syampu pun tak ilang-ilang lagi bau.

Vet said Adi didn't even touch any food while being admitted. So this morning I fed him a few syringes of low-fat milk, which is highly recommended by the Vet of Adi tak makan. Vet also recommends to stop giving Adi dry food 'coz the colon has lesser muscle-stretching properties dah.

So, I'm putting Adi over at Cheras till weekend and see how he's fairing, eventhough Ayah keeps asking me about his other son -- "Bila Adi nak balik...", "Bila Adi boleh balik...".

Okeh, gotta go. Busy busy busy weeks ahead.

Aku nak comment on Ayah Sialful yang bodoh tu. And nak put links. Tapi belum jumpa masa. Boleh google sendiri and read, especially on why Pak Anwar refuses to give his DNA. Baca pre-emptive sebenarnya on the matter from Suara Keadilan keluaran 22-Julai.

However, some readings on Cat Megacolon:
1. Cat Megacolon
2. MegacolonCat website
3. Constipation & Megacolon
4. The Manx Syndrome
5. Treatment
6. Cat Food in Wiki

self explanatory

The scale of the megacolon.
Labu cuba cium bau.

f~

2 comments:

.::c!kzUrA::. said...

morning kak lin..

wah sonoknye smbt abg udi tu blik ek...yup, bl famili member da complete, ksronokan tu lbh bganda kan? :)

la cian kat adi..takmo yayak ye n takmo mkn..nnt msti kurus...mg adi cpt ok...

n comel bangat gmbo udi the alien tu..gagaga :p

Roti Kacang Merah said...

d!kzura
evening!!! hehe

memang, adi dah kurus sket...sian dia...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin