Monday, July 14, 2008

Sistem Penuh Durian

Ada hikmah Abang kat Manila. Aku kena pi keja naik LRT. Maka, tak perlu tersekat in the massive roadblocks all over the city this morning.

Pengecut tahap dewata diorang ni. Dengan Anwar (& penyokong-penyokong dia yang berapa kerat tu) pun takut, ka???

Kalau takut dengan kebangkitan rakyat, cakap aje la takut dengan kebangkitan rakyat. Tak payah guna alasan nama Anwar, lah dey.

Aku suka apa Kak Susan wrote in her blog about this, 'nuff said.

***

This was Umi's and my breakfast yesterday morning.

I had 6 ulas of 'em, which, in my book, is damn lot mkay. Yummy Ya Allah... macam ada gula ditabur atas durian! Tak tipu, ni!


Ni pulak Umi kopek fresh durians yang baru jatuh dari pokok untuk Qia dan rakan-rakan. Note the Queen of Durian (Celi) tak leh tahan daulat ~ sambil kopek, sambil ngap ke mulut.

Note also Umi chopping the pangsa/kulit durian. Aku tanya, Umi nak wat apa chop pangsa durian kecik-kecik macam tu? Boleh dimasak, ke?

Kan lebih mudah nak dispose kalau pangsa ni di 'chop' jadi kecik-kecik... replies Umi.

Bijak gila Umi akew.


Ini pulak the sepuluh ulas durian I had after my light lunch with Qia and her friends.

Addddaiiiii. I've never had this much durian in my system in my entire half-past 30 of life, yo. Yo. Yo!


Sixteen ulas (apa 'ulas' in English, ah?) in a day... too much ah. Need to take some detox tea ke apa today.

Ayah sampai call aku kat Cheras malam tadi to check whether I'm alright after consuming so much durian.

Tapi yummynya durian Ayah aku, Ya Allah... macam ada gula ditabur atas durian! Tak tipu, ni!

Punya la sedap, sampai Umi sanggup miss her BP pills for two days sebab nak makan durian instead!

Ok nak 8.30am, gotta go back to work.

f~

6 comments:

Sanity said...

serious, it was SOO good!! no lies, true story!! hahaha

my thanks to you, tok umi and tok ayah for inviting us over for lunch, and a brilliant lunch it was too!!!

Love you guys

XO's all around =3

Roti Kacang Merah said...

lovely anak menakan
thank you for coming over!!!!

mentang-mentang la Tok Umi nak jadikan menantuuuuu... *winks winks winks*

susan loone said...

Sedap-nye durian!!! miss makanan malaysia-lah, macam you miss kat abang tersayang you :-)

Roti Kacang Merah said...

Hi kak susan!
aiyoh my dad's durians are the best in the whole wide world -- and mind you i am not at all a durian lover!!

nvr mind next time if you're around in m'sia, you sms znr ok? if we have some durians left, we pass to u thro him!

.::c!kzUrA::. said...

aiyo..besh nyer durian!lame da tak mkn fresh durian...meleleh air liur ni tgk..hehe..

19th ni abg zura wat bbq kat dusun durian kwn dia..nk join ah! wink!

Roti Kacang Merah said...

d!kzura
sebenornya, kak lin ni bukan la peminat durian... sebab itu me having 16 ulas in a day is a bigggg thing! hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin