Monday, July 14, 2008

Cerita Bergambar Untuk Udi di U.K

Ak Udiii!!!

Semalam masa kita chat, Kak Lin dah janji nak post entry on the birthday dinner for Kak Lin & Ayah's birthdays last Saturday night, kan?

Nah, malam tadi I spent until midnite putting these pics together for you.

Well, we had our dinner at BBB's Yankee's Hut. Fortunately Kak Lin managed to spot a hut that was half-used (the hut had two compartments. Sebelah ada orang. Sebelah lagi kosong)... so it felt like a semi-private party for us.

We had to sit bersila on the floor. Your eldest sister, being a 'big' gurl, found out 5 minutes after her first seating that all her joints dah karat dan daging berlipat-lipat, hence find the arrangement rather uncomfortable, hehe padan muka akew.

There were 7 of us -- Umi Ayah KakLin AbgAhy KakCeli AbgSaid and AbgHaswol. Hanya Udi dengan AbgZul je tak ada. Also, KakUda Bt.Pahat pun tak dapat hadir sebab ada tahlil. 'Else it'd be quite a full house for Umi & Ayah!

Kali ni Kak Celi sponsor capuccino sponge cake... sedaaaaaaaaap. Semua orang suka! We also cut a few big slices and shared with two other groups of customers sharing the other half part of the hut.

Click for larger viewing
1.
Kak Celi the Durian Queen. Dia dok mengaaaaaadap aje durian that we brought from home even before the dinner arrived.

2.
Umi & Haswol. Gambar ni was taken later on during the dinner, lepas potong kek. Umi and Haswol sharing the last piece of cake yang Kak Celi belikan.

3.
Anak angkat kesayangan Umi Ayah... si Abg Said. Lama tak jumpa dia, sebab very busy undergoing PTD training and courses.

4.
Another anak angkat kesayangan Umi Ayah... Haswol.

Udi nak tau, birthday Abg Said is 24/10. Birthday Abg Haswol is 22/10! Macam mana la Abg Ahy buleh carik kawan birthday rapat-rapat macam tu, kan? heh

5.
Abg Said and Kak Celi. Macam seswaiiiiii gitewww *winks*.

6.
Ayah buka present dari Umi... EDT from Paco Rabanne, Ayah's fav dari zaman muda-muda.

Click for larger viewing
1.
I bought Ayah this hp some 3,4 months back. So, for the night, Kak Lin pinjam balik hp Ayah and mintak tolong Umi balut dengan ribbon...

2.
... and Ayah purak-purak terkejut konon-konon dapat hp baru. Haha

3.
Ayah buka present dari Kak Celi Abg Ahy and Udi... grooming set from Argos.

"Acano nak guno nih? Tak ghoti, den..." Ayah tanya.

4.
Farhi: Macam ni la 'Yah, meh Pahy tunjuk...

5.
Farhi: Ayah leh cukur bulu idung... macam ni...
Ayah: ooo...

6.
Farhi: Ni buleh tukar-tukar ni, untuk cukur rambut pun boleh...
Ayah: ooo...

7.
Ayah: Acani ko guno...?
Farhi: Haaa camtu pun boleh...

8.
Yeayyy Ayah dah pandai guna grooming set....

Click for larger viewing
1.
Dari kiri: awek cun Birthday Boy, Birthday Boy dengan 1st baby comel Birthday Boy.

2.
Kami, The Homesters I.

3.
Ayah in denial, tak mengaku muncung anak dia dari gene dia.

4.
Kami, The Homesters II.

At the end of the night masa nak balik, Ayah sua Kak Lin duit secara senyap-senyap, suruh Kak Lin pi bayar cepat-cepat ke kaunter before Umi pi bayar.

Sepatutnya Umi yang nak belanja, tapi Ayah nak say 'thank you' ke Umi sebab banyak belanja ke UK, kot.

So, sedang Kak Lin nak turun dari the hut, Abg Said pula sua duit ke Kak Lin, suruh Kak Lin top-up kalau tak cukup.

Eh apa plak ni Said??!!! Kak Lin kata.

Kak Lin tolak duit Abg Said, tapi Abg Said degil suruh Kak Lin ambil jugak that dia tolak masuk dalam handbag Kak Lin.

Habis, kalau orang dah paksa, apa buleh buat, kan Dik? haha.

So, Kak Lin ambil separuh aje duit Abg Said and pi bayar senyap-senyap together dengan Ayah's money.

When I returned back to the hut and ajak semua orang balik, imagine Umi's surprise when she got to know that it's all being paid for!

Priceless, gitew.

Ini la lebih kurang apa yang Kak Lin bawa balik dari Bangi... birthday presents handbag yang sangat sangat praktikal, Kite Runner by Khaled Hosseini, momento from Lake District, Beryl Chocs (from Qia) and wafer chocs from UK.

TENCHEW EVERYBODYYYYY!!!! muamuah!

f~

7 comments:

Baby_D said...

sedapnyer makan durian.. sendiri tanam pulak tu.. aritu abg ipar beli 10biji kot.. sempat rasa 2-3 ulas jer.. yg lain dah kena habis kena serbu.. maklum la.. kat rumah ni ramai bebeno orang.. hehehe..

Baby_D said...

Oh kak Lin.. Happy Belated Birthday... Semoga berjaya dalam apa yg diperjuangkan... life, work, etc...

D said...

Kak Celi mkn byk sgt durian x panas ke badan? mesti sendawa byk lepas tuh...A.said x bau ke dok sblah k.celi??(wink wink)
Bday a.hasrul n a.said dekat2??kalu camtuh nanti esok2 udi cube kawen 23/10 supaye senang sket igt bday derang...ngeh ngeh....
Bday present ayah 3 4 bulan awal??hehe..ape kes??waaahhh..lpas nih bleh lar udi pinjam grooming set ayah plak...(wink wink)
Ramai lar plak anak umi ayah...ish..umi ayah ni factory ke ape??hehe..
waaahhh...rugi lak udi xde sane...
Happy bday k.lin n ayah!!!

cikzura said...

HAPPY BIRTHDAY KAK LIN...
mg pjg umo, murah rezki..
wahhh besday kite same la bln nyer..
zuranye besday dis coming 26th jul..
kan sonok kalu dpt adiah cm kat lin..huhu...
jeles tol la ngn kak lin nih.. hehe

Roti Kacang Merah said...

baby_d
tenchew for the wish and prayers!!! :-D

udigosh
itu hint ka tu, mau kawen 23/10 tahun depan or tahun depan depan??? hehehehe

tak pe mula this october insyaAllah chorum anak-anak Umi Ayah akan cukup, aaaamiiiin!

d!kzura
tenchew for the wish and prayers too!!! Ooo awak Leo, yaaa?

Tak yah jeles... setiap kehidupan ada baik, ada celanya! Nothing is perfect! :-D

ummi365 said...

alin.. kat mana BBB'S Yankee's hut tu.. nampak cam syok je. Happy birthday to u and your dad. Ayah alin kelakarlah..

p.s. ada orang sms kata nak buatkan bun inti kelapa tau hehehe

Roti Kacang Merah said...

ummi365
kalau dari tol kajang, pastu naik flyover menuju BBB, the place is on the left side, dekat-dekat Petronas Station. Ada pintu gerbang berlampu li-lap dia bentuk jadi perkataan "Y a n k e e ' s H u t".

eiii nak tumpang bun sket lah nanti!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin