Wednesday, July 16, 2008

The Arrest

Wot a load of rubbish, this anjing-anjing yang arrested Anwar this noon.

Really lah depa-depa ni put Malaysia on the Joker-of-The-World Map.

Dah la semalam they sent a less-than-competent match to debate with The Orator. And that match is the INFO MINISTER of M'SIA pula tu. With a stooooopid Vice Chancellor of some Ulu Universiti as his sidekick, siap ada pangkat Datuk Seri pulak tu. Aiyoh, sapa la yang kasi pangkat Datuk dengan Datuk Seri kat depa dua orang niiii... I would just strip their titles in a speed of light. Memalukan the institution aje!

Hari ni, kalau kau Google 'anwar arrested', berita ni keluar kat Reuters, CNN, AL-Jazeera, AFP, BBC, ABC... even the IRISHTIMES and OREGONLIVE!!!!

Umang aiiii. Wot a joke!

Huiiii kalau pasal roadblock, nak sekat demo, arrest warrant of Pak Anwar.... cepat sepantas kilat, zup zup zap at the word Go!!!

Tapi, cuba kau baca entry ni... pasti kau akan geram yang lebihhhh lagi. Dari situ you just know this country is just not safe for ANYBODY -- kau, anak kau, bini kau, laki kau, mak bapak kau, tok nek kau, kucing kau, angsa kau.

Unless kau adalah jerung-jerung besar yang ada cukup duit untuk beli maruah.

Like Patrcik Teoh says: You want to get away with things do them BIG.

Eh, apa punya negara, ni???? Zimb@bwe ka, haa???

Aku dan keluarga (bermakna suami dan keluarga suami aku, mak ayah aku, adik-beradik aku, aunty uncle aku, cousin-cousin aku, kucing-kucing aku, angsa-angsa aku... dah berapa ratus dah jumlah tu!) berdoa agar segala kekuatan dan perlindungan diberi kepada Pak Anwar dan keluarga Pak Anwar, dan semoga segala kebenaran mahupun kejahatan dan kelaknatan akan diberikan segala kemudahan untuk didedahkan apa yang benar... Aaaaaamin...

And Abang's flying in from Manila tonight... yeayyyyy!!!

f~

6 comments:

Francis said...

Raja Petra to meet his old "friend" Bakri Zinin 7 years down the line. Read as to how they related by then.

http://www.freeanwar.net/jan2002/facnews020502.htm

Roti Kacang Merah said...

hi francis
thanks for sharing!

Anonymous said...

those who arrested him had forgotten who stood up for their rights, it was he that propose for them to have quarters to live in, if it wasnt for him, these people wouldnt have a place to call home.

Roti Kacang Merah said...

anonymous
so true!

but in the first place, they are to safeguard THE RAKYAT who pay their gaji every month with tax-money... NOT to safeguard the politicians.

Anonymous said...

TAN SRI lah........bukan Dato' Seri.......SILA BUAT PEMBETULAN, nanti malu pulak yg berpangkat dato' seri, cam DSAI, DSWA.....hehehe.....

Yg tan sri mmg ramai yg bodoh.....dah tak malu dah.....eg. tan sri Rahim Noor, Tan sri Musa, tan sri ghani patail......

Roti Kacang Merah said...

anony 7/18/2008 09:27:00 PM
just shows how much i really 'care' what his pangkat is, kan? hahaha

[anyway, am partially 'trained' by my husband's office -- they don't mention any pangkat in the paper. Just 'Mahathir Mohamad', or 'Saudara Anwar Ibrahim', or 'Tuan Guru Hj. Nik Aziz', 'PM Abdullah Badawi' etc]

thanks for pointing it out, tho!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin