Tuesday, July 15, 2008

Anwar vs Shabery: No Match!

Oh my God, I just have to say this, in ALL honesty...

Abang's Big Boss just SO FCKN ROCKS!! i SWEAR akan ada ramai orang anut agama Pakatan Rakyat lepas ni!!!

Aku yakin ni semua kerana doa rakyat jelata. Sebab tu depa-depa BeeEnd jadi terbodo pi hantar si Stroberi Cheek and Nordinkodi -- tanya soalan bodo, attack personal, kasi fakta bangang, dan yang paling utama... tak menjawab soalan!

Itu dah dipotong time dari 90min jadi 52min, tu. Lagi lama akan pasti lagi ketara kebodohan si Stobewi.

Dia sedar ke tak DSAI tu a very very well-read man?? Dia ibarat budak STPM melawan seorang Doctorate!

Aiyoh, memalukan!!! Enuff said!!!

Anyway, aku nak ambil kesempatan to congratulate DSAI's team, including Abg Zul Sulong for portraying a world-class intellectual image... as compared to the other team, including si Nordinkodi. Camana dia boleh jadi Naib Chancellor of UUM ntah!

No, no... camana si Stobewi Cheek boleh jadi Malaysia's Info Minister, hah????

Nevertheless, my hats off to Stobewi Cheek sebab sanggup jadi kambing sembelihan BeeEnd. At least dia ada teloq. So, he deserves a wee bit of my respect la ok.

By the way, my aunty just called. Her office handled all insurances pertaining IPP and what not, and she confirmed that all infos churned out by Anwar are true. So there.

Do read Abang Anil Netto's transcript (and all comments) here! Aku kira, comments at the end of the entry are all spot ons!

13 comments:

DIN said...

nasib baik ada anil netto la... nak layan streaming kat opis tak boleh. nak harap balance update from star - hampeh.

nampak gaya from the comments, pak sheikh titik saberi kow-kow.

balik la ni boleh carik utub la pulak.

zunar mesti dapat idea untuk hasilan kartun dia. hehehe

Roti Kacang Merah said...

din si laki ilush
baekkkk punya titik.

nak tengok Biri-birichikeboom ni resign ke tak esok lusa ni... atau hanya another buih-buih kosong aje.

tapi kan Din. no match lah, this debate. kalau Anwar vs Tun M ka... BARU ada match.

but then again, for the life of me, at present i cannot even name one single BN MP yang ada oratory skills that matches DSAI... or can you (name one)?

goboklama said...

I x sempat tengok laaa....wat a waste! Ada ulangan tak? X dpt bayangkn kalu DSAI vs PMAB, mesti PMAB tu akn trkebil-kebil sambil menunggu text trbang depan mata,muahahahahah!!!!

fudzail said...

Terimakasih atas komen...
Debat semalam rasanya tidak sepanas yang digembar-gemburkan...sebab memang menteri penyerangan terlalu hebat dalam sejarah dan biografi DSAI!

Anonymous said...

anwar? cakap boleh lah.. habuk pun tarak... tak percaya? tunggulah dia naik.

Roti Kacang Merah said...

qissst
tak pe...tengok recorded version on the 'net, dah berlambak!!!

abg fudzail
like i said... NO MATCH!

anoni yang PENGECUT
habis, kau ingat BaPakLah kau tu boleh caya sangat ka??? Najib tu boleh caya sangat ka??? kalau kan KAMBING pun akan jadi PM M'sia sekarang ni, aku akan sokong. Asal bukan munafik-munafik yang sekarang.

Anonymous said...

tidaklah saya percaya akan mereka2 paklah dan najib itu sangat. akan tetapi tidaklah juga saya percaya akan DSAI kerana mmg diketahui umum, beliau memang hanya pandai bergebang. pandai buat orang tepuk tangan.

munafik? paklah? najib? DSAI? sama je bang.... tak percaya, bagi dia naik jadi PM. tengok apa jadi.
- nizam-

Anonymous said...

oh, dan pandai menaikkan kemarahan orang...
-nizam-

debu-papa said...

mmg no match, TKO.. retorika "Percaya lah.. percaya lah." mmg buat aku muak.. semoga tamat pemerintahan puak2 BN beredukasi rendah nih.. Amiiin. Menteri takberdaya Penerangan tuh ker yg paling terhebat dlm BN nak debat ngan DSAI?? Next???

Roti Kacang Merah said...

nizam
yang pertama sekali, aku "akak", bukan "abang".

Yang kedua, kalau 50 tahun dah diberi peluang orang-orang munafiq memerintah, about time for them untuk dicantas.

pokok yang tak dicantas / prune pun akan makin layu, inikan pulak pentadbiran yang semakin lama semakin naik 'lemak'.

yes, maybe anwar pada suatu masa dahulu tergolong dari mereka-mereka yang munafiq jugak. tapi yang kena belasah sampai nak mati, kena tumbuk, kena racun, kena humiliate... will definitely change even the vicious of dogs.

kalau kau ada orang yang lebih boleh dipercayai dan lebih berkarismatik sekarang ini... dipersilakan kasi nama.

siapa? Samy Vellu? Hadi Awang (yang dah nak jadi talam dua muka tu?? yang ingat dalam PAS tu ada orang Melayu Islam aje, tapi yang Cina Islam India Islam Kadazan Islam dia tak ambil kira, ka?) shahrir samad? muhyidin yassin?

aku pasti kau letak orang-orang tu berdebat dgn DSAI malam tadi pun, sama teruk kena titik.

hendak tak hendak i have to admit yang masih berkarisma dalam sejarah M'sia right now is Tun M. Tapi nak harap orang tua nyanyuk jadi PM untuk memerintah aku??? Mintak maaf.

aku, kau, taxpayers. kalau bukan anwar yang ada teloq nak challenge the mechanism of this fuel thing... who else??? Pak Lah? Najib? You???

dan tak semestinya Pak Anwar is my husband's Big Boss that I'm all fanatic about him, ok.

aku dah pandai menaikkan kemarahan orang? aku selalu menaikkan kemarahan orang dalam blog ni, in fact. this is my blog, apa. i can so bloody do whatever i wish.

thanks for penat-penat dropping by to read and to comment. buat susah-susah je.

Roti Kacang Merah said...

debu-papa
needless to say, harus diucap tahniah kepada AgendaDaily kerana berani tampil organize the Debat, eventho it backfired their 'Masters'.

Juga kepada Stroberi, kerana ada guts nak dibanding dengan pemimpin lain. Harus diberi 'Datuk Seri' atau 'Tan Sri (atau mungkin 'Tun') selepas ini kerana keberanian beliau.

nevertheless, the rakyat needs more of these things untuk melatih agar BERFIKIR.

Anonymous said...

oh akak roti kacang merah..

bukan saya maksudkan akak yang pandai menaikkan kemarahan orang, tapi DSAI memang berbakat menaikkan kemarahan orang.

and i am very-very informed that this is your blog, where you can bloodily do whatever you want to, and your blog is open to comments, thus i put some comments lah.

tak taulah if u read this or not.,

"kalau bukan anwar yang ada teloq nak challenge the mechanism of this fuel thing... who else", itu minyak cuma isu je akak roti oiii... i see it as a mechanisms to hantam current government and most importantly to increase popularity. pardon me if im wrong. but, what is the easiest way to go up there without try to find and expose your rivals weaknesses kan?

bare in mind that, this DSAI is not simply fight for the so-called "justice", he has a mission, he want malaysia akak roti oii. he once dreamt of it when he was no. 2. then that dream was badly interrupted and failed. kalau akak lah kan..? what will you do?

personally, i saw him as a greedy person. takde beza dengan orang2 tamak dalam BN la ni.

oh, by the way, i wrote all of the above, cuma untuk membuka sedikit pandangan akak. mungkin dari sudut yang berbeza, yang selama ni mungkin tertutup kerana taksub@fanatik.

-nizam-

Roti Kacang Merah said...

nizam
i never said i am a fanatic of Pak Anwar.

I'm a fanatic of 'kebangkitan rakyat', that's what i am.

so, call us the rakyats as 'mempergunakan anwar untuk topple the present administrators', rather than the other way round.

dia nak m'sia??? dia greedy as the BN people???

bak kata Mat Saman Kati, who is also org kuat PKR, when receiving comments on anwar like yours: "biaq pi mampuih dia lah."

yang penting, orang kat atas sekarang ni kena turun. they been up there way too long already. way too complacent. about time the REAL RAKYAT memerintah.

so, in this case, kalau nak pilih who to replace AB or NR -- between anwar, hadi, nik aziz or guan eng, aku rasa anwar lagi diterima ramai (except for you, that we know here). bukan takat diterima ramai oleh segenap lapisan masyarakat di m'sia, but also in the world.

kalau dia tak perform, 4 tahun lagi kita rakyat cantas aje. apa susah? now that rakyat dah tunjuk siapa yang in-charge sebenarnya.

yang aku (dan laki aku yang turut baca your comment ni) tak faham, you yang masih taksub dengan 50 tahun BN memerintah... apa hal? kena bayar ka?

"i see it as a mechanisms to hantam current government and most importantly to increase popularity. pardon me if im wrong. but, what is the easiest way to go up there without try to find and expose your rivals weaknesses kan?", you said.

Oh, yang DEPA SEMUA hentam orang-orang Pakatan Rakyat front back left right, kau halalkan pulak cara diorang???

They way i see it, you're a very educated person, but not enough. Sila luaskan lagi your circle dan pembacaan anda.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin