Monday, June 16, 2008

Roti Kelapa Ahy

Aku tak pasti pukul berapa Fahy tido malam tadi, but I know when Umi and I finally dozed off at 2.30am on the tilam queen-size in the family living upstairs, he was still baking in the kitchen downstairs.


Dia nak bake untuk his baby bro, and also for our cousin Abg Yuz, who's now in his final 2 weeks in London on his HSBC-annual 3-mth training.


Pastu Ahy also tinggalkan se-tupperware untuk aku. Akak makan ini aje dari lunch. Giiiila lembut, kau... siap ada inti kelapa lagi (pre-prepared by Umi a week ago). Menembunkan akewww aje.


Am all alone with Adi in Bangi. Aku tak larat nak ke ofis lepas urus segala hal Umi after the sending-off at the airport. Lagipun, ofis k'jaan mana ada cuti sekerat-sekerat hari, beb. Tak macam kat private.


Cumanya tengahari tadi ada meeting projek aku yang Big Boss nak aku arrangekan juga eventhough dia tahu aku cuti. Dia kata if aku tak attend pun tak pa, cukup ada QS and consultants aku pun dah okay, katanya. So, okay la tu kan.


Abang pulak tak settle lagi dengan deadline hari ni. Pastu dia ada meeting at 5pm katanya. Pastu ada packing-up sikit-sikit 'coz they're moving to a larger office nearby esok lusa ni. Dari 8 orang staff masa inception, now growing into 24 people by next week. Alhamdulillaaaaah... So anyway aku soh Abang take his time, to balik Bangi for dinner and then terus bawa aku and Adi balik Cheras.


Tapi bila sorang-sorang kat Bangi gini, baru terasa sunyi.


And Umi Ayah Celi Ahy dah into their 6th hour in flight, 7 more hours to go, insyaAllah.


f※

3 comments:

elisataufik said...

eh eh, talking about Ahy and Baking,

I nak order choc chip cookies dia to bawak balik Saudi nanti boleh?
I leave KL on August 20th.
So anytime before that lah.

How much was it again? email me!
elisa underscore taufik at yahoo dot com

Roti Kacang Merah said...

elisa
i dah siap sms Udi kat UK to inform his big bro yang you nak beli before 20th august, haha

ok ok nanti i email you and i terus cc ke ahy juga, ok??? ni harga minyak dah naik, i tak tahu ahy nak letak new price berapa!

elisataufik said...

lupa lak nak tanya Ahy balik bila, whether sempat ke dia nak baking segala.

Paham-paham je lah kalau harga cookies naik ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin