Monday, June 16, 2008

Menunggu

Tengok la tu, Adi tengok woti Ahy, geraaaaam aje. Dah la berkilat-kilat...


***


Counting by the seconds now, eager to get sms from Umi at Heathrow.


I pray Ayah tak lose temper at the passport queue. Dia tu bukannya leh beratur panjang-panjang, tu. Tapi aku dah pesan dah, masa ni lah if nak carut bahasa Melayu kuat-kuat pun orang tak faham. Suka, Ayah. Heh2.


***


Baru je sampai Cheras an hour ago. Bawa balik Adi sama. Aiyoh Dak Labi ni duk ganggu-ganggu Adi...bayangkan, kucing kontot ketot (Labi) corner an old big, fat cat (Adi). Lawak ada, marah ke Labi sebab buat Adi stress pun ada.


***


Did you see the moon tonight???


Dah berbulan aku tak nampak bulan. Tadi kat Bangi masa aku keluar buang sampah kat gate, suddenly I realized the night was of different hue.


Slightly silverish than normal.


And I looked up, lo and behold! Aku terus closed my eyes and basked under the glawwwrious light.


Tetiba bila aku terbayang ada makhluk putih terbang, sama-sama nak enjoy the moonlight, terus aku bukak mata and gegas masuk rumah.


Chaisss. Fotong shtim je.


Aiyo, ngantuk. Mana sms Umi tak masuk-masuk lagi ni....


f※

7 comments:

ijad said...

salam.. apa khabar...

kulaan said...

kita suka bandingkan harga barang tetapi adakah kita cuba bayangkan kesusahan petani-petani di sawah padi atau ladang-ladang atau nelayan2 menghadapi berbagai masalah seperti serangan makluk perosak sehingga kos pengawalan dengan pendapat dari hasil macam 2x5=10 bermakan hanya balik modal saja dan menghadapi ribut serta ombak..

kita mudah mengkutuk tetapi tidak mudah bersyukur kepada mereka...siapa yang berani berjumpa kepada mereka di tengah sawah ,ladang atau laut untuk mengatakan rasa terima kasih.

Roti Kacang Merah said...

ijad
w'salam! thans for dropping by!

kulaan
thank you for sharing, eventho dalam petak komen di entry yang tak da kaitan isu, haha.

i hope dalam my entries i tak pernah kutuk orang-orang bawahan, coz i ni pun orang bawahan.

so far i kutuk all the systems and mechanisms. if system dan mechanism kita betul, then our petani and nelayan and peladang would be as professional well-lived as they all are in developing countries.

goboklama said...

apehal lak bole bayangkn makhluk trbang tu? tngok citer hantu yek? kalu nmpak apa salahnya lambai skali,wakakaka!!!

Roti Kacang Merah said...

qissst
eiiiii takut akak, dek non oiiiii!

Zetty said...

nak roti kilat-kilat tu jugaaaaakkkkk!!!

cikzura said...

wahhh..sedapnyer roti tu!!!nk skit bleh? :p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin