Wednesday, June 18, 2008

Labi Si Pemujuk

Malam tadi, dari living room aku dengar Labi membebel sorang-sorang kat guest room where Adi is. Tapi kali ni Labi tak berleter kuat-kuat macam selalu tu.

Kali ni, dia bebel lembuuuut je, but persistent.

Mouwwwww-mouw mouw mouwww-mouw mouww-mowouwou mouwww-mouw...., katanya.

(bukan "Miau", tau. Tapi, "Mouwww", like, rhymes with "bow" or "toe")

Tah hapa-hapa dia beleter. Aku biarkan aje.

Tiba-tiba, aku dengar Adi menjerit, macam kucing nak gaduh tu. Punya la kuat!

Terloncat aku dari sofa. Terus lari pi jenguk kat bilik tamu.

Laaa, si Labi dok pujuk Adi rupanya, ajak Adi kawan and main kejar-kejar, tapi Adi marah suruh Labi berambus.

Aku siap ambik video 2,3 minit, tapi tak sempat lagi nak download.

Last-last, Labi baring-baring golek sana golek sini buat muka kiut dia. Dia ingat Adi nak gosok ketiak kiri dia macam Kak Lin akan buat kalau dia golek-golek kiut, kot.

Instead, Adi bangun and hadap membelakangkan Labi. Punya la sombong.

Malam yang aku bawak balik Adi tu pun agak kelakar.









Click for larger image.

Comel gila. Tak leh bayang my life without them lot.

f~

6 comments:

kak yin said...

eeee...kucin kak lin gomokk..kiuttt hehe

goboklama said...

tiuuuutttt!!!! kita jarang bagi Didi masuk umah,x thn bulu dia melekat merata. Alin,umah u x brbulu ke? :)

Roti Kacang Merah said...

kak yeen
misti ar...tengok ar tuan dia camaner pulak! hehehe

kak yeen tak balik summer, ke? tunggu Cik Zan Ayah Li Kak Celi Abg Fahy dengan Abg Udi datang tak lama lagi, ya?

Roti Kacang Merah said...

qissst
mesti la berbulu...tapi kena rajin lap, la (coz i vacuum only seminggu sekali) sebab i pung asthmatic kalau rumah too much bulu! that said, Ahy still tak larat nak dok rumah i lama-lama, resdung dia tak tahan!

kak yin said...

hehe kak yeen tak cuti summer,kena siapkan research ngan thesis nih hehe.....hari tu call Cik Zan,tp Cik Zan kata taktau sempat dtg manceste tak *sob sob* hehe...

Roti Kacang Merah said...

kak yin
ooo awak buat Masters sekali, ya??? terror terror terror....

itu ar dorang jenjalan ke cornwall lak. dekat sket, kot...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin