Tuesday, June 24, 2008

Kara(t)


Baru hantar Abang ke KL Sentral to board a bus to LCCT. His flight to KK at 10pm, IF on schedule that is. Mau pukul 2,3 pagi juga dia check-in hotel karang kot.


***


Aku baru sms UmiAyahCeliAhyUdi, who are now on their way back to Bath from Cornwall where they've been since Saturday, that tonight til late tomorrow nite I am officially SEBATANG KERA, eh, KARA in Semenanjung... sob sob.


So, apa lagi.... yok ah kita PARRRTAYYY!


Itu RKM Planet Marikh bercakap. RKM Planet Bumi lebih suka dok rumah tengok tv dengan budak-budak jantan berbulu blonde satu badan.


Gila orgy bunyinya, haha.


***


By the way, Udi citer they were all in London last week from Monday nite til Thursday baru balik Bath.


On Saturday depa drove down to Cornwall, tido dalam caravan. Tadi baru berlepas balik ke Bath 'coz esok convo Udi.


I tried to mms Umi at her UK no., tapi tak masuk. Saja la. Kot la Umi leh ambil-ambil gambar masa convo esok and mms ke aku di sini yang sebatang kara.


Koro ar mobile UK, nyampah I.


***


Tadi lepas exam I visited Abang's 5-day old office. Punya le besaaaq (2 tingkat - atas is the admin and other sections, bawah is the main journalism area plus mighty big meeting room), aku tak leh bayang dah macam mana orang-orang asal SK boleh survive kat ofis kecik sebesar reban ayam yang seberang jalan dengan gereja dulu.


For 2 years depa kat situ, kau. Punyala sempit, aku nak lalu pun kena kempiskan segala ruang badan sebab bulih berlanggar berselisih dengan semua orang dalam ofis tu.


La ni...subhanallaaah. Surau ada, pantry ada dua, bilik untuk 3 orang editors ada, bilik discussion, lift for their paper delivery (some 100,000-odd copies per issue these days), EML (electronic magnetic locking) doors for security, PABX phonelines bla bla bla... Kalau bawak Adi Labu Labi lari-lari dalam ofis baru SK memang gila gayat and jakurn, kauuu!


I feel like patting everyone's back tadi and congratulate them for their sheer hardwork and for being part of the team, and dench kissh Abang talu-talu sebab I am very proud of him.


Alhamdulillaaaah....semoga berpanjangan, Ya Allaaaah....


Ok, nak drive balik. Da.


f※

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin