Sunday, June 01, 2008

FINALLY Dapat Derma

Aku yang pertama sekali derma pagi ni, adik-adik Misi kata. Gila bangga, siut.


Dan kali ni aku test haemoglobin, lepas. Alhamdulillah.


Cuma, for the first time, bp aku agak tinggi... 142/98! Like, whokkk? Inilah 1st time dlm hidup aku, bp aku on the high side.

Adik Misi kata, mungkin darah akak tengah banyak sangat, memang petanda nak kena derma, katanya. Aku cakap memang betul sangat la tu, hahaha.

Nevertheless, hmm. That is telling me something's possibly a-brewing, no? Hmm...

Or perhaps it's the kari daging I just had for breakfast this morning. Entah.


Ni tengah take the 10-mins' rest. Kejap sangat menderma ni. Resting lebih lama dari menderma.

By the way, korang nampak tak beg darah aku kembung semacam kat atas? Tu sebab bila adik Misi kata "ok sikit lagi akak boleh berenti", aku punya pakat pam lagi darah aku keluar ka... pampampampam. Bloody (no pun intended) hell, you get the bloody (no pun intended) out of my system! I said to my blood. Konon macam cleansing/detox ritual gitew.


3 bulan lagi aku nak pi for apheresis pulak lah. Budak-budak ni kata, Pusat Darah sekarang buka till 4pm on Saturdays, and till 8pm on Wednesdays and Thursdays. So, buleh ah duk lama sket for apheresis. Dan buleh buat every 2 weeks.


Ok, nak keluar. Adik-adik Misi and the organisers (Biro Wanita, KOSWIP Brickfields) kata sijil aku dah siap kat luar, sama-sama dengan teh, karipap, roti bun, biskut, etc. Wahhhh, got sijil ah these days. Hebat.


Alhamdulillah. Lega akhirnya aku dapat derma setelah sekian lama.


f※

3 comments:

Amy said...

Yeayy Kak Lin dah derma dahh. Amy dah setahun tak derma ni..diaorg selalu dtg office Amy dulu every 6 months. YG office sekarang tak tau lagi. Milo diaorg buat sedap, biskut dgn bun pun sedap. Ha'ah sekarang dah ada sijil. Sometimes they give free pen also, I loike..:P

F Manchester said...

Waaahhh... you must feel really great after that! I unfortunately tak pernah derma... bukan taknak... tapi dah beberapa kali kena rejected! I'm anemic.... Ada sekali tu... i was sooo determine to donate- my hemoglobin was well below the par as usual- but the nurse said to try again the next day but i had to sleep early/rest and take a big breakfast... So I did just that. Came the next day refreshed... but still failed..:(
Takde rezeki- nak buat macam mana...

Roti Kacang Merah said...

amygosh
hak ah i oso got free pen! laaa ingatkan free pen dari koswip, rupanya dari pusat derma darah, eh?? nampak nau kak lin dah berzaman tak derma darah!

kak ilush
i rasa macam berat badan i turun 0.5 kilo la jugak, hahahaha!

tu you ada all the extra effort tu pun dah pasti dapat credit pahala dah tu!!! ;-D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin