Monday, June 23, 2008

Cubit-cubitan

Adi tengah absorb my notes.


Bebudak jantan lain tah berterabur pi mana.


I've around 9 more topics to go.


* pant pant pant *


Esok Abang ke KK, lusa baru balik. Mujur ada orang nak tolong send him up to LCCT. Dalam baaaaanyak hari la kan, it just HAS to be on my exam day yang dia nak kena pi.


That said, Abang dah dapat sorang PA baru last week, a kakak anak 3 (?) yang aku belum sempat jumpa lagi.


Aku rasa, ni lah 1st time dalam hidup dia ada PA, which is so in the right timing, now that he's a Group Editor. Abang kata so far PA baru dia sangat gereksss - with the right attitude, very professional, good command in English, very efficient.


So efficient that outside office hours in the weekends pun dia boleh tolong peringatkan Abang to make important calls pending to his trip to KK.


Bagus betul, am duly impressed!


Abang cerita he feels so blessed that his office is now pretty much equipped with brilliant, brilliant team of reporters and administrators.


Itulah rezeki namanya, Alhamdulillah sangat sangat sangat.


Aku doakan agar berpanjangan... tak macam dulu, ada aje personaliti bermasalah yang menyerabutkan kepala laki aku, lantas menyerabutkan kepala aku sama. Ye la, cubit peha laki aku, pasti peha aku rasa sakit sama, dan aku sama nak tumpang lempang je sapa yang dok mencubit.


f※

9 comments:

berto said...

The nice thing with this blog is, its very awsome when it comes to there topic.

drbubbles said...

Hehehe...garangnya madam hari ini!

F manchester said...

Good people are tough to find these days. Hope your hubby has good PR/HR to maintain the good staff. I left my old firm cause I felt I wasn't getting anywhere and was not appreciated at all. But thats another long winded whiny story that we won't get into.

elisataufik said...

boleh tak bawak kucing masuk dewan peperiksaan?

Roti Kacang Merah said...

apakehal sapa si Berto nih???

anyhoos.

docbubbs
hehehehe. last line tu ditujukan untuk 'mereka-mereka dulu-dulu' yang pernah menyerabutkan fikiran zunar and I just know they dropped-by here sometimes!

Roti Kacang Merah said...

kak ilush
So far they're alright... makan lunch beramai-ramai every fortnight, annual pay-rise. But they're very strict with the 3-month probational period.

Whoever tak masuk piawai, the contract tak extended! BUT, whoever exceeds more than expectation, they'd be confirmed even BEFORE the 3-mth probation, AND naik pangkat plus gaji!

I'd say they're trying to be real fair, lah. With the minimum wage and all. Nama pun dalam KeADILan, kan? hehe

Roti Kacang Merah said...

elisa
EXACTLY the same thot I had ;-D

afiq said...

afiq rasekan....

Shasha afiq ni mungkin anak luar nikah labi!

Makin beso makin macam labi, perangai pun..

Roti Kacang Merah said...

afiq
'anak luar nikah Labi'

hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

adeh, sakit peyut kak lin.... heheheheheheheee

hey, by the way, hope it's still not too late ~ happy 21st, lil bro...! aiseh i missed that age, lah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin