Sunday, June 29, 2008

Can They BE More Original?

(Sila baca tajuk di atas ala Chandler in Friends)

Last night when Abang sms-ed me this at 11.26pm from his PKR Retreat with DSAI and other MPs at Shah Alam Quality Hotel:

"Polis telah menahan pembantu khas DSAI Saiful Bahari petang ini dan memaksa beliau membuat pengakuan diliwat. Polis dijangka menahan DSAI hari ini. Sebarkan."

I just know that he'd be there till late.

Terkejut aku dapat sms tu. I thought, takkan la dorang ni bangang lagi nak guna taktik kotor yang sama, kan?

Nevertheless, aku sebarkan the sms to a few others, including my uncles and aunts in Malaysia, and Ayah & Kak Fairuz in UK. 'Coz sms macam ni yang datang dari Abang bukannya sms main-main.

Then, Ayah replied from UK, "Why???"

Tak terfikir pun aku nak sms Abang semula dengan soalan yang sama. Aku tahu mesti dia tengah busy gila masa tu. So, aku terus call Abang.

Abang kata they were all there with DSAI. Reporters dah ramai menunggu kat luar, mau ada seratus reporters kot Abang kata. Supporters semakin berduyun ramai. Aku tanya dia "Why orang buat benda yang sama?", Abang just replied yang taktik nak jatuhkan Anwar.

Aku terus buka Malaysiakini and other blogs pertaining the matter -- Rocky, Susan, Nat. It was still too early to get other blog responses and analysis.

At 1.05am, I've dozed off on the sofa with Adi, waiting for Abang when Abang's sms came in:

"DSAI punya dokumen baru pembabitan Musa Hassan dan Gani Patail merekacipta bukti palsu dlm kes Anwar 98, sbb itu Musa & Gani cuba tangkat Anwar."

Laaa, ye ke. Tapi, apa kebodohbangang lagi guna taktik sama. Nak memfitnah pun macam orang tak mengaji tinggi... know what I mean???

Aku samung lagi tidur on the sofa.

At 3.30am aku terjaga sebab Abang gerakkan aku ajak masuk tidur dalam bilik. I noticed dia dah mandi segala... so he may have reached home just over 3am. Kesian laki aku tu...

Aku tak tanya banyak. Mesti dia letih, dan aku pun tengah mamai-mamai dah masa tu.

Pagi tadi, one of my senior colleagues yang aku tahu kaki kuat reformasi whom I sent the 1st sms to last night, sms-ed me, something along the line of "Sila pastikan berita ini benar supaya kita tidak dengan mudah mendapat DOSA. Tolong jangan sebarkan.", katanya.

Aik. Kalau pasal ada India nak mengamuk pancung leher Melayu, cek main orang sibuk nak sebar. Yang berita Polis nak tahan DSAI, takut dosa??? Apa barang, kan?! Dah le itu 1st time aku sms dia. Dia ingat aku ni suka nak main-main mass-sms orang agaknya.

Aku pun beritahu dia, sms tu datang dari Abang sendiri, bukan main-main.

Dia reply, "Pencuri tak masuk melalui pintu yang sama. Lazimnya lah."

Aku balas, "Ni pencuri bodoh. Malas nak fikir other original tactics."

During breakfast, Abang beritahu that DSAI dah dibawa ke Kedutaan Turki for safety.

Dan aku dapat tahu dari The Star yang budak umur 23 tahun yang so-called kena tahan tu just worked with DSAI's office the past 3 months. What??? Baru aje keja dengan ofis DSAI the past 3 months??? Awat yang Nik Nazmi, Azmin Ali and orang-orang lain yang keja cek men lama dengan DSAI tak pernah pun kena liwat??? Cantik sangat ke budak Saiful Bahari tu???

And then aku dapat tahu yang silap DSAI's office was that they did not check further the background of the kid apart from the fact that he was from Anwar Ibrahim Club. Ni bahasa dapat kerja kat DSAI's office atas recommendation orang yang kerja in the office, this guy named R, yang ada sorang dua senior dari awal lagi didn't trust him for.

Abang's comrades also figured out that apparently the kid ada link dengan, you know, that Mamat Tak Dak Prinsip (MTDP. Sorry, aku dah geli nak sebut nama dia). 'Coz for the past two weeks itu aje yang MTDP sebut -- that dia akan reveal lagi kes liwat terbaru DSAI.

Come on la bro MTDP... get more original than this can or not??? Kau ni dah la tak dak teloq, tak dak prinsip lagi, pastu tak dak akai. Nak mencuri masuk rumah orang guna pintu yang sama.

Come to think of it, MTDP tu pun tak kurang hebatnya rupa dia sebenarnya - segak, cun segala. Jeles kot tak dapat liwat/kena liwat dengan DSAI??? Hahahahahaha
[apparently this guy has the same sentiment as I in this matter, heh heh]

Yang budak Saiful Bahri tu (or Bukhari, now that we know of him and how he looks like and who he may be working for, here and here), how la he'll live through his days. Mengaku within the 3 months dia keja dengan ofis DSAI yang dia kena liwat beberapa kali. Kalu dia gay, tak pa la kot. Syok ah, cheap publicity stint, hebohkan cerita dapat main belakang dengan Anwar, you. Bukan dengan calang orang tewww.

Tapi, kot kalu dia straight... ada ka minah memana sanggup nak kawin dengan dia??? Aku ada baca yang dia siap dah ada tunang since last month. Sanggup ka mak bapak tunang dia kawinkan anak pompuan dorang dengan orang yang pernah mengaku satu Malaysia yang dia pernah meliwat/diliwat???

Isk isk isk. Lantak kau la Dik Saiful oi. Allah Maha Kaya. Tunggu aje la kau kena balas macam mana.

[tapi just in case he's being forced to admit under total duress, then akak mintak maaf awal-awal ok dik oi]

Oi MTDP, kalau kau betul sangat nak dedahkan rasuah or perkara-perkara jahat pemimpin, sila ada teloq juga untuk dedahkan rasuah and perkara-perkara jahat dalam BN yang kau dok kelek merata. Yang kau kena sumbat masuk ISA dulu tu? Lupa ka? Awat jilat balik taik yang orang baling kat kau??

Isk isk isk.

Orang yang tak dak kuasa macam DSAI ni jugak yang kau nak titik. Takut apa dengan DSAI, nya??? Gila kuasa dan glamer betul mamat ni. Nama aje kononnya baca Quran till 10-11 pagi sejak keluar dari penjara Kajang. Tapi perangai macam iblis hipokrit.

Allah Maha Kaya. Tunggu aje la kau, kau dan kau yang main taktik kotor ni, kena balas macam mana. Allahu a'lam.

[Dan off-track sket... kalau aku ada kuasa nak boikot website ni, I'd also do it. Siapa-siapa yang sokong taktik kotor and jijik MTDP, worth being cut off the entire planet from. Siap mengipas lagi bontot MTDP. Elok lah tu. Jenis perangai ada ulterior motives in life. Some more mau ngaku as "Suara Umat Melayu" ke apa. Harkkkkk ptuiii. Ni macam Samy Vellu yang mengaku sebagai pembela bangsa India. Sama la tu perangai.]

Aku sarankan ke Abang that one of these days Pakatan Rakyat of all religion harus buat solat hajat... perhaps, the Muslims in the stadiums, and other religions in the biggest churches/temples/places of worship yang terbesar in their vicinity.

Abang setuju dengan pendapat aku.

In the meantime, Abang, my entire family and I doakan agar Allah permudahkan perjalanan DSAI dan keluarga, agar Allah tetapkan iman dan kekuatan mereka, keluarga dan rakan-rakan mereka, dan agar Allah berikan balasan yang setimpal kepada musuh-musuh keadilan & keamanan agama dan negara. Aaaaamiiin, Ya Allah.

ps:
sorry, entry ni straight dan direct aje, coz banyak lagi blog lain yang sangat marah tapi lebih diplomasi than this.

Antaranya:
1. Rocky juga
2. Susan juga
3. Nat juga
4. Polytikus Yang Rawks
5. Mr. Manager, pengurus my fayvourite singer (tak gitu, Cik Ta???!!! Lama kita tak gi concert Ning sesama, karn?)
6. Kenyataan Media DSAI

f~

3 comments:

Sanity said...

wtf is right.... =.= everything that has to do with the govt, now-a-days seems ridiculously absurd, or maybe I've only just noticed x.X

muna said...

jambu gak mamat tuh. mesti dema memilih sesapa yg jambu paksa mengaku ek? ahahhahaha, lawak aaa political game ni, tak larat nak melayankannya

Roti Kacang Merah said...

Qia
welcome to the world of politics, dear...!

muna
entah-entah itu sebab Ezam (wekkk) kuar dari PKR sebab dia tak terpilih pun utk mengaku diliwat, hahahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin