Wednesday, May 21, 2008

Tak Sembuh, Puhhh!

Dari semalam tengahari, Abang mula tak sihat. Dah agak lama juga sebenarnya Abang tak jatuh sakit. Dulu, setiap 2 minggu mesti dia sakit paling tidak sehari.


Kali ni, badan dia bisa-bisa dan berangin. Mungkin sebab hari Isnin tu dia makan masak lemak cili api for office lunch, then had keledek goreng for late tea, and then had masak lemak cili api udang Umi for dinner. Dia kata those were the cause of the angin and bisa-bisa.


Tadi Mak si Intan datang tumpang berteduh di ofis aku sebab hujan lebat teramat untuk dia terus balik ke rumah lepas mengurut orang. Aku cerita kat Makcik pasal Abang.


"Ooo, angin gastrik tu. Alin pi cari halia muda yang keras, pastu urut tapak kaki Zul dengan halia sampai halia tu lembut. Jangan urut tak berlapik (i.e guna jari aje, tanpa ada halia), nanti bisa angin pindah ke Alin," Makcik kata.


I think I might just have to take the risk urut tanpa halia. Or aku urut lapik dengan plastik, ke? Boleh gak, kan? Haha ada akai ada akai.


Esok pagi-pagi pukul 6 sepatutnya aku kena hantar Abang dan Jasmin ke LCCT for their flight to Kuching. For reasons of Cik Ya's tragedy yang masih deeply mengganggu emosi aku, deep down aku doa sangat-sangat Abang tak sempat sembuh untuk trip to Kuching esok.


Dah la if Abang sakit, aku kena tidur di guest room coz he doesn't want the fan nor the aircond. Sedangkan kalau aku sakit aku suka kipas/aircond atas kepala aku, aku berselubung tebal dan Abang masih tidur di sebelah aku at night. Yeah, yeah, I'm just clingy like that.


So, malam ni nampaknya mungkin aku kena tidur di guest room lagi. And if Abang jadi ke Kuching for two days till Saturday without dia dakap aku malam-malam??? Hm, kalau nak tengok aku menangis sayu, masa ni lah paling sesuai.


Aaaaamin Abang tak jadi ke Kuching....puhhh!


f※

4 comments:

drbubbles said...

Hehehe...ada ka amin doa tak bagi hubby pi kerja?hehe..anyway it's a good doa..hehehe...

p.s ada ternampak bro zul kat keramat permai last sunday masa hantar kawan balik rumah dari machang.Sempat angkat tangan kat dia lah..

Roti Kacang Merah said...

doc bubbs
alaaaa, baruuuuuu nak first time doa suami tak lekas sembuh, tawww...hahahahaha

ingatkan MY zul a.k.a zunar... rupanya bro zul noordin, ya? penat je i call zunar and beritau dia yg you ada lambai dia kat keramat on sunday (his working weekend, so i wouldn't know whether zunar was there in keramat or not). tapi zunar kata mana dia ada ke keramat on sunday, and that's when it striked me that it was zul noordin you're talking about, hahahaha

D said...

alahai.. peluk bantal semalam/dua okay apa??

hey, thank you for your kind words over at my blog - tak yah la mencurah-curah memuji babe! But I remind myself too, to think of all the blessings and good things surrounding me, instead of the ones that do not seem to be working (LIKE MY LAPTOP- uwaaa...small things can sometimes make me crack!)

you take care of yourself and your beloved too!

Roti Kacang Merah said...

dijji, tu ar, biasanya tu okay je peluk bantal 3,4 malam pun. tapi sejak-menjak kisah you and my arwah cousin... *sigh* hati mudah sayu, lah.

sebab itu i kata, you're such an inspiration to all of us, gurl.

*mwaks*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin