Tuesday, May 27, 2008

Nasi Ayam Padprit Berulam Kucing

Hari Ahad baru ni, sesampai aje di Cheras dari Wedding Zila di Kluang (also here), Abang dropped me off at the condo and then he went straight to the barber for his fortnight snip.

"Kita makan kat bawah aje lah nanti (by the pool)", aku cakap. He agreed. "Nanti Abang sms bila dah sampai balik," katanya.

Kat atas, aku terus kemas rumah sedikit sebanyak, kasi Labu Labi makan, dan mandi.

20 minutes later, sms Abang masuk.

"Kt s p66l"

Whokkk??? Puas aku pikir. Apa kebenda orang tua ni cakap ni. 's pukul 6' ke apa tu???

Last-last, baru lah aku dapat figure out. 'Kat swimming pool' katanya, with the butang 'o' ditekan lama sangat sampai keluar nombor 6.

Aku pun balas balik.

"Kt s p66l --> puas dok pikior apakebenda ni! Aln mls nk turun la bang. tlg bungkuskan nsk putih padprit aym, dengan ulam kcg, boleh eh? tenchew!"

Biasanya Abang akan balas 'OK' ke, apa ke. Tapi kali ni dia senyap lama.

Tiba-tiba, sms Abang masuk.

"Ulam kcg??? Mula2 ingat ulam kucing, rupanya ulam kacang, whew!"

Ish ish ish. Mau aje aku terbang lompat gigit mamat ni karang.

f~

2 comments:

Amy said...

Keh keh..Kak Lin dgn Abg Zul ni kannnn

Roti Kacang Merah said...

amy
hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin