Monday, May 12, 2008

My Parliament Experience

Baru stengah jam tadi aku sampai balik dari Parlimen.


Aku ngekor Abang & Abg Rosaini ke Parlimen, tengok sendiri kawan-kawan kami berjuang.


Cerita panjang kat Parlimen ni, tapi kami dapat masuk duduk kat kerusi pemerhati and sat right behind MP Gelugor, YB Karpal Singh.


And we went in at the most correct timing - waktu KJ berhujah.


Fuh, dia memang macesssyalll, itu memang 1st word aku la. Most pembentangan dia (judiciary reform, press freedom, poverty - harkh ptooiii!), bagi aku, tak layak dibentangkan just because of who he is, a KJ. Kot yang bawak point-point dia tu Abg Din Nasution ka, Abg Zul Noordin ka, lain la cerita.


And of course, beruk being beruk dia memang suka baling pisang busuk. Tuduh macam-macam tapi tak beri laluan for penjelasan.


Bila Abg Zul Noordin and Gobi (among others) bangun and bantai dia kaw-kaw, fuh, rakan-rakan, aku rasa macam nak lompat je pengadang batu 3' tinggi tu and sorak belakang depa. BANGGA gila siut.


Eh okay nanti aku nak upload cerita lebih panjang lagi. Ni nak samung buat keja ofis.


Gambar atas tu aku ambil dari tingkat 14, dari Conference Room di Wing Ketua Pembangkang i.e YB K.Wan, overlooking the main entrance into the Parliament compound. Wing sebelah sana wing Pas.


Nampak bangunan Parlimen ni macam besar and tinggi, tapi sebenarnya kecik aje. Ada dua lif in the center core, each facing one another. And aku rasa kalau combine both wings tak sampai pun 3,000kp.


Da.


f※

7 comments:

DIN said...

waa... best-nya, lepas baca email ross, terus lompat masuk kesini!

june said...

salam sis, sy silent reader ur blog.. bace berita hari ni, kerek nak mampos si KJ ni.. but still media nak backing die sbb BN. mcm budak xskolah jer graduate oxford ni kan.. hopefully u'll write the whole story dr perspektif PR people plak.. tq

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Tuesday/Nasional/20080513002623/Article/index_html

Roti Kacang Merah said...

din
will do will do!!! ish kalau korang pun ada, mesti best!!!

by the way, apa abg rosaini cerita???

june
akan cerita pengalaman saya lah, as a public observer masa tu. tunggguuuuuuuuuuuu! ;-)

thanks for dropping by, by the way! :-D

din said...

cerita ross dah di pos kat blog zul, boleh baca kat sana :)

Roti Kacang Merah said...

din
dah, dah baca.

alahaiiii so baik aje Abg Rosaini bercerita... tak 'kejam' langsung, hehe

FND said...

Nak mintak gambar di parlimen. Nak tepek di zul4kulim. Sorry lambat sikit. Tunggu Rosz tak dapat2.

TQ.

FND

Roti Kacang Merah said...

fendy
siap!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin