Thursday, May 22, 2008

Melayu Sangatla, Tu?

Eh, I was wondering, right...

Dok sibuuuuuuuuuuuuk sangat konon 'perjuangkan' hak Melayu bahasa Melayu kebenda Melayu, yang hangpa punya organisasi ni masih duk guna nama orang puteh - United Malays National Organisation, apakehal???

Eh, pooooorah lah.

f~

5 comments:

baby-d said...

nak nyampuk sikit kak lin... boleh?

kalau apa2 organisasi kerajaan yg lama yg guna nama inggeris tu kira ok la sebab ikut pemerintahan zaman tu.. tapi yg baru2 ni...abad 21 ni pon masih letak nama inggeris... tak patut kan?

Roti Kacang Merah said...

baby-d
velkum to the blog, dikkkkkk! *mwaks!*

betuuuuuul sangat apa awak cakap tu! pandai pun dia!!!

redSeptember said...

gawwsshhh....

you are funny!!

i like!!

fahmi said...

salam sejahtera,

best baca blog2 yg kreatif mcm ni. tahniah! just nak komen pesanan nabi s.a.w yang melarang keras umatnya menperjuangkan semangat asobiyyah/bangsa. akibatnya di akhirat nanti baginda s.a.w tak akan mengaku umat. nauzubillah...

kalau tak silap saidina abu bakar r.a pernah kata kpd sahabat2 kalau bukan kerana ISLAM, bangsa arab tak akan ada apa2 kemuliaan. maknanya kalau hari ini masih ada yg memperjuangkan bangsa maknanya golongan ini adalah golongan yang ketinggalan zaman!

Roti Kacang Merah said...

dik red
tenchewww! ;-D

fahmi
salam to you too!

in fact, in one ceramah Pas I attended pre-PRU12 aritu, ustaz tu cerita masa zaman Rasulullah s.a.w dan sahabat-sahabat Nabi a.s, they took in administrators tak mengira kaum, bangsa or agama. Asalkan yang boleh bawa the entire nation to prosperity and success.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin