Monday, May 12, 2008

Kucing Bersidai

Adik baju merah ni, in his mid-20s, is the adik to the owner of the convenient store at our place.


Semalam pagi, tengah aku duduk rehat dengan Abang after my lapses (yes AKHIRNYA aku berenang jua, setelah beli goggles baru), aku nampak adik ni dok jenjalan dari kedai abang dia, naik ke atas to their unit and then turun semula ke kedai, dan sepanjang-panjang perjalanan tu dengan sekor kucing gemuk duk bersidai atas bahu dia. Rileeeek je kucing tu.


Adik ni cerita, kucing tu kucing pungut je, masa Raya tahun lepas. Masa tu dia baby je lagi. Nama dia "Gemok", sebab dia tau makan dan tido je. Nak jenjalan pun menumpang atas bahu orang. Sebab tu la gemuk.


Aku mintak nak timang Gemok. Rilek je adik tu ambil Gemok dari bahu dan kasi aku dukung. Gemok sikit pun tak lari. Lepaaaaak je atas akak, ibarat dunlopillo kot.


Pastu bila aku dah puas gomol Gemok (dia tak gigit, pun! Cuma ada bunyi "...maah" tanda disapproval sebab kena gomol,haha), aku pun pulangkan si Gemok semula pada tuan punya nya, and she continued bersidai atas bahu adik ni sampai ke kedai abangnya semula.


Oh ya, Gemok's a she.


Macam-macam perangai kucing ni, kan? Muka diorang pun sampai dah nak sama!


Labu Labi nak dibawak jenjalan atas bahu macam tu?? Hmph, jangan harap ~ tobat pianggg pun tak akan berlaku!!


f※

2 comments:

D said...

Hey, you ingat tak kat Boyak yang selalu bersidai kat depat dungeon we all tu? That was a mighty orang cat! Sejibik macam Garfield. LOL.

Roti Kacang Merah said...

dijji
hak ah!!! BOYAK!!!! hahahahaha comel dia tuuuuu. ada lagi ke tak dia kat situ, hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin