Thursday, May 22, 2008

Cepatlah Sembuh, Puhhh!

Alhamdulillaaaaaah, doa senyap-senyap aku termakbul........... Abang is still not well as at this morning and he had to skip the Kuching trip.

Now, kena tukar doa pulak.... cepatlaaaaah suami aku sembuh, Ya Allah. Kesian aku tengok dia. Aku nak urut-urutkan pinggang or kaki dia pun, dia tak moh. Dia nak turun naik tangga pun macam orang baru lepas beranak aje.

Ikutkan hati nak aje aku ambil cuti. Kalau dia demam memang aku dah ambil cuti dah. Ye la, siapa nak attend makan minum dia sebelum dia makan ubat, kan? Tapi dia tak demam. So dia boleh larat lagi bangun cari makanan kat dapur. Also, pukul 3pm ni aku ada discussion agak penting juga yang aku tak boleh miss.

Aku tahu macam mana rasa pinggang sakit macam nak patah, tu. Tiap-tiap bulan aku kena, apa. Memang sakit. Pagi-pagi bangun tidur memang aku suruh Abang lurut-lurut belakang kat pinggang aku, kasi angin keluar. Braaaaaak, braaaaaak... pepagi angin keluar macam orang tua. Tapi at least, kaki Abang tak bengkak due to water retention. Hahaha fikir-fikirkan biar dia rasa macam mana pompuan sakit pinggang nak datang bulan or nak beranak, hehehehehehehe *evil grins*

So now aku kena tukar doa...

Aaaaamin Abang sembuh by this evening, Ya Allah....puhhh!

Oh ya, aku baru beli tiket ke P.Ramlee The Musical @ Istana Budaya for this coming 10th June pukul 8.30pm.... yes yes yes!!! Alhamdulillah! I really really hope Abang will love it, him being the most ardent of P.Ramlee's fans!

f~

4 comments:

cakapaje said...

Salam Lyn,

Lor...abang sakit apa sebenarnya? Kirim salam kat dia nanti ye.

Roti Kacang Merah said...

bro shah
dia ada gastrik teruk. so, ada angin.

kalau waktu bulan puasa, lagi kesian. sampai muntah-muntah lepas 'buka. budak-budak ofis dia pun tahu.

F manchester said...

Even in pain- both of you sound so romantik! I and din... sakit2 'Just deal with it!'. Takde sympathy lansung towards each other except for basic stuff je.. Tapi kalau anak sakit... wah... everyone drop everything!

Roti Kacang Merah said...

kak ilush
eh kadang-kadang sama je kita sebenarnya.

and i'm ashamed to admit that if i sakit, zunar yang simpati ke i lebih dari i simpati ke dia kalau masa dia sakit. maybe sebab dia dah selalu sangat sakit, kot? haha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin