Monday, May 26, 2008

Benak


Honestly. You lot can't be that BENAK, can you?

Kau tak belajar ke dari satu pengalaman by a huge press co. si Enestee dulu ~ spent RM1juta lebih untuk tukar font tukar logo tukar headlines and all that rebranding untuk me-laku-kan diri, siap masuk TV segala.

Tapi masih jugak tak laku. Why?

Sebab intipatinya, babe ~ zero. The Contents ~ mengampu. The conviction ~zilch.

Kalau takat korang yang geletik gelenyit gatal gila glamer (wow, 5Gs, gitew) macam kawan aku ahli Putri Umno cerita tentang korang in here, kau letak lah shocking yellow over striking blue ka, shocking purple over peach ka... okayla mungkin orang nak kawan dengan kau sebab website atau t-shirt atau banner kau cantik. Tapi aku promise that they'll be damn too intelligent to vote just because of that.

Kalau takat guna taktik warna nak tarik balik sokongan orang especially perempuan Melayu, haiyoh you're bloody facking insulting the minds of Malay Women lah babes.

Bloody hell. Aku cek main marah sebab this tactic lah yang paling cetek sekali aku pernah baca / dengar. Dia ingat 'cool colours' can tutup segala mak pak nenek rasuah dan maksiat, ke? Buat malu perempuan Melayu terpelajar, aje.

By the way, black is not the cool colour among the younger generation (melainkan kau nak yang black metal ka, mat minah rempit ka, punkers ka). But, yellow and orange are.

Bodoh.

Bahhhlul.

Bangang.

Baghal.

Sambal Belachan.

f~

6 comments:

DIN said...

memang pupus la kerat-kerat ni tak lama lagi...

:)

fahmi said...

this is really funny!!! ini sudah di kira sumpah-seranah peringkat tertinggi nih...

Roti Kacang Merah said...

din
yang tak tahan tu, budak-budak pompuan kat kampung-kampung ceruk nun kalau masuk Putri tu rasa macam glamer abis. Siap dapat t-shirt kaler pink, lagi. i siap tanya lagi, "dik, berapa dorang bayar masuk umno?". tersenyap dorang.

Roti Kacang Merah said...

fahmi
hat sumpah seranah 5B kat bawah tu, ikut cerita P.Ramlee's Labu Labi aje. tak le ori sangat... *malu*

Anonymous said...

aiyooo faszt....
sumpah...ni mentality tahap tadika nih.... main pilih2 kaler bagai nih.... anak aku yg tadika pun lebey pandai pilih kaler kombination ......

nana

Roti Kacang Merah said...

'Na
corrrrrect!

dia ingat KALER tu lebih penting agaknya. yang perkara akar umbi dia tak tengok!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin